11.1.2012

Paras mielipidekirjoitus ikinä!

Kiitoksia vihjeestä Anonyymi. Olet edelleenkin paras!

HELSINGIN SANOMAT Maanantaina 9.1.2012 – Mielipide

Tuttua tekstiä? Voi kyllä!

Tehdäänpäs yksi asia selväksi: Herra Kani ei ole herra Ronkainen tai päinvastoin.

Herra Ronkainen on vain käyttänyt herra Kanin myöntämää oikeutta käyttää mitä tahansa tässä blogissa julkaistua materiaalia missä tahansa ja aivan mihin tarkoitukseen hyvänsä.

Paras mielipidekirjoitus ikinä!

EDIT:
Kiitoksia herra Ronkainen.

28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava kirjoitus tosiaankin, tosin ihme että Pravda sen edes julkaisi... eikä edes Korkman tai Uotila ole vaivautunut kiistämään kirjoituksen oikeellisuutta. Hyvä kani, hyvä Ronkainen!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt olen entistä vakuuttuneempi siitä, että olen tehnyt oikean ratkaisun olla seuraamatta lehtiä mielipidekirjoituksia lukuunottamatta

Anonyymi kirjoitti...

"Loistava kirjoitus tosiaankin, tosin ihme että Pravda sen edes julkaisi... eikä edes Korkman tai Uotila ole vaivautunut kiistämään kirjoituksen oikeellisuutta. Hyvä kani, hyvä Ronkainen!"

Korkmanin saatika Uotilan kiistämistaidoista en tiedä, voi olla ettei matemaattinen osaaminen riitä, mutta kyllä minusta on nyt niin, että eipä se vastapuolikaan ("Kani" ja Ronkainen) kvantitatiivisesti kovin runsailla eväillä ole liikenteessä.

Viittaan nyt "Kanin" edellisen tarinan kommenteissa käytyyn keskusteluun. Jatkoa siellä sitten tarpeen mukaan. (Ja kyllä, tämä keskustelija on myös sitä mieltä, että pankit, ja erityisesti keskuspankki, on laitettava ojennukseen.)

Ebolakani kirjoitti...

"mutta kyllä minusta on nyt niin, että eipä se vastapuolikaan ("Kani" ja Ronkainen) kvantitatiivisesti kovin runsailla eväillä ole liikenteessä."

Meneppäs ja lue edellisen tarinan viimeisin kommentti.

Yllätyt.

Anonyymi kirjoitti...

Siinä oli kaikki niin sopivan pienessä ja kompaktissa muodossa. Mahtavaa !!! Eli nyt tarvitaan EKP:n setelirahoitus-venttiili auki ja sen jälkeen päästään taas pumppaamaan. Inflaatiohan se pärähtää käyntiin, mutta sellainen 10-15% inflaatio onkin sopiva asuntosäästäjälle.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa ja vieläpä Pravdassa :) Keep rockin' Mr. Rabit. Kiitos Mr. Ronkaiselle rohkeasta vedosta.
t. \m/ (seurakuntalainen)

Anonyymi kirjoitti...

Kani on ehdottomasti paras talous tieteilijä ikinä !!!!

Anonyymi kirjoitti...

Jep, pointsit Ronkaiselle, mutta kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin lähtee julkisuuteen omalla nimellään kyseenalaistamaan nykyisen systeemin (tosin nimmarin alle et voi piiloutua, vinkki mitä yhteistä on MS, FB ja kuukkelin valtaapitävillä ja hups tämänkin blogin omistaa kuukkeli). Niin kauan kuin kritiikki on tuuleen huutamista teitä pidetään vaarattomina, mutta annas olla jos saatte kansan heräämään (siis oikeasti, ei vain klikkaan tykkää facebookissa tyyliin) ja muodostutte uhaksi "eliitille" voi elämänne tai lastenne elämä jotenkin oudosti vaikeutua tai jotain vielä.....
Niinistökin pojat on pankkiireita joten uskon Niinistönkin tietävän mitä tapahtuu, mutta ajattelee poikensa parasta. Toivon todella että päätäni kiertää ohut foliokalvo ja olen paranoidinen tämän asian suhteen. Oli miten oli, eiköhän pojat anneta asian olla, jos menee rähinäksi, pioneerit kaatuu etulinjassa ja kaikilla meillä on tod. näk jotain menetettävää.

Anonymous kirjoitti...

Kiitetään nyt Anu Taskistakin, joka potkaisi koko homman liikkeelle kysymällä 3.1. miksi maailmassa on enemmän velkaa kuin rahaa.
Onnekas tapaus oli, että Taskisen kysymys pääsi julkaistavaksi. Kysymys oli yksinkertaisuudessaan nerokas, ja se ilmeisesti jäi sattumalta jotakuta vaivaamaan. Vai, oliko toimituksessa joku valistunut valopää?
Kun jämpti vastaus ongelmaan tuli nopeasti, loppu onkin Hesarin ja Suomen valtamedian historiaa.
Tässä toimi kauniisti Hegelin dialektiikka: Problem. Reaction. Solution.
Kai Petri Ronkainen panee tekstin Youtubeen. Kysyy Taskiselta luvan saada oheen myös hänen tekstinsä?
Hurraa!!

Eninyymi kirjoitti...

"Oli miten oli, eiköhän pojat anneta asian olla, jos menee rähinäksi, pioneerit kaatuu etulinjassa ja kaikilla meillä on tod. näk jotain menetettävää."

Ei todellakaan anneta olla - tämä rahan syntymekanismiin liittyvä epäoikeudenmukaisuus on paljastettava NYT !

Ebolakani kirjoitti...

"Ei todellakaan anneta olla - tämä rahan syntymekanismiin liittyvä epäoikeudenmukaisuus on paljastettava NYT !"

Täysin samaa mieltä!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymin 23.40 kommentissa on uhkaus. Se tuodaan ilmi ensimmäisen kerran kommentin toisessa lauseessa. Kommentoija toistaa ja tarkentaa uhkauksen viimeisessä lauseessa. Uhkausten lomassa kommentoija esittää, että uhkauksen sisältämiltä asioilta voidaan välttyä, jos 'annettaisiin asian olla'.
Vakavilta seurauksilta voitaisiin Anonyymin mukaan välttyä, jos rahajärjestelmästä puhuminen tällä blogilla, näiden henkilöiden toimesta, lopetettaisiin.
Anonyymilla on selvästikin tietoa siitä, mistä hän kommentissaan puhuu, ja hän ottaa riskin seurauksista tätä tietoa levittäessään.
Suomessa, järjestyneessä yhteiskunnassa, ei vakavia uhkauksia ole tapana ottaa vastaan vaieten. Se on meidän kaikkien etu.
Vaikka vakava uhkaus annettaisiin ajattelemattomasti tai verhotusti, antajan on hyvä tottua siihen, ettei henkeä ja terveyttä koskeva uhkaus ole koskaan leikin asia.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmeen munattomia runqvisteja tänne nykyään raapustelee (23.40). Ronkaiselle propsit omalla nimellä esiintymisestä!

Anonyymi kirjoitti...

Niin, mut ku se Soinikin sanoi että: ‎"Nyt meillä mun käsittääkseni on niin suuria taloudellisia intressejä.(uhattuna)... et kaikki ne henkilöt jotka uskaltaa tän nykyisen ajattelun haastaa ...ovat vaarassa." http://www.youtube.com/watch?v=YNNM6ys6NCw&feature=youtu.be

Pelottaa...

Anonyymi kirjoitti...

Edellä eräässä kommentissa muistutettiin avuliaasti mieliin, että jokainen meistä kommentoijista blogisti mukaanlukien, on tarvittaessa tunnistettavissa, kiitos googlen, fb:n, jne.
Myöskään mahdolliset uhkaajat eivät jää anonyymeiksi, jos asiaintila niin vaatii.

Ebolakani kirjoitti...

"Oli miten oli, eiköhän pojat anneta asian olla, jos menee rähinäksi, pioneerit kaatuu etulinjassa ja kaikilla meillä on tod. näk jotain menetettävää."

KRP ja SUPO (moro pojat, kuis menee?) tietävät tasan tarkkaan kuka herra Kani on. Tästä ei ole epäilystäkään.

Rähinäksi tämä on menossa jokatapauksessa. Enää kysymys onkin, että ajaudummeko taisteluun "oikeista" vai oikeista syistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei muutako samalla kaavalla muihinkin suurimpiin Izvestia lehtiin kirjoituksia. Joku kysyy velasta ja sama vastaus, niin saadaan koko Suomi ainakin pohtimaan asiaa.
t. \m/

Anonyymi kirjoitti...

"Ei todellakaan anneta olla - tämä rahan syntymekanismiin liittyvä epäoikeudenmukaisuus on paljastettava NYT !

"Täysin samaa mieltä!"

Löytyisikö valistuneita mielipiteitä, miten "rahan syntymekanismiin liittyvä epäoikeudenmukaisuus" korjataan?

Toisin sanoen, onko rahan syntymekanismille muuta vaihtoehtoa, vai onko ainoa todellinen vaihtoehto rahan hylkääminen eli vaihtotalous? Rahahan on vain paperia, ei itsessään arvokasta. Jos raha otettaisiin tänään käyttöön, niin eikö se väkisinkin menisi jotenkin noin, kuin kirjoituksessa on kuvattu, että joku päättäisi alkaa pankiksi, painaisi vähän rahaa, ja lainaisi sitä korolla?

Vai tarkoitetaanko ratkaisulla sitä, että kielletään rahojen lainaaminen ja/tai korkojen periminen kaikkialla maailmassa ja katsotaan, rupeaako velkasaturaatio helpottamaan?

Ebolakani kirjoitti...

"Löytyisikö valistuneita mielipiteitä, miten "rahan syntymekanismiin liittyvä epäoikeudenmukaisuus" korjataan?"

