27.2.2012

Ihan tosi. Ei ole.

Oikeusministeriö - Kansalaisaloite käyttöön maaliskuun alusta
Maaliskuun alusta voimaantulevan perustuslain uuden säännöksen mukaan vähintään 50 000 äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi. Kansalaisaloitelaki sisältää säännökset aloitteen tekemiseen liittyvästä menettelystä.
Kani ehdottaa ensimmäiseksi lakialoitteeksi työntekijän irtisanoutumisesta aiheutuvien karenssien sekä sun muiden ärsyttävyyksien lyhentämistä yhteen (1) arkipäivään.

Tällä hetkellä järjestelmä toimii niin, että irtisanoutumisesi jälkeen (mikäli uutta työpaikkaa ei ole heti saatavilla) et saa seuraavaan 2-6kk rahaa yhtään mistään (onhan tuo sossu, mutta mikä Pandoran lipas sieltä aukeaa?).

Lakialoitteen ideana on siis seuraavien karenssien sekä muiden ärsyttävyyksien lyhentäminen yhteen (1) arkipäivään:
- Omavastuuaika. Kun jäät työttömäksi et saa 7 päivään rahaa mistään.
- Lomakorvauksen jaksotusaika. Kun jäät työttömäksi ja satut olemaan niinkin ovela, että otat Ay-liikkeiden verellä ja lihalla taistelemat lomarahat käteen (eli et pidä niitä lomina) jaetaan se (saamasi summa) liiton päivärahalla, josta saatu summa on määrä päiviä, jolloin et saa rahaa mistään.
- Mikäli työstä irtisanoutuu ilman lain mukaista pätevää syytä napsahtaa työttömyysturvalain mukainen rangaistuskarenssi ja päivärahamenetys usean kuukauden ajalta.
- Kun olet "kärsinyt" karenssit, seuraavan kuukauden ajan kirjoitat lomakkeeseen arkipäivien kohdille työtön ja viikonlopuille vapaa. Tämän jälkeen viet täytetyn lapun toimistoon, joka käsittelee sen niin nopeasti kuin voi. Tämä voi (pahimmillaan) tarkoittaa jopa puolentoista kuukauden ajanjaksoa, jolloin et saa rahaa mistään.
(Onko näitä muita?)

Edellä mainituille karensseille ja sun muille ärsyttävyyksille kun ei ole olemassa minkäänlaista perustetta. Ihan tosi. Ei ole.

14 kommenttia:

JL kirjoitti...

Kannatetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on ja pätevät perusteet onkin. Nimittäin, meillä on nämä käsittelyajat siksi näin pitkät kun työttömiä on paljon ja meillä ei ole henkilökuntaa tarpeeksi.

Muistaakseni tämä käsittelyn hitaus on ollut tasan yhtä kauan kuin on työvoimatoimistoja ollut nykymuodossa. Siis ainakin 40 vuotta. No eihän tossa-ajassa pysty millään moista ongelmaa orkanisaatiossa korjaamaan. Kyllähän se sen 100 vuotta vaatii, ennen kuin on tutkittu mistä moinen hitaus johtuu. Niin ja toiset saman verran kun uusi toimintamalli on otettu käyttöön.

Voisihan sitä henkilökuntaa lisätä, kun siellä työn hakijapuolella olisi sitä kapasiteettiä. Siis siirretään väkeä tiskin toiselle puolelle. Ei käy. Liian helppo ratkaisu, sillä eihän meillä ole määrärahoja palkata työntekijöitä.
No, otetaan työttömyyspäirahoista ja siirretään työvoimahallinon palkkamenoihin. Ei käy.rahat tulee osittain eri ministeriöitten kautta ja heidän välillään ei ole puheyhteyttä, johtuen erillaisesta puolueideologiasta.

No, voisiko tähän saada ratkaisua, että systeemistä tulisi joustava? Ei voi, eikä tarvitse kun asiakkaat jo joustaa.

