24.9.2011

Testattu sekä hyväksi havaittu keino voittojen yksityistämiseen ja tappioiden kansallistamiseen.

Suomen Pankki: EKP ei ole konkurssissa
Väitteet EKP:n konkurssista ja 11 miljardin euron omista pääomista eivät pidä paikkaansa, eivätkä eurojärjestelmän pääomat ole loppumassa, sanoo Suomen Pankin rahapolitiikka- ja tutkimusosaston osastopäällikkö Tuomas Saarenheimo.
Ai? Miksi ihmeessä euvostoliiton keskuspankin sivuilla lukee näin:
EKP:n pääoman maksajina ovat kaikkien EU:n jäsenvaltioiden kansalliset keskuspankit. Pääoma on yhteensä 10 760 652 402,58 euroa.
Siksi, koska euvostoliiton keskuspankin pääoma on ~11 miljardia euroa. Mutta tähän ei herra Saarenheimo viittaakaan. Hän tarkoittaa sitä, että keskuspankki kykenee muuntamaan minkä tahansa velkakirjan rahaksi. Aivan kuten liikepankki, se kykenee luomaan rahaa "tyhjästä" mitä tahansa vakuutta vastaan. Ainoana rajoitteena on vakavaraisuusvaatimus. Mutta jos hän tämän olisi sanonut...noh, Työ- ja elinkeinotoimisto olisi saanut uuden asiakkaan.

Mutta, mutta. Kun kansalliset keskuspankit pääomittavat euvostoliiton keskuspankkia tulee niistä sen omistajia.
Kansalliset keskuspankit omistavat Euroopan keskuspankin
Kuka omistaa kansalliset keskuspankit? Suomen tapauksessa laki sanoo näin:
Suomen Pankki on Suomen keskuspankki. Se on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos.
Määritelläänpäs (itsenäinen) julkisoikeudellinen laitos. Yliopistojen oikeudellisen aseman muutos ja hankinnat (PDF)
Julkisoikeudellinen laitos (HL 6 §)
Julkisoikeudellinen laitos on oikeushenkilö, joka on nimenomaisesti perustettu tyydyttämään yleisen edun mukaisia tarpeita, joilla ei ole teollista tai kaupallista luonnetta ja
a) jota valtio, kunta taikka muu hankintayksikkö rahoittaa pääasiallisesti
b) jonka johto on valtion, kunnan tai muun hankintayksikön
valvonnan alainen; taikka
c) jonka hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsenistä valtio, kunta tai muu hankintayksikkö hankintayksikkö nimeää yli puolet
Eli Suomen (keskus)pankki on (itsenäinen) osa kokonaisuutta nimeltään valtio. Ja tästä syystä on täysin oikein kirjoittaa näin:
Tämän verran - 780 miljoonalla eurolla - Suomen Pankin, ja siten myös suomalaisten veronmaksajien, vastuiden voidaan tulkita kasvaneen kuukaudessa sen vuoksi, että Euroopan keskuspankki käynnisti uudestaan hätäosto-ohjelmansa.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Suomen pankin ja sitä kautta (myös) euvostoliiton keskuspankin rahoitus tulee Sinulta, oi rakas veronmaksaja.

Mitä tämä tarkoittaa?

Veda syvään henkeä. Rentoudu. Ja lue:
Sinä lainaat kiertoon rahan, jota käytetään euvostoliiton keskuspankin pääomittamiseen. Tämän jälkeen euvostoliiton keskuspankki lainaa rahaa pankille että se voi lainata rahaa Sinulle. Aloita alusta.
Ja tästä syystä mm. herra Keen on päässyt seuraavanlaiseen johtopäätökseen
Thus rather than credit money being created with a lag after government money, the data shows that credit money is created first, up to a year before there are changes in base money.
...
the credit money dog wags the fiat money tail
.
...
Both the actual level of money in the system, and the component of it that is created by the government, are controlled by the commercial system itself ...
Huono Suomennos:
Sen sijaan että luottorahaa (kredit) luotaisiin viiveellä valtion rahan (luomisen) jälkeen, tiedot osoittavat että luottorahaa (kredit) luodaan jopa vuosi ennen kuin tapahtuu muutoksia rahaperustassa.
...
Luottorahakoira heiluttaa Fiat-rahahäntää.
...
Molemmat, järjestelmän rahamäärää sekä se osa, joka syntyy valtion (velan) kautta, ovat kaupallisen järjestelmän hallinnassa ...
Hei! Tsot, tsot tsot. Turhaa tästä nyt on suuttua. Tämä ei ole huijausta. Tämä on täysin laillista! Tämä on talouspapeiksi indoktrinoitujen mukaan testattu sekä hyväksi havaittu keino voittojen yksityistämiseen ja tappioiden kansallistamiseen.

Ei kommentteja: