8.2.2012

Kreikan harhaanjohtajat ajavat (Kreikan) yksityistä sektoria konkurssiin

Uusi budjettipommi Kreikasta: tammikuun luvut päin honkia
Tammikuussa Kreikan tulojen piti nousta 8,9 prosenttia, mutta ne laskivatkin 7 prosenttia, kertoo eKathimerini-lehti.
Miten ihmeessä Kreikan tulot voisivat nousta? Tällä hetkellä tämä on yksinkertaisesti täysin mahdotonta. Mukavaa lainata itseään:
Näissä säästötoimenpiteissä on muutama ongelma.
1. Säästötoimenpiteillä kerätyt rahat menevät (tod.näk.) kokonaisuudessaan julkisen velan hoitoon. Näin ollen tämä raha pois ko. valtion taloudesta. Mikäli säästötoimenpiteillä pois pumpattua rahaa ei korvata tavalla tai toisella, esim. kansalaisten velkaantumisella tai viennillä, on seurauksena vain entisestään syvenevä lama.
2. Julkinen sektori ja yksityinen sektori eivät voi lyhentää velkojaan samaan aikaan. Toisen on annettava periksi ja mentävä konkurssiin. Veikkaisin sitä jolla ei ole verotusoikeutta.
...
Toisin sanoen Kreikan harhaanjohtajat ajavat (Kreikan) yksityistä sektoria konkurssiin. Tämä taas tarkoittaa sitä, että ilman uutta "tukipakettia" (ja sitten taas uutta ja taas kerran uutta) Kreikka ajautuu laiminlyömään velkansa.

Herra Kani odottaa suurella mielenkiinnolla vastaavia lukuja Irlannista. Vähän aikaa sitten Kani veikkaili, että Irlannin BKT:n supistuminen raportoidaan kaksinumeroisella luvulla
Mikäli tämä pitää paikkansa, eli Irlanti on todellakin toteuttanut 21 miljardin säästötoimenpiteet, ensi vuoden (2012) BKT:n supistuminen raportoidaan kaksinumeroisella luvulla (-10% tai enemmän).

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Julkinen sektori ja yksityinen sektori eivät voi lyhentää velkojaan samaan aikaan. Toisen on annettava periksi ja mentävä konkurssiin. Veikkaisin sitä jolla ei ole verotusoikeutta."

Suomessa yritysjohtajat ovat mielissään kokoomuksen ajamasta kuntauudistuksesta eli julkisen ja yksityisenpuolen taistelu on todellakin käynnissä, samalla taisi tulla kuitattua tuki pressanvaalien osalta.

Anonyymi kirjoitti...

Kerrohan mitä tapahtuu,kun velkoja saneerataan.. Poistuuko rahaa silloin taloudesta vai tuleeko jo olemassa olevista rahoista velattomia?

Ebolakani kirjoitti...

"Kerrohan mitä tapahtuu,kun velkoja saneerataan"

Kani lainaa Sinulta euron.

Kani kuluttaa euron.

Kani ei kykene maksamaan euroa takaisin.

Piinallisten keskustelujen jälkeen tulet siihen tulokseen, ettei Kani kerta kaikkiaan kykene velkaansa takaisin maksamaan ja annat sen (yhden euron lainan) anteeksi.

Euro, jonka lainasit ja Kani kulutti, on edelleenkin kierrossa. Mutta missä?

Ebolakani kirjoitti...

"julkisen ja yksityisenpuolen taistelu on todellakin käynnissä"

Kani ei kykene ymmärtämään miten kuntien konsolidointi euvostoliiton suunnitelmien mukaisesti (juu-u. Luit oikein. kuntauudistus on juttu johon Suomi on sitoutunut allekirjoittamalla jonkin euvostoliittolaisen sopimuksen) aiheuttaa julkisen ja yksityisenpuolen taistelua?

Velka aiheuttaa tällaisen tilanteen, mutta konsolidointi ei.

Tällä konsolidoinnilla on kaksi tavoitetta: mahdollisimman siisti paketti, joka on helppo yksityistää sekä Suomen kansan "kerääminen" kehä kolmosen sisäpuolelle.

Anonyymi kirjoitti...

Ottamatta nyt kantaa sen enempää kanin hyvin teeseihin, on pakko sanoa, että kreikkalaisten tapauksessa ei voisi tuntua yhtään missään vähempää. Kreikkalaisten velkataakka on noussut 2000 luvun alusta n. 120 miljardista 380 miljardiin. Eli joku on siinä maassa hummannut suruttomasti aika helkutisti rahaa, sen enempää ajattelematta. Omasta mielestäni kreikkalaiset saisivat jopa nähdä nälkää, niin ehkä se toisi noihin pullasorsiin jotain munaa, hoitaa niitä talousasioita kerrankin vähän paremmin. Kyvyttömyydestä hoitaa raha-asioitansa ihan millä mittapuulla tai rahajärjestelmällä mitattuna, kielii jo sekin, että kansa ei osaa äänestää, kuin kerta toisensa jälkeen tyhmiä ja ahneita päättäjiä. Kuvastaa hyvin koko kansan luonnetta. Ystävällisiä ja mukavia ihmisiä, mutta täydellisiä huijareita ja kusettajia.

Ebolakani kirjoitti...

"Kreikkalaisten velkataakka on noussut 2000 luvun alusta n. 120 miljardista 380 miljardiin. Eli joku on siinä maassa hummannut suruttomasti aika helkutisti rahaa, sen enempää ajattelematta.

Kani on samaa mieltä. Yhtä asiaa lukuunottamatta. Kohteet on mietitty tasantarkkaan jotta niistä saadut voitot ovat maksimoituneet ja hyödyttäneet pientä sisäpiiriä mahdollisimman paljon.

kreikkalaisten tapauksessa ei voisi tuntua yhtään missään vähempää

Kanin mielestä tällainen on hieman vaarallista. Asian voisi oikeastaan kiteyttää näin:
"Ensin IMF vaati Islantilaisten omaisuutta, ja en puhunut mitään koska en ollut Islantilainen.

Sitten IMF vaati Kreikkalaisten omaisuutta, ja en puhunut mitään koska en ollut Kreikkalainen.

Sitten IMF vaati Espanjalaisten omaisuutta, ja en puhunut mitään koska en ollut Espanjalainen.

Sitten IMF vaati Italialaisten omaisuutta, ja en puhunut mitään koska en ollut Italialainen.

Sitten IMF tuli vaatimaan maani varallisuutta, ja silloin ei enää ollut ketään joka olisi puhunut puolestani."

Anonyymi kirjoitti...

Kreikka on katalyytti, joka laittaa esm- mekanismin kaikessa hirveydessään toimimaan. Sitten esm(evvm, tai joku niistä) nimissää kupataan rajattomasti kaikkia tai joitain muita eu- maita mielivaltaisesti seitsemän päivän varoitus ajalla ilman byrokratian, demokratian tai valvonnan esteitä.

Anonymous kirjoitti...

Max Keiser sanoi jo pari vuotta sitten, että kansainvälinen sijoittaja-luotottaja korppikotkalauma valitsi Kreikan toimenpiteidensä kohteeksi. Elävästi muistan Maxin arvelleen että johtuukohan valinta valtion hienosta historiasta vai mistä.
Vulture-malliset, irti kaikista pidäkkeistä päästetyt kansainväliset sijoittajapankit lahjoivat jo virssiin parikin edellistä hallitusta. Nämä taisivat pääasiassa edustaa samaa puoluetta kuin Katainen,Niinistö ja Urpilainen eli sitä parasta ja oikeaa pankkien kannalta.
Haaskalintujen parvi raateli laillistetun rikollisesti Kreikkaa vuosikaudet.
Kun alkoi olla valmista, pantiin vassarit hallitusvastuuseen. Maailman poliitikot ja media mässäsivät kreikkalaisten holtittomuudella, josta on tietysti myös todisteita.
En ikinä unohda kun Maxia kuunnelleena avasin aamutv:n jossa meidän valtiovarainministeriön pukupäät tärkissään toistelivat että ovat Kreikassa eläneet yli varojensa ja siellähän on vasemmistohallituskin. Näin valehdellen luotiin meilläkin ilmapiiriä vakausvälineiden ja kriisihommailujen läpimenolle eduskunnassa.
Kaikki on ennalta käsikirjoitettua tässä tragediassa, ainoa epävarmuustekijä on tosiaan enää, toimiiko ihminen laskelmoidulla tavalla edelleen, kaikkialla. Milloin suomalaiset älyävät, että ei tarvitse maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Euro, jonka lainasit ja Kani kulutti, on edelleenkin kierrossa. Mutta missä?"

Tähän melkein tarvitsen sinulta vastauksen. Itse vastaisin,että kansalaisilla..mutta sekään ei taida olla oikein?

Kuitenkin Kreikan kohdalla ensimmäisen velkasaneerauksen kohdalla ei tapahtunut saneerausta vaan sama raha lykättiin velkana uudelleen,mutta hieman eri kautta.

Ebolakani kirjoitti...

"Tähän melkein tarvitsen sinulta vastauksen. Itse vastaisin,että kansalaisilla..mutta sekään ei taida olla oikein?"

Euro jonka Kani lainasi Sinulta ja kulutti eteenpäin on ällistyttävän suurella todennäköisyydellä ajautunut jonkun "sijoittajan" taskuun pääomatuloina. Jonka jälkeen tämä euro on talletettu veroparatiisiin tai "sijoitettu" uudestaan talouteen.

Kani veikkaisi veroparatiisia.