17.4.2012

Jännä juttu

... Olen sitä mieltä, että maa on hyvä kaikille, jos täällä on työtä. Ja jos ei ole yrityksien luomia työpaikkoja, ei ole myöskään julkisen sektorin työpaikkoja.
...
 
Uusisuomi - puheenvuoro - Henri Heikkinen - miksi vastustan verojen korotuksia?
... rikkaat eivät kuluta kaikki rahojaan, vaan myös investoivat. Ilman pääomaa ei ole yrityksiä. ...
Maailmantalous.net - Työn ja pääoman suhde
Pääoma tarkoittaa rahaa ja rahalla ostettavia ja myytäviä tuotantovälineitä.
Kaninkolo - Ilman velkaa ei ole rahaa. Ilman rahaa ei ole taloutta, verotuloja, työtä ja niin edelleen
Ilman velkaa ei ole rahaa. Ilman rahaa ei ole taloutta, verotuloja, työtä ja niin edelleen.
(Näiden järjestyksessä on jokin vialla, mutta ei se mitään. Eteenpäin vain!)

Ja tämä tässä, oi rakas euvostoliittolainen veronmaksaja, tarkoittaa sitä että ottamalla velkaa (ja kuluttamalla sen eteenpäin) me emme ainoastaan työllistä toinen toisiamme, vaan tämän lisäksi mahdollistamme pääomatulojen syntymisen sekä kerryttämisen.

Eikös olekin jännä juttu?

12 kommenttia:

JL kirjoitti...

Niin, jos työpaikkoja voisi joku luoda noin vain niin eikö meillä kaikilla olisi työpaikka???.

Saattaisi jopa olla niin paljon työpaikkoja, että olisi jopa ärjyvä työvoimapula!!!.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi suomen rikkaimmista miehistä on riksas vain siksi koska järjestelmä on rakennettu niin

Ebolakani kirjoitti...

"Yksi suomen rikkaimmista miehistä on riksas vain siksi koska järjestelmä on rakennettu niin

Meni hetki, mutta sitten kolahti!

Olet täysin oikeassa.

Tämän yhden suomen rikkaimman miehen osaamisella, sanomisilla, tekemisillä ja niin edelleen ei ole mitään merkitystä.

Hän on vain tietyssä asemassa järjestelmässä ja rikastuu juuri tämän ansiosta.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Herra Kani!
Tämä on offtopic mutta ehkä se olisi mielenkiintoista tietoa sinulle ja muillekin (sekä faneillesi että vihollisillesi).


Kuva osoittaa graafisesti, että koko EU ja erityisesti Suomi on umpikujassa:
http://aftershock.su/sites/default/files/u648/ae80fcde7fd971709946803fd6fc123b.png
Kun KAIKKI Euvostoliiton maat ovat miinuksella, miten he aikovat tienata euroja? Ei onnistu tämä taikatemppu, ei. Suomalainen kansa vain yksinkertaisuudessaan ei tiedä tästä mitään eikä lue sinun plokiasi riittävästi...

Koko IMF:n raportti löytyy tästä:
http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2012/01/pdf/text.pdf

Olisi kiva jos Sinä kommentoisit jotenkin tämän IMF:n raportin.

Anonyymi kirjoitti...

Japani ymärtää että "Ilman velkaa ei ole rahaa. Ilman rahaa ei ole taloutta, verotuloja, työtä ja niin edelleen."
Japani aikoo lainata Kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle noin 60 miljardia dollaria (noin 45,7 mrd euroa) tukeakseen järjestön työtä kansainvälisen palomuurin vahvistamiseksi, jotta euroalueen velkakriisi ei leviäisi maailmantalouteen. (Taloussanomat)
Japani,joka on tällä hetkellä maailman velkaisin kehittynyt teollisuusvaltio. Japanin velka on noin 2,3 kertaa niin suuri kuin maan bruttokansantuote.
Eikös olekin jännä juttu?

Anonymous kirjoitti...

Mutta, A) - tietääkö Wahlroos olevansa rikas ainoastaan järjestelmän armosta?
Vai, B) - kuvitteleeko hän virheellisesti olevansa varoissaan siksi että on kansakunnan älyllistä kermaa?
Ainakaan hän ei malta pitää sanaista arkkuaan kiinni vaan opettaa ja neuvoo huonommin pärjääviä kanssakulkijoita.
Ehkä Nalle W:n on helpompaa selviytyä elämästään, jos hän pyrkii kokonaan unohtamaan tuon A-vaihtoehdon ja pitäytyy B:ssä.
Tosin, N.W. on kyllä pakostakin joutunut jossakin käänteessä ottamaan huomioon A-skenaarion mahdollisuuden, koska, Maassa on oikeastaan vain yksi ainoa järjestelmä, joka on erilaisin muunnoksin toiminut jo ammoisista ajoista. Jeesuskin kypsyi temppelin ulkopuolella pyhiinvaeltajia hyväksikäyttäviin rahanvaihtajiin ja kaatoi heidän myyntitiskinsä.
Vai mitä hra Kani sanoo?

Ebolakani kirjoitti...

"Kuva osoittaa graafisesti, että koko EU ja erityisesti Suomi on umpikujassa."

Erityisesti Suomi? Koko euvostoliitto on umpikujassa. Kukaan ei ole sen erityisemmässä asemassa. Kaikki ovat kusessa.

Ebolakani kirjoitti...

