10.2.2012

Ilman velkaa ei ole rahaa. Ilman rahaa ei ole taloutta, verotuloja, työtä ja niin edelleen

Jyrki Katainen: ”Hyvinvointiyhteiskunta murenee”
- Hyvinvointiyhteiskunnan pitkän aikavälin kestävyys edellyttää rakenteellisia toimia, joilla vahvistetaan hyvinvointipalveluiden rahoituspohjaa. Erityisen tärkeitä toimia ovat työurien pidentäminen ja työvoiman tarjonnan lisääminen, Katainen linjasi.
...
Mietitäänpäs tätä rationaalisesti, loogisesti ja ennen kaikkea kylmän rauhallisesti.

Valtiolla on täsmälleen kolme tapaa rahoittaa menojaan: velkaantuminen, julkisen omaisuuden myyminen sekä verottaminen

Valtion velkaantuminen on vain poliittinen valinta alistaa se (valtio) pankkien talutusnuoraan.

Julkisen omaisuuden myyminen on täsmälleen sama asia kuin pissisi pakkasella housuihin. Lämmittää hetken... ja loput jo tiedätkin.

Valtio kerää verotuloja (melkein) jokaiselta veroalueella toimivalta yksiköltä. Kotitaloudet, yritykset ja niin edelleen.

Tällä hetkellä Suomen veroalueella toimivien yksiköiden (kotitalous, yritys ja niin edelleen) on lainattava vaihdonvälineensä pankista. Eli ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). Näin ollen, ei ainoastaan valtio, vaan tämän lisäksi sen jäsenet (kotitaloudet, yritykset ja niin edelleen) ovat täysin pankkien talutusnuorassa.

Tässä tapauksessa talutusnuorassa oleminen tarkoittaa sitä, että on riippuvainen pankkien pyörittämästä velkapyramidiponzihuijauksesta: velasta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa seuraavaa: ilman velkaa ei ole rahaa. Ilman rahaa ei ole taloutta, verotuloja, työtä ja niin edelleen.

Tällainen on nykyinen järjestelmämme. Näin se toimii (vai jäikö jotain uupumaan?).

Nyt sitten voisimmekin esittää kysymyksen:
Miten-ja-kuinka hyvinvointipalveluiden rahoituspohjaa voidaan vahvistaa mm. työurien pidentämisellä ja/tai työvoiman tarjonnan kasvattamisella, kun pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon?
Ei mitenkään. Ei millään tavalla.

Tämä koko touhu on 100% huijausta, jonka ainoa tarkoitus on degeneroida yhteiskuntajärjestelmme Neofeodaaliseksi (synonyymi Plutokratialle).

EDIT:
”Viimeiset metrit – Kreikalle kohta johtopäätösten hetki”
Kommenteista (Vierailija):

Vielä yksi tapa, tuottavat valtionyhtiöt, sellaisiakin on eri maissa.
Suomessa (tällä hetkellä, nykyisessä järjestelmässä) valtionyhtiöt, kuten kaikki muutkin, ovat 100% riippuvaisia siitä rahasta, jonka joku on lainannut pankista ja kuluttanut kiertoon. Eli pankkien talutusnuorassa on tämäkin.

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valtiolla kolme tapaa rahoittaa menojaan + neljäs tapa.
Valtion omistama pankki myisi luomaansa rahaa. Okei, ponzihan sekin olisi, mutta jäisi edes korot kotimaahan.
On ehdotettu, että valtion omistamasta liikepankista lainatulla rahalla rakennettaisiin rautatie Jäämerelle ja jätettäisiin velat maksamatta.

Ebolakani kirjoitti...

"neljäs tapa.
Valtion omistama pankki myisi luomaansa rahaa
"

Kani luettelikin tällä hetkellä oikeasti käytössä olevia tapoja. Mutta oikeassa olet.

JL kirjoitti...

Työvoiman TARJONNAN lisääminen!!!.

Anonyymi kirjoitti...

Yle1 ulkolinjassa tuli hyvä dokumentti Argentiinan konkurssista eilen, löytyy areenasta.

Ebolakani kirjoitti...

"Työvoiman TARJONNAN lisääminen!!!"

Niinpä niin. Tarjonta se tosiaankin ongelmana onkin. Melkein 500.000 tyyppiä on asiakkaana työvoimatoimistossa, jossa ne eivät todellakaan olisi, mikäli "oikeita" töitä olisi tarjolla.

Anonyymi kirjoitti...

juutalaiset pois pankeista ja politiikasta, niin valtio nousee kukoistukseen, niinkuin natsisaksa nousi muutamassa vuodessa, mutta koko muu juutalainen maailma hyökkäsi sen kimppuun.. http://www.youtube.com/watch?v=-D7APJ4dr78

Anonyymi kirjoitti...

70-luvulta saakka on höpötetty päättäjien taholta uhkaavasta työvoimapulasta, vaan ei ole vielä saapunut. Taitaa Messiaan toinen tuleminen käydä toteen ennen työvoimapulaa. Sikäli kun puhutaan uhkaavasta työvoimapulasta on koko ajan työttömien määrä kasvanut, kun huomioidaan tempputyöllistetyt mukaan lukien.

Kannattaisi vaihtaa jo levyä.Valhe pyörinyt jo liian kauan. On se kumma kun ei voida sanoa, että palkkatyötä ei voida järjestää kaikille halukkaille yksinkertaisesti siksi, että maksajia ei ole tarpeeksi. Siis ostovoimaa ei ole, eikä
tällä velkaperusteisella rahajärjestelmällä tule.

Anonyymi kirjoitti...

" ... jonka ainoa tarkoitus on degeneroida yhteiskuntajärjestelmme Neofeodaaliseksi (synonyymi Plutokratialle)."

Olemme varmaankin sen ansainneet. Eihän se muuten onnistuisi?

JL kirjoitti...

"Yle1 ulkolinjassa tuli hyvä dokumentti Argentiinan konkurssista eilen, löytyy areenasta."

Tästä tosin jäi jotenkin puuttumaan se kohta mistä Argentiinalaiset saivat rahaa silloin, kun konkurssi oli päällä. Tuossa linkissä on vähän siitä.
http://www.ijccr.net/IJCCR/2006_%2810%29_files/IJCCR%20vol%2010%20%282006%29%205%20Scott%20Cato.pdf

Anonyymi kirjoitti...

Valtion omistama pankki lainaisi Valtion Rautateille luomaansa rahaa, jolla rakennettaisiin rautatie Jäämerelle. Sitten Valtion Pankki ei vaatisi lainan maksua Valtion Rautateiltä.

Paljonko Valtiolle tulisi maksamaan rautatie Jäämerelle.

Anonymous kirjoitti...

Hei kaikille neroille, jotka ovat viime aikoina kunnostautuneet mielipidepalstoilla. Tätä on nyt tosissaan liikkeellä:
Uusimmassa Avussa 6/2012 on Lukijat-sivulla (s.95) ensimmäisenä Heikki Niittymäen, Masku, kirjoitus Mikä vei valtion rahat?
Kirjoitusta ei ole netissä.
Kirjoitukseen olisi varmaankin mahdollisuus vastata sankoin joukoin ja osoittaa runsasta kiinnostusta aihetta kohtaan.
Kirjoittaja Niittymäki ihmettelee, "minne ne yhteiskunnan perimät verorahat oikein menevät" kun kaikilla aloilla supistetaan ja mihinkään ei ole varaa. Tätä tehdään "sellaisillakin aloilla, jotka voisivat toiminnallaan säästää yhteiskunnan varoja ja taata kansalaisten turvallisuutta".
Teksti on lyhyt, ja se olisi kai nähtävä kokonaisuudessaan ennen kuin sorvaa vastaustekstin. Osoite on sivun ylälaidassa.

Ebolakani kirjoitti...

"Paljonko Valtiolle tulisi maksamaan rautatie Jäämerelle. "

Onx tää joku kompa kyssäri?

Ebolakani kirjoitti...

"Uusimmassa Avussa 6/2012 on Lukijat-sivulla (s.95) ensimmäisenä Heikki Niittymäen, Masku, kirjoitus Mikä vei valtion rahat? Kirjoitusta ei ole netissä. "

No prkl! Laitetaan se nettiin. Etsitään tuo kyseinen Apu ja skannataan ko. juttu kuvaksi, joka sitten ladataan kaikkien nähtäväksi.

Anonymous kirjoitti...

Tässä Avun Lukijat-osaston koko kirjoitus s.95 (kun en osaa skannata) numerossa 6/2012. Kirjoittaja on Heikki Niittymäki, Masku:

"Mikä vei valtion rahat?"

"On selvää, että ainakin läntistä maailmaa on taantuma vienyt talousasioissa taaksepäin. Suomessa ei työttömyys ole päässyt kovinkaan pahaksi, ja osalla kansalaisista menee edelleen hyvin.
Kuitenkin kaikilla yhteiskunnan aloilla valitetaan: ei ole varaa. Sellaisillakin, jotka voisivat toiminnallaan säästää yhteiskunnan varoja ja taata kansalaisten turvallisuutta.
Miksi esimerkiksi poliisin määrärahoja jatkuvasti karsitaan, mutta silti koulutetaan lisää poliiseja - suoraan työttömyyskortistoon? Varmaan useimpien kansalaisten mielestä poliisi ja lääkäri ovat niitä virkamiehiä ja -naisia, joita aina tarvitsee ensimmäiseksi.
Lääkäreitä on kyllä tarpeeksi, vaikka heidän ammattikuntaansa kiinnostaa eniten yksityinen sektori. Sekin tarvitsee lääkäreitä, mutta jo nyt paremmin toimeentulevat pystyvät käymään yksityisillä lääkäriasemilla, ja julkinen puoli ruuhkautuu.
Miksi perustehtävien hoidon annetaan rapautua, mutta silti suunnitellaan muun muassa Guggenheim-museota? Minne ne yhteiskunnan perimät verorahat oikein menevät, sillä verotulot eivät ole vähentyneet siinä määrin kuin "ei ole varaa" -mantrasta voisi päätellä.
Joskus tuntuu, että Kreikan ja muiden Etelä-Euroopan maiden taloudenhoito on tullut tänne Pohjolaan."

