9.10.2011

Tämä alkaa käydä tylsäksi.

Eihän tämä nyt ole enää tosikaan.

Wikipedia - Pankki
...
Pankkeja on monenlaisia, mutta yleisimpien liikepankkien toimintaperiaate on ottaa vastaan rahaa talletuksena, maksaa tallettajalle palkkioksi korkoa, joka rahoitetaan lainaamalla rahoja niitä tarvitseville vähän korkeampaa korkoa käyttäen. Näiden korkojen erotuksella rahoitetaan pankin toimintaa, tuotetaan voittoa omistajille ja korjataan luottotappioita.

...
Mistä korot maksetaan?

Ai niin. Omasta tai toisen lainaamasta rahasta. Ja tämä tarkoittaa sitä, että pankkitoiminta perustuu ponzille. Tarkemmin sanoen velkapyramidiponzihuijaukselle.

Tämä alkaa käydä tylsäksi. Voisiko joku todistaa herra Kanin olevan väärässä?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todistukseksi olkoon se, että virallinen media(lue rahamaailman talutusnorassa oleva media)ei yhdy esittämääsi väitteeseen.

Meiiä ei voi olla kun yksi totuus ja vaihtoehto kerralaan. Ja se on
pankkien pelastaminen. Niin se oli edellisessä lamassakin ja niin on tulevaisuudessakin, vaikka edellisen pankkipelastustalkoon hinnat tiedetään. Sillä ei ole merkitystä kun nyt on kuulemma erinlainen lama, ha-ha haa.

Anonyymi kirjoitti...

Olenkos väärässä jos yksinkertaisena yksinkertaistan asiaa, miten "ennen vanhaan" toimittiin.
Keskuspankki lainasi rahaa valtiolle, joka osti sillä palveluita yhteiskunnasta. Kun valtio velkaantui liian nopeasti keskuspankille, aiheutui tästä inflaatio. Inflaatio aiheutti valtiolle tarpeen lainata rahaa lisää keskuspankilta, jolloin inflaatio joko kasvoi lisää tai pysyi vakiona. Kun inflaatio oli syönyt rahan arvosta riittävästi, otettiin yksinkertaisesti rahan nimellisarvosta lopusta vain nollia pois. Loppujen lopuksi tämä rahan reaaliarvon tippuminen hyödytti yhteiskuntaa, mutta ei sijoittajia tai pankkeja, jotka joutuivat koko ajan keksimään keinoja saada edes tuo reaaliarvo pysymään samana. Loppujen lopuksi keksittiin nykyinen järjestelmä, jossa vain pankit saavat lainata ja se aiheutti rahan reaaliarvon tippumisen hidastumisen ja inflaation heikkenemisen. Tästä ovat joutuneet kärsimään kaikki normaalit duunarit, yrittäjät ja loppukädessä valtio, jotka menivät sijoittajien ja pankkien keksimään järjestelmään. Eli olisiko hyvä palata vanhaan hyvään aikaan. Kaninkin ideat ovat ihan hyviä, mutta niistäkin puuttuu lopullinen ratkaisu. Ongelma on tiedossa, mutta uudet ehdotetut keinot tämän asian hoitamiseen ovat yhtä huonoja, kuin pankkien ja sijoittajienkin. Loppukädessä on kuitenkin muistettava se tosiasia, että ihmiset ovat loputtomia opportunisteja ja omaan napaan katsojia, joten eikun inflaatio ja devalvaatio rullaamaan, niin talous kukostaa taas.

Ebolakani kirjoitti...

"Olenkos väärässä jos yksinkertaisena yksinkertaistan asiaa, miten "ennen vanhaan" toimittiin."

Hienosti kiteytetty. Ei mitään lisättävää, korjattavaa tai muutettavaa.

Mutta (aina se mutta).

Meillä ei ole paluuta entiseen järjestelmään. Se vaatisi yli 30 vuoden aikana toteutettujen uusliberaalisien muutosten nollamista muutamassa vuodessa.

Ihmisten päät on tungettu niin täyteen paskaa, ettei tällainen ole mahdollista.

On ajateltava laatikon ulkopuolelta.

Totta on, että Kanin ehdotuksista puuttu se "lopullinen ratkaisu" ja tähän on syy: Herra Kani ei voi ratkaista tätä yksin. Tähän tarvitaan meitä kaikkia.