17.1.2012

Operaation vaikutus reaalitalouteen saadaan minimoitua

Ja kävi niin, että luottoluokitusyhtiö Standard & Poor's laski Ranskan luottoluokitusta tripla A:sta AA+.

Luonnollisesti tämä tarkoitti sitä, että ERVV (eli EFSF) luottoluokitus laski myös.

Ja tämä taas tarkoittaa sitä, että Saksan on kohta kaivettava kuvettaan ja luvattava yli 100% BKT:sta ERVV-nimisen pyramidihuijauksen ylläpitoon. Puhumattakaan Suomesta ja muista maista, joilla vielä (vähän aikaa) on tripla A:t.

Samaan aikaan euvostoliiton keskuspankin pankeille lainaama "ilmainen raha" on palautunut kokonaisuudessaan takaisin sen holveihin (ja vähän päälle). Pankit tallettivat keskuspankilta lainaamansa rahat sinne takaisin. Ei tässä muuten ole mitään ihmeellistä, mutta pankit lainasivat rahaa euvostoliiton keskuspankilta 1% korolla. Mutta keskuspankki "maksaa" sinne talletetulle rahalle 0.25% korkoa. Eli pankit ottavat tässä operaatiossa 0.75% takkiinsa.

Noh, ei tässä vielä mitään.

Huhujen mukaan ollaan suunnittelemassa uutta pankkien pelastusoperaatiota, joka tällä kertaa on melkein kaksi kertaa suurempi kuin edeltäjänsä. Idea on sama, kuin aikaisemminkin: keskuspankki lainaa rahaa pankeille ja pankit tallettavat sen takaisin keskuspankkiin. Tällä tavoin operaation vaikutus reaalitalouteen saadaan minimoitua ja pidettyä Saksalaiset tyytyväisinä.

Hemmetti! Tämähän alkaa näyttämään herra Järvisen tekemiltä katsauksilta (joita kannattaa muuten lukea!).

19 kommenttia:

Epätietoinen kirjoitti...

Sanoppas Kani että mikä järki tuossa on ottaa 0,75% takkiin noilla yön yli sijoituksilla? Onko pankeilla vaikeuksia pitää likviditeettiä päivän aikana tapahtuviin toimiin vai mikä tuossa on homman nimi taustalla?

Estetäänkö tuolla talletuspakoa vai mitä ihmettä tuo tarkoittaa?

Ebolakani kirjoitti...

Ei mitään tietoa. Ihan oikeasi! Kani ei ymmärrä mikä on tämän touhun koukku, koska siinä ei ole mitään järkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Perun itselleni antamani lupauksen olla "äänestämättä" presidentin vaalissa. Haluan ilmaista tämän blogin kirjoittajalle, herra Kanille, kiitokseni ja kunnioitukseni siitä työstä mitä herra Kani on tehnyt "kaikkian huijausten äidin" velkapyramidiponzihuijauksen paljastamiseksi. Raapustan äänestyslipukkeeseen EPOLAKANI.

Ebolakani kirjoitti...

Ollos hyvä.

Mutta älä äänestä EPOLAKANIA. Se olisi epäsoveliasta ja osoittaisi huonoa makua presidenttiehdokkaita kohtaan.

Äänestä EBOLAKANIA!

:))

Epätietoinen kirjoitti...

Mutta pakkohan tossa on jotain järkeä olla! Eikait ne muuten tekis noin? Jonkinlainen päivälliseen maksuliikenteeseen rakennettu puskuri jolla estetään mahdollinen talletuspaon aikaansaattama likviditeettiongelma?

Oiskohan pohjimmiltaan kyse siitä että ei uskalleta säilyttää varoja omissa nurkissa jos ja kun velkaponziepidemia räjähtää käsiin ja dominoefekti alkaa pudottelemaan pankkeja yksi kerrallaan?

PS kirjoitti...

