10.10.2011

Tämä touhu tarvitsee ns. katalyytin.

Liikanen Ylelle: Pankkien pääomittaminen ratkaisevaa
- Tärkeää on nyt se, että pankkeja pääomitetaan. Ensisijaisesti pääomitusvastuussa ovat tietysti osakkeenomistajat, joiden täytyy laittaa sinne lisää rahaa, Liikanen sanoi.
Samasta aiheesta: Merkel, Sarkozy Pledge Bank Recapitalization
“We will recapitalize the banks,” the French president said in Berlin yesterday at a joint briefing with the German chancellor before they dined at her office. “We’ll do it in complete agreement with our German friends because the economy needs it, to assure growth and financing.”
Huono Suomennos:
"Tulemme pääomittamaan pankkeja", sanoi Ranskan presidentti eilen Berliinissä pidetystä yhteisestä tapaamisesta Saksan liittokasleri (ei typo) Merkelin kanssa, ennen ruokailua hänen toimistossaan. "Teemme tämän täydellisessä yhteisymmärryksessä Saksalaisten ystäviemme kanssa, koska talous tarvitsee sitä kasvun sekä rahoituksen varmistamiseen."
Ok. Sovitaan näin. Pääomitetaan pankkeja. Kaadetaan biljoonia euroja, dollareita ja jenejä pankkien pääomittamiseen. Hyvä. Tehty.

Nyt sitten voitaisiinkin esittää yksi kysymys: mitä sitten tapahtuu?

Pankit ovat jo kyllästäneet markkina-alueensa. Eli velkasaturaatio on täydellinen. Tästä syystä ei enää ole jäljellä ketään, joka kykenisi ylläpitämään pankkien pyörittämää velkapyramidiponzihuijausta. Tämä on se syy, miksi pankit ottavat luottotappioita ja miksi niitä ollaan pääomittamassa.

Mutta pankkien pääomittamisen myötä valtioiden, kuntien, yritysten kansalaisten jne. velkataakka ei supistu millään tavalla.

Näin ollen pankkien pääomittaminen ei takaa kasvua millään tavalla.

Ainoa asia, joka tällaisella toimenpiteellä varmistetaan, on olemassa olevien velkasitoumuksien siirtäminen (täysimääräisenä) esimerkiksi ulosottoon, roskapankkiin, tai jollekin muulle velkojalle. Ja tämähän on koko touhun idea!

Koko homman ideana on massiivinen omaisuuden uusjako (omistusoikeusjärjestelmien keskittymiseen velkojien käsiin) sekä velkaorjuuteen alistaminen.

Mutta tämä touhu tarvitsee ns. katalyytin. Tapahtuman, joka nopeuttaa prosessia. Hmm... Mikähän se mahtaisikaan olla?
Pankkijärjestelmän kokonaisvaltainen hyytyminen alkaa 5, 4, 3, 2 ... ihan minä hetkenä hyvänsä. Kohta. Nyt. Ei vielä vaan...
(Tälle rautakeuhkoon kytketylle kvadriplegia potilaalle ei tämän raajan menettäminen merkitse enää yhtään mitään.
)

Ei kommentteja: