27.3.2012

Nyt kun tarkkaan harkitset asiaa.

MMT- Moderni rahateoria tarjoaa uuden lähestymistavan velkakriiseihin
...
Australialainen taloustutkimusprofessori Bill Mitchell korostaa, että fiat-rahasysteemissä, jollainen meillä nykyisin on, fiat-raha on laillista, koska hallitus sanoo sitä rahaksi ja sitten säätää lain, joka tekee siitä laillista. Valuutalla ei itsellään ole mitään luontaista arvoa. Mikä antaa valuutalle arvon, mikä motivoi meitä käyttämään kyseistä valuuttaa on se, että - hallituksen avulla - kaikki verot määritellään ja maksetaan pois kyseisessä valuutassa.

Meillä ei ole vaihtoehtoa: jos asut esimerkiksi Yhdysvalloissa, verosi määritellään dollareissa ja sinun täytyy ne maksaa dollareissa. Joten valuutan tarve - sinällään arvotonta paperia - syntyy näistä veroja koskevista vaatimuksista.

"Kunhan harkitset asiaa, käsität välittömästi, että kansallisella hallituksella on monopoli valuutan luomiseen eikä se siksi voi koskaan olla rahan puutteessa," Mitchell sanoo.
...
Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että tämä: Valtionkonttori - valtionvelan kehitys:

on vain tietynlaista politiikkaa. Ei mikään luonnonvakio. Ei mikään kiveen hakattu asia. Vaan puhdasta politiikkaa. Wikipedian politiikka tarkoittaa:
... johonkin tiettyyn kokonaisnäkemykseen tai aatteeseen pohjautuvaa toimintaa, jolla pyritään vaikuttamaan valtiollisiin, valtioiden välisiin tai yhteiskunnallisiin asioihin tai jolla hoidetaan niitä.
ja tällä hetkellä vallitseva poliittinen suuntaus on uusliberalismi.

Uusliberalismi on vain epämääräinen paletti järjettömiä epäloogisuuksia, joilla yhteiskunta saadaan muokattua Neofeodaaliseksi (synonyymi Plutokratialle).

Nyt kun tarkkaan harkitset asiaa, käsität välittömästi mitä on tapahtumassa Kreikassa, Latviassa, Irlannissa, Portugalissa ja sen mitä tulee tapahtumaan koko euvostoliitossa.

4 kommenttia:

Siperia opettaa kirjoitti...

Tämä on euvostoliiton perusutopiasta lyhyt ja ytimekäs kuvaus, jonka soisi leviävän valtamediaankin. Aplodit!

Anonyymi kirjoitti...

Ja joku vielä väittää että politiikka on tylsää! :D HAH sanon minä! Politiikka vaikuttaa KAIKKEEN ja sillä vaikutetaan KAIKKEEN!

Kun tehdään tarpeeksi hankalaksi asiat niin voidaan huijata systeemiä(ja veronmaksajia) Aivan silmittömästi, eikä ne edes tajua sitä! :D

jari ojala kirjoitti...

Nyt on taas käppyröitä piirrelty :)

Suomi ei pysty itse painamaan rahaa, joten sen vaihtoehdoiksi jää lainaaminen, verojen kerääminen jo velkaisilta kansalaisilta tai omaisuuden myyminen. Säästämälläkin voidaan "pihistää". Mutta kun valtiolla ei riitä raha, niin...

Mikäli valtio ottaa velkaa, niin lisäksi on maksettava korko. Mikäli valtio verottaa kansalaisilta rahaa pois maksaakseen korot ja lyhennykset, niin samalla heikennetään ostovoimaa. Valtio myy omaisuuttaan yksityiselle taholle saadakseen tuloja. Vaikutus on kuin housuun pissaaminen pakkasella, vähän aikaa lämmittää, mutta sitten vasta kylmä tuleekin. Valtion toimintoja voidaan ajaa alas ja siirtää maksut suoraan kansalaisten hoidettaviksi. Mitä enempi on velkaa, niin sitä massiivisemmin on ulkoistettava, säästettävä palveluista ja kerättävä veroja. Tätä tämä nykyinen politiikka näyttää ajavan, mutta ei se voi olla kansalaisen etu!

TÄMÄ VAIKUTTAA JÄRKYTTÄVÄN JÄRJETTÖMÄLTÄ!

Mikä on se logiikka miksi tähän on ryhdytty? Käytännössä "verotusoikeus" on siirretty liikepankeille. Velat ovat nyt euroissa, joten siirtyminen uuteen omaan valuuttaan on selvästikin tuskallisen haasteellista. Tässähän on toimittu kuin 1990-luvun kuprussa, ulkomaista velkaa on otettu silmittömästi.

Tällä kaikella näyttää olevan poliittinen pyrkimys ajaa euro-maat "ruotuun", jotta EU-liittovaltio saisi lopullisen muotonsa. Ratkaiseva kysymys kuuluukin, että hyödyttääkö tämä kehitys maiden kansalaisia, vai pakotetaanko työvoima näin kilpailukykyiseksi muun maailman kanssa, heikentämällä EU-kansalaisten oloja.

Kyllä Kani on oikeassa, oma rahajärjestelmä on palautettava, mutta miten?

Ebolakani kirjoitti...

"Kyllä Kani on oikeassa, oma rahajärjestelmä on palautettava, mutta miten? "

Tällä hetkellä (ainakin vielä) tärkeintä on saada mahdollisimman moni ihminen "heräämään" ja näkemään koko touhun järjettömyys.

Joten älä vielä huoli omasta rahajärjestelmästä. Askel kerrallaan...