Lukija-palstan kirjoitukset pyydetään lähettämään osoitteeseen:
Apu, 00081 A-lehdet tai sähköpostitse:
apu@a-lehdet.fi
Lisäksi pyydetään liittämään mukaan nimi ja yhteystiedot sekä halutessa nimimerkki.
Toimitus ilmoittaa oikeudekseen käsitellä ja lyhentää tekstejä, joten mittana on ilmeisesti suunnilleen vähän yli tuo Niittymäen teksti.
Joku osaava ehkä skannaa sivun vielä hra Kanin antamaan osoitteeseen. (sinne mikäsenyt oli?)

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo kompa kyssäri.

USA:n liittovaltio ottaa velkaa FED:ltä ja käyttää rahansa sotimiseen. Liittovaltio ei maksa velkaansa vaan nostaa velkakattoa.

Paljonko USA:n liittovaltion sotiminen maksaa liittovaltiolle.

Suomen valtio voisi Suomen omistamasta pankista lainatulla rahalla rakentaa rautatien Jäämerelle ja nostelee vain velkakattoa eli ei maksa velkojaan.

Paljonko rautatie tulisi maksamaan Suomen valtiolle tuolla keinolla ?

Anonyymi kirjoitti...

"Miten-ja-kuinka hyvinvointipalveluiden rahoituspohjaa voidaan vahvistaa mm. työurien pidentämisellä ja/tai työvoiman tarjonnan kasvattamisella". Tuo on ns. kukkaiskieltä. Suomeksi tuo tarkoittaa. "Perkele, tehän olette työelämässä ja lainan ottamisen oravanpyörässä tasan tarkkaan, niin kauan, että suuret ikäluokat saadaan tapettua paskalla hoidolla sukupuuttoon" JA "Turha yrittää työttömyyskortistoon tai varhaiseläkkeelle, koska myönteistä päätöstä ei tule ja työttömyyspäivämäärät tiputetaan 0:aan". Tämä on se todellinen "message" tuossa takana.

Ebolakani kirjoitti...

"Paljonko rautatie tulisi maksamaan Suomen valtiolle tuolla keinolla ? "

Nolla euroa.

:)

Ebolakani kirjoitti...

"Tämä on se todellinen "message" tuossa takana. "

JA "mikäli ette suostu tekemään duunianne palkalla jolla ei tasan tarkkaam tule toimeen, niin vaihtoehtona on sitten nälkäkuolema"

Anonyymi kirjoitti...

"mikäli ette suostu tekemään duunianne palkalla jolla ei tasan tarkkaam tule toimeen, niin vaihtoehtona on sitten nälkäkuolema"

Ennen nälkäkuolemaa kansalla on myös vaihtoetona ripustaa kansaa ryöstäneitä loisia ja niiden kätyreitä roikkumaan katupylväisiin tms. Tämä asia on selvä: ruma sota lähitulevaisuudessa on väistämätön, koska tätä kriisia ei voida ratkaista järjestelmän sallituilla l. laillisilla keinoilla AND vain harva suostuu kuolla vapaaehtoisesti.
Kiitos Kanille tämän johtopäätöksen todistamisesta rahan syntymekanismin näkökulmasta.
Olen kyllä eri mieltä Kanin väitteen kanssa, että rahan syntymekanismin muuttamalla kaikki oireet häviävät. Koska näen, että itse rahan syntymekanismi on vain yksi työkalu useista, jossa tavoitteena on totaalisen vallan saavuttaminen. Tätä systeemiä ei voi muuttaa korjaamalla vain yhtä asiaa - se on kokonaisuus jota ei voida reformoida ainakin orjuutettavien kansojen hyväksi.
Kriisi on selvästi ohjattu ja tavoitteetkin on selvät. Uusi presidenttimmekin sanoi: "Koko 2000 luvun alku tulee jäämään maailman historiaan uuden maailmanjärjestyksen syntyaikana".. Tämän sortin ja suuruusluokan muutoksia eivät voi tapahtua ilman populaation huomattavaa (20 kertaa on järkevä tavoite) harventamista eri keinoin jotka on tehokkaaksi havaittu: nälänhätä, sodat ja taudit.
Lisäksi on sellainen seikka/havainto, että koko Historiasta ei löydy yhtäkään sukupolvia, joka eläisi koko elämänsä ilman että osallistuisi sotaan. Ei ole ainuttakaan syytä olettaa, että me syyttä olisimme sellainen ainutlaatuinen poikkeava sukupolvi Historiassa.

Ebolakani kirjoitti...

"Olen kyllä eri mieltä Kanin väitteen kanssa, että rahan syntymekanismin muuttamalla kaikki oireet häviävät."

Mainitsemasi työkalut ovat täysin riippuvaisia rahan syntymekanismista.

Muutetaan se ja suurin osa työkaluista lopettaa yksinkertaisesti toimimasta.