7.9.2011

Merkityksetöntä huulien heiluttelua.

Poliitikot, nyt pääomittamaan pankkeja!
Vahinkoja voidaan kuitenkin torjua auttamalla pankkeja kestämään iskut. Toisin sanoen poliitikkojen on ruvettava laatimaan suunnitelmia pankkien pääomittamisesta.
Ohgay.

Reaalitalouden toiminta on 100% kiinni siitä, että joku menee pankkiin, ottaa lainaa ja kuluttaa sen kiertoon. Eli rahan kierto alkaa vasta sitten kun joku menee pankkiin, lainaa sieltä rahaa ja kuluttaa sen.

Velkasaturaatio (kyllästyminen, kyllästys, kyllästyneisyys) on jo täydellinen. Pankkien pyörittämä ponzi on jo kyllästänyt markkina-alueen. Enää ei ole ketään kuka kykenisi ottamaan sellaisia määriä velkaa, että se pitäisi reaalitalouden pyörimässä.

Ja niinpä pankkien pääomittamisella ei ole mitään merkitystä.

Pankkien pääomittaminen on täyttä paskanjauhantaa (Om nom nom nom!). Merkityksetöntä huulien heiluttelua. Abysmaalista jälkijättöisyyttä.

Mikäli haluamme kaivautua ulos tästä lamasta, jonka pankkien pyörittämä velkapyramidiponzihuijaus aiheuttaa, on tapahduttava jompikumpi seuraavista:
- Kaikkien velat annetaan anteeksi. Juu-u. Luit oikein. Kaikkien velat. Tämä "resetoi" talouden.
- Otetaan käyttöön velaton raha, joka kulutetaan tai ansaitaan (tavalla tai toisella) kiertoon.
Muita vaihtoehtoja ei ole! Tai no joo. Onhan noita, mutta ne vaatisivat hieman toisenlaisen yhteiskuntajärjestelmän.

EDIT:
Pankit tekevät ennätys voittoja. Nämä voitot maksetaan omasta tai toisen lainaamasta rahasta. Lainataanpas Herra Lauriota:
Asiakkaat lahjoittavat pankeille velkakirjan muodossa sen varallisuuden, jonka pankki sitten lainaa asiakkaille korkoa vastaan. Asiakkaalle lainattava määrä tulee alun perin asiakkaalta itseltään, ja pankki vain muuntaa velkakirjan rahaksi (joka siis on velkaa) lainaamatta mitään omaansa. Asiakkaat rahoittavat omat lainansa, ja pankki korjaa voitot.
Ja näin toimivia yksityisiä osakeyhtiöitä pitäisi pääomittaa rahalla, joka niiltä on lainattu (tai lainataan)? Ei, ei muuten käy.

1 kommentti:

Petteri kirjoitti...

"Velkasaturaatio (kyllästyminen, kyllästys, kyllästyneisyys) on jo täydellinen. Pankkien pyörittämä ponzi on jo kyllästänyt markkina-alueen. Enää ei ole ketään kuka kykenisi ottamaan sellaisia määriä velkaa, että se pitäisi reaalitalouden pyörimässä."

Äh... mitä se venäläinen Kontratiev sanoi tästä ?
Kontratiev:in Talvi?