Ongelma ei siis ole itse velka. Ongelma ei ole edes velasta perittävä korko. Eikä edes se, että raha luodaan laillisella kirjanpitokikkailulla "tyhjästä" (yllättävää?).

Ongelma on siinä, että taloutemme on 100% riippuvainen tästä "tyhjästä" luodusta velasta.

Tämä on se ongelma. Rahan syntymekanismi.

Näin ollen on olemassa kymmeniä ellei jopa satoja erilaisia tapoja ratkaista tämä ongelma.

Muutama vaihtoehto löytyy täältä:http://ebolakani.blogspot.com/2011/12/imf-ei-ole-ratkaisu-se-on-ongelma.html

Anonyymi kirjoitti...

ettei tämä uhkailija ole juurikin aiemmin esiintynyt trollaaja, mene ja tiedä?

Ebolakani kirjoitti...

Kuka tietää ja ketä kiinnostaa?

misterjukka kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=YNNM6ys6NCw&feature=youtu.be

Vaikka tässä haastattelussa Timo Soini vastailikin kysymyksiin oikein hyvin ja asiantuntevasti Rahasta ja Rahan syntymekanismeista niin en todellakaan tarkoita että Timo Soinista tarvitsisi presidenttiä tehdä, koska minun mielestäni tämän Timo Soinin pitäs päästä pääministeriksi paljon mieluummin kuin presidentiksi, sillä Presidenttinä hän joutuisi pistämään sanaisen arkkunsa säppiin, ja muutenkin hänestä tulisi täysin munaton ja sanaton mies, kuten oli Tarja Halonenkin omalla tavallaan sanaton, siitä Tarjalle pitkä miinus.

Mutta jos presidenttinä olisi henkilö joka periaatteessa voisi Soininkin linjauksia tukea, niin olisi parempi että sellainen mies saisi presidentin paikan, mutta sitäpä kukainenkin omissa päissään miettikööt, että kukahan presidentti ehdokkaista voisi olla sellainen.

Millähän tavalla vaihtoehtopolitiikan tekijät voisivat olla vaarassa viittaan videon kohtaan 3:16 henkikultako on vaarassa?

terveisin kustu

Alexander Holthoer kirjoitti...

Ihan periaatteesta aion pistää nimeni tähän alle. Kiitän Kania, Anua ja Petria asian ytimen tuomisesta näkösälle ja Helsingin Sanomia sen ilmeisesta hautaamisesta - Tällä he varmistivat epäilysten hälvenemisen.
Ongelma(mme?, olettaen attä pääosa lukijoista ovat täällä OIKEISTA syisyä) on edelleen väen irroittamisen ajatuksista että "kyllä se siitä" ja "oman onnensa seppä" sekä "otsasi hiessä on sinun leipäsi tienaaman".
Finanssi(mikä sana! Rahoitusmyass!)maailman ryöstö reaalitaloudesta on kasvanut mittoihin, jotka eivät mahdu enää piiloon eikä tämä pysy tasan kiltisti neuvoteltavien asioiden pinossa. Tätä yritetään lykkiä ideologisten, luokkataisteluiden, kansallisten, välillä uskonnollisten otsikoiden alle, toivoen että vasen tai oikea, köyhä tai rikas, maahanmuuttaja tai kansalainen,kristitty tai muslimi hoitaisi likaisen työn pitäessään sen toisen joukon omissa puuhissaan poissa häiritsemästä agendaa.
Oikeasti EMME halua kaikki rikastua, haluamme elää toisillemme.

Anonyymi kirjoitti...

Sikäli kun asioita suuresta maailmasta seuraa, eivät KRP ja Supo -tyyppiset liene tähdellisiä instansseja näistä aiheista puhuttaessa. Todelliset toimijat piiloutuvat, ja, kun jälkiä on joskus onnistuttu seuraamaan, väitetään törmätyn varsinkin energy-hoax'ista hyötyvien palkollisiin. Luulo voi olla täysin perätön, mutta ei ole ristiriidassa neuvon, follow the money, kanssa.

Ebolakani kirjoitti...

"Oikeasti EMME halua kaikki rikastua, haluamme elää toisillemme. "

Kani on samaa mieltä.

Ebolakani kirjoitti...

"Millähän tavalla vaihtoehtopolitiikan tekijät voisivat olla vaarassa viittaan videon kohtaan 3:16 henkikultako on vaarassa?"

Miten itse reagoisit siihen, kun joku porukka tai poliitikko yrittäsi sotkea Sinun ja ystäviesi miljardin luokan bisnekset?

Anonyymi kirjoitti...

Minä järjestäisin avoauto kulkueen poikkeamaan sovitusta ja pari maagista luotia siihen kaveriksi.

Anonyymi kirjoitti...

..."yrittäsi sotkea Sinun ja ystäviesi miljardin luokan bisnekset?"
Sotkua riittäisi, kun koko bisnes yllättäen vanhenisi, kävisi turhaksi ja siirrettäisiin historian kaatopaikalle.