17.10.2011

Hyödyt ylittävät moninkertaisesti haitat.

Tiedämme, ettei (kestävä) taloudellinen kasvu voi olla mahdollista niin kauan kun seuraavat asiat pitävät paikkansa:
- pankista lainattu raha luo tuotannon arvoa vastaavan tulon
- velkasaturaatio on täydellinen
Eli, mitä pitäisi tehdä, että saamme edellä mainitut asiat korjattua?

Pieni alustus on paikallaan.
Luottolaitostoiminnassa ei lasketa liikkeelle rahaa vaan välineitä, joilla jo liikkeeseen laskettua rahaa voidaan sähköisesti käyttää.
(Eikös se ole sitten siinä?)
Kun pankille maksetaan laina takaisin, niin kyllä se raha katoaa. Aina, jos asiakas maksaa pankille eikä toiselle asiakkaalle, rahan määrä supistuu.
(Suomen Pankin vastaus)
Suomen (keskus)pankki, kuten mikä tahansa muukin pankki, voi mitä tahansa vakuutta vastaan luoda rahaa laillisella kirjanpitokikkailulla "tyhjästä"
(Kani haluaa lähettää terveisiä!)
Ja sitten eteenpäin.

Otetaan kivi. Vaikkapa tällainen kivi:

(varastin kuvan täältä)

Annetaan kivi jonkun yliopiston geologian laitoksen asiantuntijan arvioitavaksi ja sanotaan hänelle, että määrittelee kiven jälleenmyyntiarvoksi yksi biljoona euroa.

Sitten kävellään Suomen (keskus)pankin konttoriin ja lainataan siltä yksi biljoona euroa. Vakuudeksi annetaan em. kivi.

Tämän jälkeen käytetään tämä biljoona euroa kaikkien velkojen pois maksamiseen. Valtion, kuntien, yritysten, kansalaisten jne. ihan jokaisen.

Sitten ajetaan Suomen (keskus)pankki konkurssiin, koska se lainasi rahaa täysin kannattamattomaan (liike)toimintaan. Sen myöntämät lainat annetaan anteeksi ja tilikirjat nollataan.

Sitten perustetaan uusi Suomen (keskus)pankki (olemassa olevan infran päälle) ja määritellään sen ainoaksi tehtäväsi olla pankkien clearing house (selvitysyhteisö, clearingpalvelu). 

Tämän jälkeen toteutetaan kaksitasoinen mekanismi rahan liikkeellelaskuun. Ensimmäinen voisi olla vaikkapa tällainen:
Valtio tulostaa omaa rahaa, jonka se kuluttaa kiertoon ostamalla kansalaisilta niitä palveluita joita he (kansalaiset) haluavat yhteisön (valtion) tuottavan.
Ja toinen voisi tapahtua vaikkapa näin. (Nämä ovat vain ehdotuksia! Kun Kania viisaampien päät lyödään yhteen voimme olla täysin varmoja, että parempiakin löytyy).

Ja se oli sitten siinä.

Toimenpide jättää pankit tekemään sitä, mitä ne osaavat parhaiten (ilman viimekätistälainaaja, joka palauttaa riskin sinne minne pitääkin). Tämä palauttaa talouspolitiikan takaisin demokraattisesti valituille (harhaan)johtajille. Se palauttaa kilpailukyvyn (velka on ensimmäinen ja viimeinen este tälle) ja niin edelleen ja niin edelleen. Hyödyt ylittävät moninkertaisesti haitat.

Koko homma olisi täysin mahdollistaa hoitaa parissa tunnissa. Ja tämä velkakriisi, joka on täysin tahallinen ja kaiken lisäksi täysin turha, olisi ohi.

Ja mikä hauskinta: tällä tavalla toteutettu velkojen "anteeksianto" ei kasvata pelättyä inflaatiota millään tavalla. Miksi? Vastaus löytyy pienestä alustuksesta (tekstin alussa).

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jotain tällaista olen itsekin miettinyt ja samaa mieltä siitä että mitään inflaation vaaraa ei ymmärtääkseni ole jos vain kuoletetaan vanhoja velkoja.

Miksi näin ei tehdä? Näissä mennään kyllä nopeasti salaliittoteorioiden puolelle. Ehkä helpoimmin uskottavissa oleva syy voisi olla se, että ne tahot jotka tällaista muutosta eivät halua, omistavat useimpien merkittävien politikkojen mielipiteet.

Toisaalta on kovin vaikea uskoa, että ihmiset suostuisivat niin raakaan ja laajamittaiseen nykyaikaiseen maaorjuuteen kuin mitä seuraa jos mitään mainitsemasi tapaista keikausta ei tehdä.

Hauska ajatusleikki kyllä on se, että montako viikkoa tuon tekemisestä ehtisi kulua ennen kuin Naton joukot alkaisivat pommittaa Helsinkiä :)

Ebolakani kirjoitti...

Herra Kanista on ällistyttävän huvittavaa seurata mm. tällaisia keskusteluja (http://raimoilaskivi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85914-setelirahoitus-morko-vaiko-auttaja-hadassa)

Aina löytyy joku, joka kirjoittaa jotakuinkin näin: keskuspankkirahoitus kasvattaa inflaatiota.

Tämä on hysteeristä.

Mikä taika on erilainen keskuspankin lainaamassa rahassa vrt. liikepankin lainaamaan?

Ei mikään.

Sama juttu eri paketissa sillä erotuksella, että ensimmäisessä on pienempi korko.

Mutta ei tämä vielä mitään!

Emme tarvitse keskuspankkia asettelemaan ohjauskorkoaan. Emme tarvitse liikepankkien pyörittämää velkapyramidiponzihuijausta. Emme tarvitse koko velkaan perustuvaa järjestelmää.

Koko idea siitä, että jokin tietty taho voisi tahallisesti tai tahattomasti aiheuttaa "inflaation" voidaan heittää suoraan romukoppaan, mikäli näin haluttaisiin tehdä.

Ainoa asia mikä meitä estää on mielikuvitus.

Rahajärjestelmä on 100% ihmisen luoma ja ylläpitämä "kone". Me voimme muuttaa sitä toimimaan juuri täsmälleen niin kuin haluamme.

Muutos voidaan toteuttaa täsmälleen niillä samoilla työkaluilla kuin sitä on tähänkin mennessä muutettu: laki.

Herra Kanista on ällistyttävää kuinka ihmiset (mm. Suomessa) hyväksyvät ikuisen velkakierteen, omaisuusrikokset, nälkiintymisen, työttömyyden, saastuttamisen (lisää muutama muu mukava rahasta aiheutuva lieveilmiö) sen takia, kun joku talouspappi sanoo: "kierrossa on liikaa rahaa". Tai vielä parempi: "se aiheuttaa inflaatiota".

Tämä on niin ällistyttävää, mutta samalla helevetin säälittävää.

Anonyymi kirjoitti...

Herra Kani: "Rahajärjestelmä on 100% ihmisen luoma ja ylläpitämä "kone". Voimme muuttaa sitä toimimaan juuri täsmälleen niin kuin haluamme."

Emme voi, koska meillä on EDUSTUKSELLINEN DEMOKRATIA. Ero demokratiaan ja "edustuksellisen demokratian" on kuin tuolilla ja sähkötuolilla. Sheeplen valitsemat korruptoituneet poliitikot aina petkuttavat, ja sheeple vain sanoo "Meee" tai "Beee".

Jos olettaa fantastista, eli sellaista ihmettä että Suomen Hallitus olisi muodostettu patriootteista, jotka ovat immuunia bankstereiden korruptiolle ja uhkauksille, ja muuttaisi rahajärjestelmä niin, että kansainväliset banksterit ei saisi enää losia suomalaisilla - niin seuraavaksi tapahtuu "kansan nousu" joka vaatisi "demokratiaa" ja NATO pommittaisi Suomi hajalle kunnes nykyinen rahajärjestelmä olisi palautettu. Ilman taistelua (l. sotaa) nykyisestä orjuudesta ei voi päästä. Ei millä lailla. Olihan historiassa useita esimerkkeja kun tätä laillisesti oli yritetty - mutta aina se päättyi sotaan ja "demokratian" palauttamiseen.

Ainoa toivo on siinä, että sellaiset pyrkimykset päästä kansainvälisten hirttosilmukasta - olisi samanaikaisesti useissa maissa, mukaan lukien USA:ssa ja UK:ssa.

Ebolakani kirjoitti...

Sinä teet Kanin ylpeäksi.

Mikään ei ole sen ylväämpää katseltavaa kuin ihminen, joka väistämättömänkin edessä odottaa apua ulkopuolelta.

Kaunista.