12.6.2011

Tietovuoto hallitusneuvotteluista...

Ilmeisesti Voima -lehden verkkoversio (Fifi) on saanut käsiinsä dokumentin hallitusneuvotteluista (PDF).

Herra Kani ei todellakaan tiedä mistä tai miten tämä on Fifin käsiin päätynyt, mutta hyvät naurut Herra Kani sai.

Viranomaisten väliset tiedonvaihtoesteet puretaan [ja viranomaisrekisterit saatetaan kaikkien harmaan talouden torjuntaviranomaisten käyttöön].
RKP: Poistetaan

Vahvistetaan työsuojeluviranomaisten oikeutta tarkastaa se, että palkkaus on työpaikkaa koskevan työehtosopimuksen mukainen
KOK: Poistetaan

Suomalaispankkeja, jotka hallinnoivat hallintorekisteröityjä tilejä, velvoitetaan selvittämään sijoittajien todellinen henkilöllisyys.
KOK: Poistetaan.
RKP: Poistetaan
EDIT :
Muistio: Kokoomus ja RKP jarruttavat harmaan talouden torjuntaa
Fifille vuodettu muistio paljastaa, että kokoomus ja RKP jarruttivat hallitusneuvotteluissa harmaan talouden valvontaa ja ehkäisyä. Puolueiden neuvottelijat vaativat poistoja keskeisimpiin toimenpiteisiin.
EDIT 2:
Tämä on täysin hervotonta! Herra Kani on nauranut itsensä jo ihan tärviölle.
Harmaa talous
... tarkoittaa muuten laillista liike- tai yritystoimintaa, josta ei kuitenkaan suoriteta lakisääteisiä maksuja tai veroja, esimerkiksi ennakonpidätyksiä tai sosiaaliturva- ja eläkemaksuja.
Hallintarekisteri
Myös Suomessa asuva suomalainen voi käydä kauppaa hallintarekisterin kautta hankkiutumalla ulkomaalaisen pankin asiakkaaksi, jolloin henkilön pankin kautta hankkimien arvopapereiden omistajaksi merkitään hänen käyttämä ulkomainen pankki. Näin henkilö piiloutuu ulkomaisen pankin taakse ja välttyy arvopapereiden myyntivoiton verotukselta, sillä pörssiosakkeiden, johdannaisten ja muiden rahamarkkinapapereiden myyntivoitot eivät ole ulkomailla asuvalle Suomessa veronalaisia.
EDUSKUNTA - satiiri vaurauden uusjaosta
Vuonna 2008 veroja oli maksettu keskimäärin alle kymmenen prosenttia kaikista Suomesta maksetuista osingoista. Järjestelmää on siis helppo huijata kierrättämällä osingot sopivassa verosopimusvaltiossa sijaitsevan bulvaanin kautta. Vuosittain Suomi menettää tätä kautta arviolta 300-600 miljoonaa euroa lähdeveroa. Lähdeveron osalta veronkiertoa harrastavat siis sekä ulkomaiset että kotimaiset sijoittajat.
Harmaa talous maksaa Suomelle jopa kuusi miljardia vuosittain
 - Viimeisimpien laskelmiemme mukaan menetämme vuosittain noin 4 - 6 miljardia veroina tai erilaisina maksuina, totesi MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Marttinen.
(Sattuu vatsaan. Aahrgh.)

EDIT 3:
"Uhkana pörssin näivettyminen"
Valtiovarainministeriön työryhmä esitti helmikuussa sijoittajille mahdollisuutta piilottaa omistuksensa julkisuudelta.

Talouseliitti pitää uudistusta välttämättömänä, kun taas poliisi pelkää, että harmaa talous ja sisäpiirikaupat kasvavat. Verottaja puolestaan uskoo tiedonsaantinsa vaikeutuvan ja veronkierron lisääntyvän. 

...

Keskuskauppakamari, Finanssialan keskusliitto ja Elinkeinoelämän keskusliitto kannattavat uudistusta. Järjestöjen mukaan se parantaisi suomalaisten osakemarkkinoiden kilpailukykyä ja lisäisi yritysten halukkuutta listautua pörssiin.
...
Tämä on niin loistavaa kamaa, ettei toista!

2 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Viime vuoden lopulla tutkija Markku Hirvonen kertoi Usarin haastattelussa kolme keinoa harmaan talouden nujertamiseksi, ja kas, juuri näitä erikoistutkijan lääkkeitä kokoomuksen ja RKP:n neropatit kehtasivat vastustaa hallitusneuvotteluissa (Fifi:n tietovuoto kertoo).

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/105947-suora-palaute-kataiselle-%E2%80%9Dkiitos-%E2%80%93-ei-riita%E2%80%9D

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tässä mitään niin erikoista uutta ole ruottalaisten ja kokkarien kannoissa. Se vaan vähän ihmetyttää että voivatko henkilöt jotka Suomessa säätävät lakeja avoimesti asettua kannalle jossa edistävät korkeimmalla tasolla niiden noudattamatta jättämistä.
Ehdotankin että hallitusneuvottelujen oheen sinne säätytalolle käynnistetään Valtakunnanoikeuden istunto jossa nämä ko. kok ja rkp kansanedustajat tuomitaan.