Onko niin että,

Mitä velattomampi yksityisektori jossain maassa on --> sitä halvemmat työvoimakustannukset (esim. Suomi vs. Kiina) ?

Eli mitä hyötyä tästä kuplan puhaltamisesta ja kuluttajan velkaannuttamisesta on elinkeinoelämälle ?

Tässä mielessä rahan syntymekanismin kritisoimisella luulisi olevan kiinnostusta tuolla EK:n puolella.

Tosin velkainen ihminen on "motivoituneempi", ja pah....

Ebolakani kirjoitti...

"Mitä velattomampi yksityisektori jossain maassa on --> sitä halvemmat työvoimakustannukset (esim. Suomi vs. Kiina) ?
Totta! Tuotetussa tuotteessa tai palvelussa voi olla 20-60% pelkkiä lainanhoitokustannuksia (välillisesti tai välittömästi).

"Eli mitä hyötyä tästä kuplan puhaltamisesta ja kuluttajan velkaannuttamisesta on elinkeinoelämälle ?"
Heh! Pitää tietenkin ponzi pyörimässä vielä hetki.

"Tässä mielessä rahan syntymekanismin kritisoimisella luulisi olevan kiinnostusta tuolla EK:n puolella."
Rahajärjestelmä on muuttunut niin radikaalisti viimeisen 20-30 vuoden aikana, ettei EK:lla ole minkäänlaista hajuakaan missä mennään. Tämä sama ongelma löytyy muistakin Ay-liikkeistä. Tästä syystä mitään mielenkiintoa rahan syntymekanismia kohtaan ei tältä sektorilta tule löytymään.

Ebolakani kirjoitti...

"Oiskohan pohjimmiltaan kyse siitä että ei uskalleta säilyttää varoja omissa nurkissa jos ja kun velkaponziepidemia räjähtää käsiin ja dominoefekti alkaa pudottelemaan pankkeja yksi kerrallaan?"

Paljon mahdollista. Mutta jokin ei aivan täsmää.

Kani on yrittänyt kaivaa jotain perustetta tai syytä tälle "ilmiölle", mutta sitä ei ole vielä vastaan tullut.

misterjukka kirjoitti...

Voisko olla niin että se järki on just siinä, että kun tuetut pankit tallettaa rahat takaisin just siksi että Keskuspankki vois taas uudestaan lainata luotonlaajennuksen kautta Basel III säännösten mukaan lisää rahaa markkinoille ja pankeille.
Tässä pumpataan meidän silmiemme edessä suorastaan megalomaanista kuplaa, jolla varmistetaan että tulemme kaikki (myös valtiot) aivan kohta olemaan sellaisessa velkaloukussa ettei siitä voi selvitä edes sodanjulistuksella keskuspankkikartellia kohtaan.

Totuus on se että kaikki pankit on jo aikoja sitten tuhlanneet ja lahjoittaneet kaikkien tallettajien omaisuudet ja talletukset neofeodalisteille.
Siellä vaan täyttä höyryä tehdään sitä viimeistä puhallusta, jonka poksahdettua tulee jokaiselle eurokansalaiselle selväksi että talous sukeltaa, eläkkeitä ei enää voida maksaa, saati työttömyyskorvauksiakaan, kaikki firmat ja muut työllistäjät heittää kuperkeikkaa.
=Eläminen käy useimmille mahdottomaksi, ehkä rikollisjärjestöjen jäsenet jää viimeisimmäksi eloon tästä myllerryksestä ja tietysti NEOFEODALISTIT jotka on piilossa ostaneet/pakkolunastaneet kaiken maapohjan ja kaiken sen päälle rakennetun....

Anonyymi kirjoitti...

Yksi selitys voisi olla tämä.

Kun pankit pitävät "omia" rahoja (siis muodollisesti nämä rahat eivät ole EKP:n omistuksessa) EKP:n tilillä, silloin EKP:llä on laillinen oikeus laajentaa lainanantoa, jonka suuruus on määrätty fractional reserve sääntöjen mukaisesti.

