14.9.2011

Joskus, kuitenkin melkein aina.

Rehn: Kreikan erolla "dramaattiset kustannukset"
–Sen paremmin Kreikka kuin euroalue ei hyötyisi Kreikan erosta. Miten asiaa katsotaankin, on täysin varmaa, että Kreikan maksukyvyttömyys tai ero euroalueesta aiheuttaisi dramaattiset taloudelliset, sosiaaliset ja poliittiset kustannukset, ei vain Kreikalle vaan kaikille euroalueen maille, EU-jäsenille ja myös kumppaneillemme maailmalla.
Sanoi herra Rehn. Joskus, kuitenkin melkein aina, herra Kania alkaa nolottamaan, kun herra Rehn aukaisee sanaisen arkkunsa. Vähän niin kuin tähän tapaan: Rehn: Kreikan erolla "dramaattiset kustannukset"
SvenTurska
Tule jo pois sieltä Molli-Olli! Ihan nolo äijä!

Ei kai kukaan tuon huutelua ja pelottelua oikeasti kuuntele? Ei minkäänlaisia laskelmia tai perusteluitakaan esitä. Lisäksi Nolo-Olli on laajentumiskomissaarina syypää noihin ongelmiin.

...
Herra Kani lupaa tarjota herra Rehn:lle bisset ja kunnon snägärimätöt, jos hän vain tulisi pois Brysselistä muita nolostuttamasta.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei missään nimessä Ollia tänne.
Antaa vaan olla EU.ssa. Siellä hän on vain Illuminaattien marionetti. Täällä hänellä olisi liikaa valtaa, vaikkakin on jämä-puolueen poikia.

Anonyymi kirjoitti...

ETERAn sijoitusjohtaja YTM Jari Puhakka:

"...eli ensinnäkin on se, että on sovittu että valtiolla on oikeus laskea liikkeelle rahaa..."

http://areena.yle.fi/video/1315898730103 Vieritä kohtaan 30m40s.

Onko tämä maailma tosiaankin tämmöisten varassa?

t: pieni(ebola)kani

Kaptah kirjoitti...

Tästä pankkiirien ja heidän käskyläisten pyörittämästä poliittisesta järjestelmästä (€U) tulee mieleen Arto Paasilinnan teos - Hurmaava joukkoitsemurha.

Kaippa se on tavallaan romanttinen ajatus, että jok'ikinen €uro-maa ajaa jyrkänteeltä alas samassa linja-autossa "€urossa", pidellen toinen toistaan kädestä kiinni.

Toisaalta pankkiiri(t) hyppää(vät) kyydistä pois viimetingassa. Ja kas kummaa, he ovat taas valmiita kuskaamaan läjää poliittisia päättäjiä tätä samaa tuttua reittiä, jolla on lama määränpää. :)

Haittaakos jos nauraa omille jutille? NOh ihan sama.. :)

Ebolakani kirjoitti...

Hyvin siteerasi talouspappien toistelemaa uskonkappaletta. Varmaan opetellut sen ulkoa.

:)

Kaptah kirjoitti...

Minulle tuli muuten aivan tahaton, mutta loistava typo, tuossa minun yllä olevassa kirjoituksessa.

"he ovat taas valmiita kuskaamaan läjää poliittisia päättäjiä tätä samaa tuttua reittiä, jolla on lama määränpää. :)"

Sanan "lama" tilla oli tarkoitus olla sana "sama". ;)

Ebolakani kirjoitti...

Ja määränpää on lama.

Oikeinhan se meni!

:)

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu siltä, että Rehn liioittelee puhuessaan "dramaattisista vaikutuksista", tai ehkä hänelle vain sattui samanlainen hassu vaikeasti havaittava typo samoin kuin edelliselle k-taattorille. Jos Rehn oikeasti tarkoittikin että Kreikan eron vaikutukset euroalueelle ovat drakmaattisia?

Anonymous kirjoitti...

EU:sta eroaminen olisi kustannus. Kenelle?
Ja, mihin kustannuksia tulisi verrata, sillä €U:hun jääminenkin merkitsee kustannuksia, suorastaan tuhoa, tietyille kansalaisryhmille?
Valtiot ovat jo jakautuneet sisäisesti kahteen osaan. Ylivoimaisesti suurempi enemmistö hyötyisi eroamisesta vuosien mittaan.
Pikkuruinen hallintoeliitti, poliitikot sekä byrokraatit saattaisivat joutua hakemaan uuden työpaikan. Tai, ryhtyä eläkeläisiksi. Tai työttömiksi työnhakijoiksi.
Olisihan se tietysti hankalaa. Muttei mahdotonta.

Ebolakani kirjoitti...

"Ja, mihin kustannuksia tulisi verrata, sillä €U:hun jääminenkin merkitsee kustannuksia, suorastaan tuhoa, tietyille kansalaisryhmille?"

Herra Kani on täysin samaa mieltä.

Ebolakani kirjoitti...

"Jos Rehn oikeasti tarkoittikin että Kreikan eron vaikutukset euroalueelle ovat drakmaattisia?"

(copy&pasteta)
http://ircimages.com/ircimages/a/2/a273c263ea472f50c9da82271cf3291e.gif