"Vai mitä hra Kani sanoo? "

Jos hän tietäisi rikastuneensa vain siksi, koska järjestelmä on rakennettu näin. Jos hän tietäisi rikastuneensa vain siksi, koska hän on tietyssä asemassa järjestelmän hierarkiassa. Hän pitäisi turpansa visusti kiinni.

Miksi? Siksi, koska mikä tahansa asia, joka heiluttaa venettä eli aiheuttaa muutoksia itse järjestelmään, aiheuttaa myös muutoksia hänen asemaansa. Ja muutos asemassa aiheuttaa välittömiä muutoksia rahavirtoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Herra Kani: "Erityisesti Suomi? Koko euvostoliitto on umpikujassa."

Tarkoitin, että Suomi on muihin euvostoliiton kusessa oleviin valtioihin verrattuna erityisen syvässä kusessa koska Suomi ei ole omavarainen energian suhteen (ei ole fossiilisia polttoaineta), ei ole polttoaineita autoja ja maatalouskoneita varten, ei ole ruoan omavaraisuutta - sen sijaan on pitkä ja oikein kylmä luminen talvi. Kun kv-kauppa häiriintyy ruokatarvikkeita ja polttoaineita ulkomailta ei saa - silloin talvella tiet jäävät auraamatta, ruokakaupat ja apteekin tyhjiksi, huomattava osa väestöstä kuolee nälkään ja paleltuu kuoliaaksi. Polltoiaineita on maassa varastoituna vain viideksi kuukaudeksi, ja sekin vain armeijan ja erikoisluvan saaneille autoille.

Ebolakani kirjoitti...

"Tarkoitin, että Suomi on muihin euvostoliiton kusessa oleviin valtioihin verrattuna erityisen syvässä kusessa..."

Totta turiset.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomi on erityisen kusessa."

Niin on, ja juuri mainituista syistä. Moni ei osaa ajatella asiaa, koska vielä bensaa tulee pumpusta ja sähköä töpselistä. Tulee jatkossakin, mutta jo tänä vuonna bensassa ylitettäneen 2 euron litrahinta.

Olen ollut aika tiiviissä tekemisissä energia-alan kanssa koko 2000-luvun. Jos joku jaksaisi kahlata lävitse Pekkarisen suhmuroiman energiastrategian ja osaisi yhdistää sen toteutuneisiin tapahtumiin, niin hämmästys olisi melkoinen.

Kas, kun strategia on sorvattu aivan kirkkaan kuulaasti siten, että kaikkien alalla toimivien suuryritysten edut on turvattu jokseenkin tasapuolisesti, jotta huolellisesti kohdennetut rahavirrat eivät vahingossakaan hajoa muille toimijoille.

Vapo käytti muutamassa vuodessa kymmeniä miljoonia euroja tappaakseen kotimaiset (pienet) kilpailijansa pellettituotannossa ja nyt siellä nuollaan tappion haavoja hissukseen.

Lappeenrannan teknillinen korkeakoulu on tutkinut mikroturbiinivoimaloita, jotka soveltuisivat erityisen hyvin hajautettuun energiatuotantoon, mutta kun se aiheuttaisi riskin näille keskitetyille valtarakenteille, myytiin sovelluksen oikeudet muistaakseni hollantilaiselle yritykselle.

Luetteloa voisi jatkaa pitkään, mutta yhtä kaikki, täältä on todella helppo sammuttaa valot, kuten muutama kaatunut puu osoittaa. Mitä, jos joku päättää ottaa harkitusti kohteekseen verkon arat osat?

Ja mitä järkeä on kumarrella lätäkön ylitse energiatyhjään Eurooppaan, kun pyllistetään ylimielisesti 1300 kilsaa pitkän maarajan taakse Venäjälle, jolla on melkoinen osa koko mollikan energiavarannosta?

Idänkauppa olisi suurta viisautta, mutta siellä ollaan perinteisillä kusetusretkillä, joilla pilataan ne vähätkin jäljellä olevat suhteet.

Sen sijaan meillä on metsää, joka tosin on raiskattu sekin suuryritysten haluamaan muotoon. Paperisen median vaihtuessa sähköiseen, sieltä vapautuu suuret massat metsäalaa, jolloin järkevämmällä metsänhoidolla energiamassan tuotanto voidaan jopa kolminkertaistaa.

Niiiiin... Suomen metsistä valtaosa on yksityisomistuksessa. Vielä. Mitä tapahtuukaan, kun metsänomistaja on yleensä antanut palstansa lainan vakuudeksi pankille, jotta voisi investoida johonkin tuotannolliseen tarpeeseen? Vaikkapa nyt ruoan tuotantoon, joka on niin kannattavaa, että metsää täytyy säännöllisesti hakata, jotta olisi varaa tuottaa sitä ruokaa.

Aah... Nallukka ja Nallukan kaverit tulee... vai ehtiikö Kaurismäki ensin? Elämme jännittäviä aikoja.

Sori pitkä teksti, oli liian maukas aihe... t: iitimo

Ebolakani kirjoitti...

"... Jos joku jaksaisi kahlata lävitse Pekkarisen suhmuroiman energiastrategian ja osaisi yhdistää sen toteutuneisiin tapahtumiin, niin hämmästys olisi melkoinen.

Kas, kun strategia on sorvattu aivan kirkkaan kuulaasti siten, että kaikkien alalla toimivien suuryritysten edut on turvattu jokseenkin tasapuolisesti, jotta huolellisesti kohdennetut rahavirrat eivät vahingossakaan hajoa muille toimijoille.
"

Herra Kanilla on sana tällaiselle toiminnalle: Toverikapitalismi