Se on paroni von Munchhausenin keksimä tapa nostaa itseään ja hevosta suosta - vetämällä itseään ylös hiuksista.

Älkäämme unohtako, että kaikki Kansainväliset Pankiirit se on yksi Iso Perhe. Ja veri on vettä sakeampi.

PS kirjoitti...

"Onko pankeilla vaikeuksia pitää likviditeettiä päivän aikana tapahtuviin toimiin vai mikä tuossa on homman nimi taustalla?
"

ööäää...hmmm...

Eikös pankit lainaa endogeenisesti, eli kun joku ottaa lainaa, vasta sitten EKP:n tukirahaa voidaan käyttää ?

Siksikö pankit tallettavat EKP:n likviditeetin takaisin keskuspankkiin, koska kukaan ei halunnutkaan ottaa noin paljon lainaa juuri nyt ja heti (valtioiden virkamiehet joululomilla...)?

Eivätkä kirjanpitosääntöjen mukaan voi säilyttää tätä tavaraa itsellänsä.

PS kirjoitti...

Korjataan:

Mitä velattomampi yksityisektori jossain maassa on --> sitä halvemmat PALKKAkustannukset.

Lainanhoitokulut nostavat palkkavaatimuksia.

Jos tästä ajatuksesta lähtee miettimään asioita, niin palaset alkavat loksahdella paikoilleen.

Ebolakani kirjoitti...

"Kun pankit pitävät "omia" rahoja (siis muodollisesti nämä rahat eivät ole EKP:n omistuksessa) EKP:n tilillä, silloin EKP:llä on laillinen oikeus laajentaa lainanantoa, jonka suuruus on määrätty fractional reserve sääntöjen mukaisesti. "

Tätä samaa Kanikin mietti. Mutta sitten tuli mieleen, että euvostoliiton keskuspankki voi tulostaa euroja mitä tahansa vakuutta vastaan, ja vieläpä rajattomasti. Eli ei se periaatteessa tarvitse näitä rahoja yhtään mihinkään.

Ebolakani kirjoitti...

"Mitä velattomampi yksityisektori jossain maassa on --> sitä halvemmat PALKKAkustannukset."

Jokaisen työläisen, alihankkijan jne. (siis jokaisen, joka prosessiin osallistuu) velka vaikuttaa tuotettavan tuotteen tai palvelun lopulliseen hintaan.

Velkaan perustuvasta järjestelmästä on tullut kilpailukyvyn ensisijainen este. Mutta samalla sen "suurin" moottori. Pankkien pyörittämä ponzi tarvitsee ns. velatonta rahaa toimiakseen ja tällä hetkellä ainoa tapa saada tätä on vienti.

lautturi kirjoitti...

Jotenkin on jäänyt mieleen, että liikepankit saavat EKP'lta lainaa takuita vastaan. Ja jos joku ei ole vielä huomannut, niin kummasti ongelmamaiden velkapaperit virtaavat keskuspankkiin nimenomaan takuina liikepankkien lainoista. Jos noita paaperoita arvotetaan markkinoilla, niin taitavat maasta riippuen pyöriä välillä -70%a (Kreikka) ja miinus joku kymmenen %a (muut PIIGS-maat).

Pankkien kannalta tilanne on tietenkin herkullinen, annetaan keskuspankille tehtäväksi karhuta EU-jäsenvaltioilta saatavat ja samalla saavat omat kirjanpitonsa kuntoon. Kyllä tuo näennäinen miinustuotto taitaa plussalle jäädä kun kaikki huomioidaan.

Paitsi että takuiksi kelpaavat valtiopaperit ovat loppumassa jo (olikohan FTn teksti joku aika sitten) ja pankit edelleenkin tuntevat puristetta ohimoissaan. Selitys on tietenkin, että pankit ovat lainanneet paljon muillekin kuin valtioille - ja näiden muiden maksukyky (lue verotusoikeus) on varsin surkea.

