19.2.2012

[YES COMMENT]

Kriisiin uppoaa enemmän kuin Kreikalla oli velkaa
...
Uutta omituista taloushistoriaa olisi se, että tällä yhä viimeistä vääntöä vaille vahvistamattomalla "pelastuspaketilla" Kreikan kriisitoimien yhteismäärä kasvaa suuremmaksi kuin Kreikan valtiolla oli velkaa kriisin alussa kaksi vuotta sitten.
...
Voiko tämä olla totta... Hurrin artikkeliin apua 
Gosplan Inc.
Alkutilanne:
Kreikalla on velkaa 300 miljardia mutta velkojat tietävät etteivät ne tule koskaan näkemään rahojaan. Erehtymättömät markkinat arvioivat että esim. yksityisten 200 miljardin veloista saadaan takaisin max. 50 miljardia.

Lopputilanne:
Kreikan sijaan euroalueen veronmaksajat ovat 300 miljardia velkaa Kreikan alkuperäisille velkojille jotka yhtäkkiä huomaavatkin saavansa rahansa takaisin korkojen kera.

Kreikkalaiset puolestaan ovat nyt peräti 355 miljardia velkaa euroalueen veronmaksajille jotka eivät tule koskaan näkem....eiku sori. "me tienataan tällä".

...
Eli Kreikan "pelastuspaketit" olivat vain klassinen "voitot yksityistetään ja tappiot kansallistetaan" -temppu.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä pelastusoperaatio meni siis täysin käsikirjoituksen mukaan, jonka oli laatineet eurooppalaiset pankkiiritt. Urpolaiset ja Käteiset eivät vaan tajunneet kupletin juonta. Nyt ei sitten muuta kun toteuttamaan vastuullista ja avointa politiikkaa Suomen koko kansa. Eli vyötä kireämmälle ja ohkaisempia makkaran siivuja näkkileivän päälle.

Vielä kerran. Me tarvitsemme talouskasvua, jotta me voimme pitää hyvinvointiyhteiskuntaa pystyssä ,jota me päättäjät, siis kansanedustajat, ministerit ja korkeat virkamiehet tarvitsemme. Kansan tehtävä on sen rahoittaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Niimpä (anom 17.37) ja suomalaiset ei varmaankaan edes osaa mellakoida, vaan vetävät itsensä narun jatkoksi, koska on se vaan häpeällistä kun ei selviydy omista veloistaan ja veroista työtä tekemällä...

Anonyymi kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriisi/2012/02/kreikan_saastosuunnitelma_vuoteen_2014_3267890.html

Mielenkiintoista, että tänä vuonna ei leikata puolustusmenoja eikä veronkiertoa, muihin kohtiin puututaan.