17.2.2012

Nyt Kani ymmärtää.

Puheenaihe: Miten nuorille löydetään työpaikkoja, jos ikäihmisten halutaan pysyvän töissä?
...
Kannattaa huomata, että aikoinaan 65 vuoden eläkeraja keksittiin siitä, että se oli keskimääräinen elinikä. Eläke oli siis tarkoitettu vain onnekkaille, jotka ylittävät normaalin ihmisiän.
...
Ahaa! Nyt Kani ymmärtää. Tämä on siis se syy, miksi eläkejärjestelmämme on ponzi:
Ei ole olemassa mitään eläkejärjestelmää. Tai on, mutta se on ponzi. Se myytiin työläisille osittain rahastoivana järjestelmänä, vaikka todellisuudessa se on ylijäämän rahastoiva järjestelmä (ihanaa tämä harhaanjohtajien uuskieli). Samaan aikaan kun Sinä (muka) maksoit itse itsellesi eläkettä, se sama summa maksettiin niille, jotka olivat sillä hetkellä eläkkeellä. Ne rahat, jotka jäivät yli, "sijoitettiin" ylijäämän rahastoivan järjestelmän kautta Maailman suurimpaan kasinoon (pörssi) ja hävittiin.
Lyhyesti sanoen: Mitään oikeaa "eläkerahaa" ei ole olemassa. Eläkemaksusi on vain-ja-ainoastaan vero, jolla kuitataan eläkevastuut tällä hetkellä eläkkeellä oleville! On siis vain ponzi, ja oletettavat tulot omaisuuden myymisestä velkojen (lupauksien) kuittaamiseksi.
(Sattuipa hassusti matkalla Kauppalehden foorumilla.)
Ja tässä todiste: Eläketurvakeskuksen tilastoraportteja 9/2010 - Työeläkkeiden rahoitus vuonna 2009 (PDF)


(Kuviossa on esitetty yksinkertaistettuna työeläkkeisiin liittyvät rahavirrat vuodelta 2009.)

1 kommentti:

Siperia opettaa kirjoitti...

Neuvostoliitossa kansallistettiin yritykset, euvostoliitossa kansallistetaan työvoima. Eivät pääse pakoon edes eläkkeelle.