Anonyymi kirjoitti...

Peruste kaikenlaiselle kiusaamiselle on yksinketainen: kansa alistui vapaaehtoisesti bankstereiden tahtoon, eikä edes tutki miksi asiat ovat niin kuin ovat. Kansan valtaenemmistö kieltäytyy tutkimasta asiaa, miten nykyinen rahajärjestelmä toimii ja miksi se on Ponzi-pyramidihuijaus. Kun yritin puhua tutuille ja levitän Herra Kanin paljastamat totuudet - tyypillisin reaktio on vinohymy tai kuittaus että kyllä siellä on viisaita miehiä jotka on viisaampi kuin me joten asia on jätettävä heidän hoidettavaksi.
Kun kansa on sellainen kuin on, vain totaalinen katastroofi heitä ehkä herättää hypnoosista. Tai ehkä ei.

Kiitoksia Teille Herra Kani, kun Teiltä sain tietää useista yksityiskohdista miten nykyinen globaalinen Ponzi-huijaus toimii. On myös tärkeä, että Herra Kani tietää oikein hyvin ketkä sitä pyörittävät.

Anonymous kirjoitti...

Hra Kanin esitykseen yksi täydennys, joka koskee niitä työpaikastaan potkittuja, jotka ottavat vastaan työnantajan paketin.
Paketti tarkoittaa työsuhteen päättämistä työntekijän omasta pyynnöstä, mikä aiheuttaa kolmen kk:n karenssin, jolloin ei tule rahaa mistään.
Pakettiratkaisussa työnantajan ei tarvitse kehitellä laillisuuden rajamailla olevia irtisanomissyitä, jotka työntekijä voisi saada oikeudessa nurin. Myöskään takaisinottovelvoitetta ei synny t.a:lle. Lisäksi tämä välttyy riskiltä joutua korvaamaan pahimmassa tapauksessa myös oikeudenkäyntikulut. Ikävältä julkisuudelta myös vältytään.

Paketin ottajan kannattaa pitää näitä kulueriä mielessään kun miettii paketin hyväksymistä. Pitkän työsuhteen päättyessä hän on oikeutettu 6 kk:n irtisanomisajan palkkaan, lisäksi hän menettää 3 kuukauden työttömyyskorvauksen, koska lähdön syy oli oma pyyntö.
Vuoden palkka ei ole paketiksi vielä paljonkaan.
Ja, lähtöhintaa korottaa tuplaten, lakisääteisesti, mikäli työntekijä oli jossakin työntekijäyhteisön luottamustoimessa.

Ebolakani kirjoitti...

"Hra Kanin esitykseen yksi täydennys, joka koskee niitä työpaikastaan potkittuja, jotka ottavat vastaan työnantajan paketin."

Kani on sellaisessa käsityksessä, että tällaisia paketteja saavat vain ne joiden työsuhteen pituus on yli 12 vuotta.

Pakettia tai ei, näissä karensseissa ei ole mitään järkeä.

Ebolakani kirjoitti...

"kansa alistui vapaaehtoisesti bankstereiden tahtoon, eikä edes tutki miksi asiat ovat niin kuin ovat. "

Juuri näin!

Ebolakani kirjoitti...

"Ei käy.rahat tulee osittain eri ministeriöitten kautta ja heidän välillään ei ole puheyhteyttä, johtuen erillaisesta puolueideologiasta."

Niinpä niin. Ei mitään lisättävää.

Anonyymi kirjoitti...

Entäpä Laki jossa rahanluonti oikeus palautetaan valtiolle?

Ebolakani kirjoitti...

"Entäpä Laki jossa rahanluonti oikeus palautetaan valtiolle?"

Öö... hä?

Anonyymi kirjoitti...

Arvon herra Ekani

Huomasin sivstyksessäsi aukon ja haluaisin paikata sen.
"Kani on sellaisessa käsityksessä, että tällaisia paketteja saavat vain ne joiden työsuhteen pituus on yli 12 vuotta."

Otetaan esimerkiksi Nokia, joka tekee lähtöä Suomesta? Metalliliiton Työehtosopimuksessa työntekijöiden irtisanomisaika on kahdesta viikosta kuuteen kuukauteen. http://www.metalliliitto.fi/web/fi/irtisanominen

Nokia, joka tunnetaan Dalai Laman korporatiollisena ilmentymänä, kuitenkin haluaa suuressa laupeudessaan jakaa ihmisille eropaketteja. Eropaketissa ihmiset siis saavat tuon normaalin irtisanomisajan palkan päälle vielä pakettiosuuden verran palkkaa. Nokian tapauksessa paketeissa maksetaan 5-15 kuukauden palkka ja tähän siis sisältyy myös tuo normaali irtisanomisajan palkka. Kaupan päälle saa karenssia liitosta, koska eroaa itse + jotain muuta, ilmeisesti tuo normaali irtisanomisajan aika. Rahat maksetaan kertarysäyksellä. Verottaja ottaa myös omansa paketista, totta kai. http://www.uusisuomi.fi/raha/62102-tuntityolaiset-rohmusivat-nokian-eropaketit

Ei siis tarvitse olla ollut yli kahtatoista vuotta duunissa, mutta silloin tosin paketin mukana tuleva rahamäärä on pienempi kuin yli kaksitoista vuotta talossa olleilla.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä haluaisin Kanin tietoon saattaa tietoa resurssipankista, mikäli hän ei vielä tästä orjakaupan nykyaikaisesta muodosta ole mitään kuullut. http://www.barona.fi/yrityksille/tekijoita/resurssipankki

Esimerkkinä toimikoon DHL Supply Chain Salossa, joka toimii Nokian tiloissa, hoitaen Nokian logistiikkapalvelut, lukuunottamatta lähettämistä. DHL:llä on 124 vakituista työntekijää parhaillaan. YT-neuvottelut ovat olleet käynnissä Maaliskuun alusta 50 henkilötyövuoden vähentämiseksi. DHL:n Nokian tiloissa toimii myös Baronan orjakauppa. http://www.fonecta.fi/tuotteet-ja-palvelut/Salo/1356878/Barona/

Orjakauppa toimii Salossa seuraavasti. Nokia ilmoittaa tuotettavien puhelimien määrän DHL:n vuoropäällikölle. Tämän jälkeen DHL:n vuoropäällikkö iskee luvut Exel-taulukkoon, joka kertoo paljon työntekijöitä tarvitaan. Vuropäällikköt tekevät yleensä n. vuorokautta aikaisemmin esitilauksen tarvittavista resurssipankkilaisista (orjista) Baronan yhteyshekilölle, jota lattiatasolla kutsutaan ihan vain orjakauppiaaksi. Tarkempi tilanneselvitys ja mahdolliset lisäselvitykset tekee yleensä ennen alkava vuoroa, vuorossa oleva vuoropäällikkö. Tämän vuoksi Baronan oma orjakauppias lähettää viestin orjille vasta n. paria tuntia ennen työvuoron alkua. Ennen vanhaan orjat alkavoivat tämän jälkeen kilvan soitella orjakauppiaalle ja nopeimmat jotka pääsivät läpi saivat töitä. Muut olivat soittaneet turhaan (jotkut jopa yli tunnin, useilla oli kaksi puhelinta, joista he soittivat samanaikaisesti, pästääkseen töihin, tsiisus) ja heille kerrotaan, että parempi onni ensi kerralla. Nykyään orjissa ollaan jo pystytty erottamaan jyvät akanoista. Orjien määrää ollaan tiputettu ja ne ovat saaneet jäädä, jotka kiltisti tekevät kaiken mitä työnjohto käskee ja ovat ennen kaikkea hiljaa kaikesta sorrosta, joka heihin kohdistuu. Joidenkin orjien päässä on huomattu myös pyörivän ajatuksia, että seksi korkeamman tason henkilöiden kanssa = työvuoro = raha = velan maksu. Työvuoron orjat saavat vain kahdeksaksi tunniksi kerralla, jos on hiljaista heidät voidaan potkia kotiin jo neljän tunnin jälkeen. Orjat eivät siis voi oikeastaan hakea sairaslomaa, sillä jos he ilmoittavat orjakauppiaalle tulevansa töihin tuntia ennen työvuoron alkua ja varttia myöhemmin ilmoittautuvatkin sairaaksi, voivat he olla varmoja, että sopimusta ei uusita ja uusia työvuoroja heille ei enä anneta. Nykyisessä rahajärjestemmässähän löytyy aina uusia orjia, joilla on halua maksaa lainansa takaisin.

Anonyymi kirjoitti...

3. päivä maaliskuuta 2012 yövuorossa oli 4 VAKITUISTA työntekijää ja 25 resurssipankista tilattua orjaa. Tästä huolimatta DHL käy parhaillaan YT-neuvotteluja, joissa lähes puolet työntekijöistä pyritään irtisanomaan. Samalla käyttäyen vuokratyövoimaa "väliaikaisesti". Tätä vuokratyövoiman väliaikaista käyttöä on jatkunut DHL Supply Chainin Salon-osaston alusta asti ja jotkut orjat ovat tehneet 5 päivästä viikkoa, useita kuukausia putkeen tänä aikana. DHL vetoaa väliaikaiseen orjatyövoimakäyttöön, jossa orjia käytetään vain "tuotantopiikkien" kohdalla ja siihen, että samat henkilöt eivät ole joka päivä töissä. Tätä varten orjapankki pidetään tarpeeksi suurena, mutta henkilötyövuodet vuokratyöntekijää kohden pysyvät kuitenkin samoina. Normaali suhde tänä aikana on ollut n. 1:1 VAKITUISTEN orjien ja huonommassa asemassa olevien väliaikaisorjien suhteen. DHL on myös aikoina, jolloin Nokialla on ollut kiire lainannut näitä Baronalta lainaamiaan vuokria Nokian puolelle, sillä heillä ei ole ollut tarpeeksi työvoimaa sen jälkeen, kun ovat ensin "antaneet" (joko hyvällä tai pahalla) paketin omille työntekijöilleen.

Tämä kaikki onnistuu vain siksi, että kaikki kierrossa oleva raha on kaikkien muiden ottamaa velkaa, joka joidenkin muiden tarvitsee maksaa kaikkien muiden veloista, johon ollaan raipaksi laitettu korko. Tämän tiedostamattomuus johtaa siihen, että ihmiset suostuvat näihin käsittämättömiin ihmisarvoa alentaviin ihmisarvon leikkauksiin, jotka pikkuhiljaa tekevät meistä orjia, jotka ovat kateellisia menneisyydessä eläineille orjille, joilla oli sentään asunto ja ruokaa isännän puolesta.
Salon DHL Supply Chainin orjakaupan pääarkkitehdit, sodassa ihmisyyttä vastan ovat olleet: Magnus Nordberg, Petri Angervuori, Anu Aaltonen sekä tietysti myös suuri ja mahtava kaikkivaltias Suomen pyörittäjä NOKIA.

AKT keskitty vain Ahde-jupakkaan ja antaa Salon orjakaupan jatkua jatkumistaan. Oma napa on liian kauan ollut liian tärkeä verrattuna kanssaihmisten hyvinvointiin.

T: Velkaorja

Ebolakani kirjoitti...

Mutta tämä on vasta jäävuorenhuippu. Ja me molemmat tiedämme sen.

Sami kirjoitti...

Hyvä kirjoitus! Paljon hyviä näkökulmia!