27.9.2011

Veneen keikuttamista.

Trader on the BBC says Eurozone Market will crash
(Video. Valitettavasti lontoon murteella.)

Videolla herra Rastanin kertoo aika suoraan mikä talouden tämän hetkinen tilanne on:
"This economic crisis is like a cancer, if you just wait and wait hoping it is going to go away, just like a cancer it is going to grow and it will be too late!"
Huono Suomennos:
"Tämä taloudellinen kriisi on kuin syöpä, jos vain odotat ja toivot sen menevän pois, kuten syöpä se tulee kasvamaan ja sitten on jo liian myöhäistä."
Tämän lisäksi:
"get prepared … this is not a time right now [for] wishful thinking that government is gonna sort things out. The governments don’t rule the world. Goldman Sachs rules the world."
Huono Suomennos:
"Valmistautukaa ... nyt ei ole oikea aika toiveajatteluun, että hallitus kykenisi selvittämään asiat kuntoon. Hallitukset eivät hallitse maailmaa. Goldman Sachs hallitsee maailmaa."
Ja nyt kun oikein tarkkaan ajattelee, niin viimeiset kolme vuotta ovat oikeastaan olleet eräänlaista veneen keikuttamista.

EDIT:
Huijasiko The Yes Men BBC:tä?
Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC haastatteli eilen osakekauppias Alessio Rastania, joka puhui talousasioista yllättävän suoraan.
...
Vaikuttaakin siltä, että BBC joutui kuuluisan jekkuryhmä The Yes Menin pilan kohteeksi. On myös mahdollista, että Rastani jekkuili aivan itsenäisesti.
Mihin jäikään foliohattuni...

EDIT 2:
Statement on BBC News channel interview with trader Alessio Rastani
"We've carried out detailed investigations and can't find any evidence to suggest that the interview with Alessio Rastani was a hoax. ..."
Huono Suomennos:
"Suoritimme yksityiskohtaisen tutkimuksen emmekä löytäneet minkäänlaisia todisteita siitä, että haastattelu Alessio Rastanin kanssa olisi ollut huijaus. ..."
Mitähän tähänkin sanoisi? Öö.. ok?

Ei kommentteja: