29.2.2012

Hyvä. Voit jatkaa

Kaninkolon kommenteista löytyi helmi: Mikäli asiakkaalla ei ole ostovoimaa, ei ole yrityksiä
jari ojala
Aikoinaan isännät pitivät "orjistaan" huolta 24h/vrk. Orjilla ei ollut ostovoimaa, isännillä oli. Nykyään isännät pitävät "orjistaan" huolta n.8h/vrk (arkisin). "Orjan" on itse pidettävä saamallaan ostovoimalla itsestään huolta 16h/vrk ja muun vapaa-ajan.Onko "orjan" asema helpottunut, vai onko isäntä ulkoistanut vastuunsa? Ennen "orjilla" ei ollut velkaa,nyt usein on. Onko "orja" siis nykyään vapaampi kuin ennen? Ennen velka oli isännillä ja korot teetettiin "orjilla". Nyt velat ovat "orjilla" ja he myös keräävät itse korkonsa. Muuttuuko mikään, mikäli isännän paikalle laitetaan pankki tai pankkiiri? Nykyään raha on isäntä ja "orja" on korko. Velka on se kahle, joka on "orjan" jalassa nykyään. Eikö orjuutta siis ole enää?
Luitko edellisen? Hyvä. Voit jatkaa: Michael Hudson - Deficit Hawks One Two Punch
... Alan Greenspan explained this very clearly a decade ago. He said there’s something wonderful about debt: it’s cured the labor problem. The workers are now one paycheck away from homelessness. If they go on strike or if they’re fired because they complain about working conditions, all of a sudden their interest rate goes up on their credit card, all of a sudden they miss their mortgage payment, they’re losing their home. ...
Huono Suomennos:
... Alan Greenspan selitti tämän hyvin selvästi vuosikymmen sitten. Hän sanoi, että velassa on jotain mahtavaa: se on parantanut työllisyysongelman. Työläiset ovat nyt yhden palkkasekin päässä kodittomuudesta. Jos he ryhtyvät lakkoon tai jos heidät irtisanotaan koska valittavat työoloista, niin yhtäkkiä luottokortin korko kasvaa, yhtäkkiä he epäonnistuvat asuntolainanmaksuissa ja menettävät kotinsa. ...
Vastaus kysymykseen "Eikö orjuutta siis ole enää?" on siis varsin selkeä.

Kani ei usko, että kukaan täysijärkinen lainaisi pankista rahaa, mikäli pankin asiakaspalvelija lainasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä sanoisi (kuva varastettu täältä):


"Niin tosiaan, olethan tietoinen että lainaamasi pääoman korot on mahdollista maksaa vain muiden lainaamasta pääomasta?"

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se menee:

Pääomien lainaajat eli pankit pyrkivät tekemään valtioiden kansalaisista ikuisia lainojen koronmaksajia. Tämä tapahtuu seuraavanlaisesti:

1. Markkinat lainaavat valtiolle niin paljon rahaa, että se joutuu konkurssipisteeseen.
2. Kun valtio ei saa enää markkinoilta lainaa, sen täytyy kääntyä esim. ERVV:n tai IMF:npuoleen, mikä tarkoittaa, että muut valtiot takaavat sen seuraavat lainat tietyin ehdoin.
3. Jotta valtio saisi edellä mainituilta tahoilta lisää lainaa, sen täytyy tehdä rankkoja menoleikkauksia.
4. Valtio alentaa kansalaistensa palkkoja ja eläkkeitä, sekä koventaa veroja ja poistaa etuuksia. Näin valtio pystyy maksamaan lainaajille lisää korkoa ja valtio voi lainata lisää rahaa.
5. Lainaajat ovat nyt saavuttaneet tilanteen, missä valtio ja sen kansalaiset maksavat lainaajille korkoja selkänahastaan. Tämän lisäksi lainaajat pystyvät määräämään valtion rahankäyttöä, eli ovat käytännössä valtion johdossa.
6. Lopuksi valtiolle tulee tilanne, ettei voi enää leikata mistään, mutta se ei enää tässä vaiheessa haittaa lainaajia. Lainaajat ovat valtiossa määräävässä asemessa ja kansalaiset ovat lainanantajan koronmaksuautomaatteja.
7. Jos valtion kansalaiset nousevat kapinaan ja syttyy sisällissota, löytyy aina jokin lainaajille myötämielinen liittouma, mikä menee lopettamaan kapinan ”humanitäärisiin syihin” vedoten.
8. Liittouman väliintulon jälkeen valtio kansalaisineen on viimeistään lainaajien omaisuutta.


Missä edellä mainituista kohdista ollaan menossa Kreikan kanssa?

Ebolakani kirjoitti...

"Missä edellä mainituista kohdista ollaan menossa Kreikan kanssa? "

Pikkuhiljaa siirtymässä numero 7.

PSa kirjoitti...

Höh,

Erään pankin tiliehdoissa lukee lause, joka paljastaa paljon asioita:

"Tilinomistaja:
Tilinomistajalla tarkoitetaan sitä, jolle pankki on velkaa tilillä
olevat varat..."

Eli, ainakaan tämä liikepankki, ei pysty lainaamaan eteenpäin näitä talletuksia, kuten usein väitetään.

Katsokaa itse tästä linkistä:

http://www.nordea.fi/sitemod/upload/root/fi_org/appx/fin/ehdot/EtuTili_erityis_ja_yleisehdot_THKT030D_su.pdf

Voisiko asian näin ymmärtää ?

Ebolakani kirjoitti...

Hmm... huono määritelmä velasta (wikipedia):

"Velka on velallisen velvoite, jonka sisältönä on jokin varallisuusarvon omaava suoritus velkojalle eli velkasuhteen toiselle osapuolelle."

Anonyymi kirjoitti...

Henry Ford: " it is well enough that people of the nation don't understand our banking and moneytary systems, for if they did, there would be revolution before tomorrow morning".