29.3.2012

Cuplatonit nenään!

Kiitoksia vihjeestä Anonyymi.

OECD:n toimenpiteet nostaisivat elintasoamme noin 13%

Suositellut toimenpiteet:
  1. Työntekoon liittyvän verokiilan loiventaminen (=pienempi ansiotuloverojen progressio)
  2. Eläköitymisiän nostaminen 
  3. Aktiivisten työvoimapoliittisten toimenpiteiden tehostaminen (=enemmän rahaa aktiivisiin työvoimapoliittisiin toimiin)
  4. Työttömyysturvan rationailisointi (=ansiosidonnaisen työttömyysturva-ajan lyhentäminen ja loiventaminen)
  5. Irtisanomissuojan muutokset niissä maissa, joissa irtisanomissuoja on kohtuuton
  6. Sisämarkkinoiden tehostaminen tavaroiden osalta (??)
Yhdelläkään edellä mainitulla toimenpiteellä ei ole mahdollista kasvattaa elintasoa millään tavalla!

Miksi? Ällistyttävän yksinkertaista:
Velka = Ostovoima = Työpaikka
OECD:n ehdotukset eivät ole mitään muuta kuin oireen hoitoa. Itse sairauteen, eli rahan syntymekanismiin, ei puututa millään tavalla. Tästä johtuen nämä ehdotukset ovat vain uusliberalistisia aivopieruja, joilla ei saada aikaiseksi yhtään mitään muuta kuin yhteiskuntajärjestelmän degeneroitumisen Neofeodaaliseksi (synonyymi Plutokratialle).

Herra Kani suosittelee OECD "asiantuntijoille" Cuplatonin ottamista nenän kautta. Kuusi tippaa molempiin sieraimiin. Kyllä vaiva sitten helpottaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Korjatkaa jos olen väärässä!
Mutta onko siitä mitään hevletin hyötyä jos meidän veroprosenttia nostetaan Suomessa, kun se on tasan yks ilmotus EKP:ltä tai kenelle nyt suomi onkaan velkaa että korkoa nostetaan 0,3% yksikköä!

Ja meidän verovirta kilahtaa suoraan heidän kassiinsa!
Kattokaapa Tilastokeskuksen käppyröitä Kanin kommenttipalstalla oli linkki...

2002-2010 on korkoja maksettu 2,4-2,8 mrd euroa vaikka velka yli kaksin kertaistunu!

Ei Todellakaan riitä meikäläisellä usko että siitä verojen nostosta ja valtion säästämisestä mitään hyötyä on!! Kyllä sille "extra rahalle" aina ottaja löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

No, jos pistettäisiin ahneus ja työn vapauttava voima liikkeelle! Laitetaan pystyyn nykyaikainen "kultarynnäkkö". Valtion pankki painaisi rahaa, jotka pullotettaisiin alkon palautuspulloihin. Pullot piilotettaisiin valtion maille. Vain työttömillä olisi oikeus (monopoli)kaivoksen valtauseen alueelta. Näin työttömästä tulisi arvostettu, ahkeruudellaan hyvin tienaava ammattimies, rahankaivaja.
Tällä kaivamallaan ostovoimalla rahankaivajat hyödyttäisivät kulutuksellaan meitä kaikkia ja ilman velkaa. Lisäksi valtio imaisisi loppujen lopuksi painamansa rahan takaisin kierrosta erillaisten verojen ja maksujen kautta.

nimimerkki "ei vastikkeetonta rahaa" :)

Ebolakani kirjoitti...

"Laitetaan pystyyn nykyaikainen "kultarynnäkkö""

Hahaha! Kannatetaan!

(hyvä. hehe!)

Ebolakani kirjoitti...

"Ja meidän verovirta kilahtaa suoraan heidän kassiinsa!"

Olet täysin oikeassa.

Näillä säätö sekä leikkaustoimenpiteillä ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin pitää ulkomaiset "sijoittajat" tyytyväisinä, ettei sitä korkoa nostettaisi.

Mutta valitettavasti rahajärjestelmämme on nollasummapeli.

Mitä enemmän rahaa "imetään" ulkomaisten "sijoittajien" taskuu, sitä vähemmän tänne jää kiertoon ja sitä vaikeammaksi velkojen takaisinmaksu (koroista puhumattakaan) tulee.

Kanin mielestä viime aikaiset verojen nostot ovat merkki juuri tästä. Suomen valtio on menettämässä luottoluokituksensa.