15.11.2011

Paskanlosot!

Korkman Ylelle: Euro syntyi ikkunattomassa huoneessa
Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan toimitusjohtaja Sixten Korkman oli vuosina 1995–2005 Euroopan unionin ministerineuvoston talouspoliittisen osaston eli Ecofinin pääjohtaja eli vaikutusvaltaisessa asemassa euroa valmisteltaessa.

Hänen mukaansa nykyisen kaltainen tilanne, jossa joku euromaa uhkaa ajautua maksukyvyttömäksi, ei tullut esille yhteisvaluutta-aluetta pohjustettaessa.

– Silloin kun rahaliiton sääntöjä rakennettiin vuosina 1995–98, ja itse seurasin kyllä hyvin, hyvin laajasti näitä keskusteluja, niin kai täytyy sanoa, että silloin jaksettiin käydä loputonta keskustelua vakaus- ja kasvusopimuksen yksityiskohdista, mutta ei esimerkiksi koskaan kysytty, että entäs jos kaikista yrityksistämme huolimatta se pettää ja joku maa ajautuu maksukyvyttömyyden partaalle, Korkman sanoo Ylen MOT-ohjelmalle.
...
Suomennettuna:
"Ei me, niinku, tahallamme särjetty klassista Keynesiläistä ponzia (jossa yksityinen ja julkinen sektori vuorottelevat velkaantumisessa) rajoittamalla valtion budjettialijäämän 3% sekä julkisen sektorin velanmäärän 60% BKT:sta. Et, niinku, sori."
Noiden vuosien aikana kyseiseen prosessiin osallistui tuhansia ihmisiä (välillisesti ja välittömästi), joiden yhteenlaskettu työkokemus erilaisista byrokraattisista tehtävistä lähentelee (ehkä-ehkä) miljoonia tunteja. Ja nyt, herra Korkman, väitätte, ettei kukaan kyennyt ymmärtämään sitä mitä olitte tekemässä?!

Paskanlosot!

Te tiesitte tasan tarkkaan, mitä olitte tekemässä ja mitä se aiheuttaa.

3 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

http://www.levyinstitute.org/pubs/wp_209.pdf.
Oli jo 80-luvun puolella laajasti tiedossa miksi EMU tekee mahdolliseksi jäsenvaltioiden kurjistumisen.
EMUun rakennettiin "huikea laiminlyönti".

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä jaksa uskoa kuitenkaan että olisi myöskään tahallisesti rakennettu hajoavaa systeemiä. Ehkä luotettiin vain että joku sitten korjaa matkan varrella epäkohdat(Jonkun Toisen Ongelma), tai vain yksinkertaisesti luotettiin, oltiin optimistisia, eikä viitsitty alkaa niuhottamaan pienistä epäkohdista.Jotka tietyllä tavalla kaatuvat sitten JTOksi.

Anonyymi kirjoitti...

"En kyllä jaksa uskoa kuitenkaan että olisi myöskään tahallisesti rakennettu hajoavaa systeemiä. Ehkä luotettiin vain että joku sitten korjaa matkan varrella epäkohdat(Jonkun Toisen Ongelma), tai vain yksinkertaisesti luotettiin, oltiin optimistisia, eikä viitsitty alkaa niuhottamaan pienistä epäkohdista.Jotka tietyllä tavalla kaatuvat sitten JTOksi."

En kyllä jaksa uskoa kuitenkaan että olisi myöskään tahallisesti rakennettu hajoavaa systeemiä. Ehkä luotettiin vain että joku sitten korjaa matkan varrella epäkohdat(Jonkun Toisen Ongelma), tai vain yksinkertaisesti luotettiin, oltiin optimistisia, eikä viitsitty alkaa niuhottamaan pienistä epäkohdista.Jotka tietyllä tavalla kaatuvat sitten JTOksi."

Voi hellan mumeli sentään, teidän rassukoiden takia tästä ei tule nyt, eikä ikinä tulevaisuudessa kurjuutta kummempaa...