Ebolakani kirjoitti...

"Paitsi että takuiksi kelpaavat valtiopaperit ovat loppumassa jo (olikohan FTn teksti joku aika sitten) ja pankit edelleenkin tuntevat puristetta ohimoissaan."

Ja tässä vaiheessa paikallinen keskuspankki toteuttaa ELA:n (emergency liquidity assistance), jonka avulla se "imuroi" omiin taseisiinsa ne paperit joihin euvostoliiton keskuspankki ei koske edes kolmen metrin seipäällä.

Täsmälleen juuri niin kuin tapahtui Irlannissa ja Kreikassa.

Ja niin kauan kuin on olemassa viimekätinen lainaaja (lender of last resort), eivät "sijoittajat" suostu minkäänlaisiin tukanleikkuisiin (velkojen anteeksianto).

Eli loppujen lopuksi keskuspankkikartelli "imuroi" kaikkien valtioiden velkakirjat taseisiinsa.

Hmm...

Anonyymi kirjoitti...

Entäs jos rahan määrää tuossa vain vähennetään imuroimalla taloudesta rahaa pois. Tarkoituksena romauttaa lopulta koko EU? Tilanne menee selvitykseen ja uutta maailmanjärjestystä tarjotaan tilalle tällöin=New Deal toisinto. Jospa nyt annetaan kaiken mennä pohjaan ja loppunäytös on vain edessä? Jospa pankit ja muut tahot ovat tehneet valmistelunsa ja ovat valmiina?


Tässä vielä hapuilevampi ajatus.

Keväällähän tuo väliaikainen va(r)kausrahasto kaiketi (ei fakta tietoa) lopetetaan ja otetaan pysyvä va(r)kausrahasto käyttöön - voiko tuolla olla mitään funktiota?

Ebolakani kirjoitti...

"Entäs jos rahan määrää tuossa vain vähennetään imuroimalla taloudesta rahaa pois."
Tätä tapahtuu automaattisesti, ilman mitään muita toimenpiteitä. Jokainen euro on lainattu pankista ja siksipä sillä on vain yksi suunta: takaisin pankkiin. Näin ollen ehdottamasi asia tarkoittaisi prosessin kiihdyttämistä.

"Tarkoituksena romauttaa lopulta koko EU? Tilanne menee selvitykseen ja uutta maailmanjärjestystä tarjotaan tilalle tällöin=New Deal toisinto. "
Herra Kanin mielestä juuri näin on tapahtumassa.

"Jospa nyt annetaan kaiken mennä pohjaan ja loppunäytös on vain edessä?"
Edellisessä euvostoliiton huippukokouksessa, jossa saatiin aikaiseksi mittavia, merkittäviä ja huomattavia uudistuksia uuden kriisin estämiseksi tarkoitti juuri tätä. Heillä on ollut monta vuotta aikaa korjata tämä homma. Vaihtoehtoja muuten on ja paljon. Mutta mitään ei olla ongelmalle tehty.

Epätietoinen kirjoitti...

Joo näyttäis siltä että isompaa kuplaa puhallellaan ja ilmeisesti NWO on se mihin pyritään.

"The ECB is printing money now by lending, banks in Europe, massive amounts of money. They lent, just before Christmas, 500 billion euros and they are continuing to lend major amounts.

Without this lending the banks will not survive, especially the French and the Spanish banks. Just last week they had about 15 billion from the ECB. So, the ECB lends them money and this is a different form of QE.

By lending the banks money, what do the banks do with the money? Well, they borrow the money for nothing or at 1% and give the ECB toxic debt, in return, as security. Then they buy government bonds for the money they get. So the ECB gets the money back again. It’s just incredible, it’s a form of a Ponzi Scheme, combined with money printing."