17.4.2012

Tämän viikon Facepalm palkinnon voittaja on!

(rumpujen pärinää)

Björn "Nalle" Wahlroos
"Työmarkkinat eivät kerta kaikkiaan toimi, kun työttömät työnhakijat joko kieltäytyvät töistä tai työehtosopimukset tai anteliaat työttömyyskorvaukset estävät alentamasta palkkavaatimuksia"

Facepalm palkintoa ei myönnetä ihan kenelle tahansa. Palkinnon saajan täytyy todella ansiokkaasti tehdä tai sanoa jotain niin käsittämätöntä, ettei sen kommentointiin enää sanat riitä.
Mutta nyt on kommentoitava. Ihan pakko!

Lainataanpas Herra Heinosta (löytyy kommenteista).
...
Kaikki kulut, jotka yritys maksaa veroina, raaka-ainekuluina, energian hintana, vuokrina ja palkkoina, sisältyvät tuotteiden tai palvelusten hintaan. ...
...
Toisin sanoen yritykset eivät luo yhtään ainoaa työpaikkaa, ostovoima luo työpaikat. Ja nykyisessä järjestelmässä koko prosessi voidaan kiteyttää seuraavaan kaavaan:

Velka = Ostovoima = Työpaikka

Joten, missä onkaan nykyisen järjestelmän pullonkaula? Se ei löydy työehtosopimuksista. Se ei löydy verotuksesta. Se ei löydy työttömyyskorvauksista. Saatikka palkkavaatimuksista. Pullonkaula löytyy siitä, että pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon. Tästä johtuen palkkavaatimuksien tai työttömyyskorvauksien alentaminen ei paranna työmarkkinoiden toimivuutta millään tavalla! Koko idea on abysmaalisen jälkijättöinen!

Tällä kertaa Herra Kani jakaa Herra Bell:n kanssa erikoisfacepalmin. Herra Bell, ole hyvä.

(Huono Suomennos: Kun jokin on noinkin vtun vähä-älyistä, täysi ja asianmukainen facepalm ei ole edes tarpeen.)

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn palkintoraadin arvioihin ja taputan seisaaltaan.

Nallukka istutti puhtaan oksymoronin. Miten ihmeessä ostovoiman tietoinen lasku voisi kasvattaa edes sijoitustuottoja? Tai ylipäätään yhtään mitään? Velanottohalukkuutta?

Vaikka perustaisin yrityksen Puolaan, mistä työläiset kävisivät Suomessa tekemässä tiliä ja sijoittaisiin unkarilaiseen lentoyhtiöön, joka heitä kuljettaa, joutuisin itsekin asumaan Puolassa, jotta välistä vetämäni tuotto riittäisi johonkin.

Ainoa toimiva logiikka tässä on se, että tietoisella ostovoiman laskulla mahdollistetaan reaaliomaisuuden siirto Nallukalle ja kavereille hyvin huokeaan hintaan. Sen jälkeen lisätään ostovoimaa uudelleen ja Nallukka ja sen kaverit tekee tilin.

Meille muille elämä on aika vattumaista rypemistä siinä vaiheessa.

T: iitimo

Ebolakani kirjoitti...

"Ainoa toimiva logiikka tässä on se, että tietoisella ostovoiman laskulla mahdollistetaan reaaliomaisuuden siirto Nallukalle ja kavereille hyvin huokeaan hintaan. Sen jälkeen lisätään ostovoimaa uudelleen ja Nallukka ja sen kaverit tekee tilin. "

90-luvun lama. Ja nyt taas uudestaan!

Anonyymi kirjoitti...

Nalle on hieno (huono) mies...

Anonyymi kirjoitti...

http://qsb.webcast.fi/o/otava/otava_2012_0417_kirjajulkaisu/?set=true#/stream

Nalle videolla. En kestä kuunnella/katsoa koko äijää mutta jos joku muu jaksaa :p

Anonyymi kirjoitti...

"ralentaminen ei paranna työmarkkinoiden toimivuutta"

Työttömiä ei voi tilanteesta syyllistää. Eikä muutenkaan oikein liity aiheeseen, mutta on se ####lauta kumma että kaikki tässä maassa trukkikuskista pääministeriin tietävät, että on kannatavampaa olla kotona, kuin ottaa vastaan ns. pätkätyö ja tämä tilanne jatkuu vuosikymmenestä toiseen eikä kukaan tee asialle mitään. Pitäisi aina olla kannatavampaa ottaa vastaan lyhytkin työ kuin olla kotona.

Ebolakani kirjoitti...

"tässä maassa trukkikuskista pääministeriin tietävät, että on kannatavampaa olla kotona, kuin ottaa vastaan ns. pätkätyö ja tämä tilanne jatkuu vuosikymmenestä toiseen eikä kukaan tee asialle mitään. Pitäisi aina olla kannatavampaa ottaa vastaan lyhytkin työ kuin olla kotona."

Tälle on olemassa yksinkertainen selitys.

http://www.valt.helsinki.fi/blogs/salonranta/valtionvelka_1978_2008.htm

Valtionvelkaa (ja sen korkoja) peritään verotuksen avulla kaikilta veroalueen sisällä (ja vähän ulkonakin) toimivilta taloudellisilta yksiköiltä.

Mitä korkeampi velka on, sitä korkeammat verot.

Uusliberaalien ajatusmallien mukaisesti rukattu verotus kaataa (melkein) koko taakan työläisten (palkolliset, ammatinharjoittajat jne.) kannettavaksi.

Bump!

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja minä en ole tyytyväinen nykyiseen sopimustilanteeseen kun zampon tekemä johtajasopimus estää minua, varteenotettavasti, tarjoutumasta yhtiön palvelukseen...kai pomojenkin paikat voidaan täyttää aamutorin vapaaehtoisilla, huutokaupalla, kuka halvimmalla tekee...miksi ei...hei irti nyt, en minä ollut tosissani...oli sarkasmia...Eronen...minne...?

Anonyymi kirjoitti...

"Wahloors sättii työttömät,köyhät, eläkeläiset.(IL lööppi)
"Wahlroos sättii demokratiaa: "Melko tehoton ja kallis" (Taloussanomat)
Juu, vituttaahan nuo, eivät tuota mittään, pillaavat vaan hyvän bisneksen ja tiä häntä vaikka alkavat viellä kyseinalaistaa "talousviisaiden" aikaansaamisia ja kykyä hoitaa näitä tehtäviä.

TeemuT kirjoitti...

Kiitokset Kanille taas kerran, asiaa pukkaa sellaisella vimmalla, että Jan Hurrikin voinee pitää pari viikkoa kesälommoo ensi kesänä. Sen verran minua hölmöä ihmetyttää esim. Niinistön ja Nallen kommentit taloudesta, että ajattelen itse heidän kyllä tietävän rahan petollisuuden(kaikki on lainaa,mutta he ehkä ajattelevat asiaa pelkästään Suomen (lol) näkökulmasta. Jos työllisyyden paraneminen merkitsee lisää vientituloja, niin silloinhan ylijäämäinen vaihtotase tilkitsee ponzin velkareikää Suomen osalta, laittaen veljemme etelämpä vielä ahtaammalle. Eli en ampuisi alas kaikkia kikkakolmosia, mitä nämä sydämmelliset pankkiirit ehdottavat, jos ne johta(isi)vat vaihtotaseen kohenemiseen. Vai mitä häh, mis mä oon, pihalla??

Ebolakani kirjoitti...

"Vai mitä häh, mis mä oon, pihalla?? "

Olet oikeassa.

Mutta harhaanjohtajamme eivät näytä ymmärtävän sitä, että euvostoliittolaisille vientimaille on käymässä täsmälleen samalla tavalla kuin 90-luvulla kävi Neuvostoliiton-kaupalle.

Se vain loppuu. Rahaa ei ole.

Toisin sanoen seuraavan muutaman vuoden aikana noin 15-20% Suomen viennistä tulee katoamaan tuhkana tuuleen. Ja tämä tulee tapahtumaan täysin riippumatta siitä kuinka alhaiseksi palkat lasketaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Toisin sanoen seuraavan muutaman vuoden aikana noin 15-20% Suomen viennistä tulee katoamaan tuhkana tuuleen."

Voisitko selittää tarkemmin mihin perustat väitteen..... olen ymmällä, vähän kuin klapilla päähän lyöty. :) kiitos

Ebolakani kirjoitti...

"Voisitko selittää tarkemmin mihin perustat väitteen..... "

Muissa euvostoliiton maissa toteutettavien säästö- sekä leikkaustoimenpideiden takia.

Mr.Crow kirjoitti...

Nalle. Paska ukko.