21.6.2011

Taikasana on velatonraha.

Nihkeää on - sanoo elinkeinoelämä hallitusohjelmasta
Elinkeinoelämältä heruu vain vähän kiitosta hallitusohjelmalle. Eniten närää herättää verotus.
...
Nooh, olisiko elinkeinoelämä tyytyväinen sellaiseen tilanteeseen jossa 90% veroista poistettaisiin 100% turhina? Mahdotontako? Ei suinkaan. Itse asiassa ällistyttävän yksinkertaista. Taikasana on velatonraha.

Koko homman voisi kiteyttää tähän tapaan: Miten-ja-kuinka kaava Velka = Ostovoima = Työpaikka saadaan muutettua tällaiseksi Työpaikka = Ostovoima = Työpaikka?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harry Porter fanina en voi olla kommentoimatta tätä taikasana juttua.
Luin nimittäin aikaisemmin tänään mielenkiintoisen kommentin US puheenvuorosta Janne Kejon kirjoituksen "Euroopan vakausmekanismi on talousrikollisten paratiisi" kommentin.
Kommentoijana on Seppo Oikkonen. Hän väittää, talous on uskonnollista valtamagiaa!!
Poimintoja Oikkosen kommentista:
"Ennen Jumalalle kuului valta, voima ja kunnia. Ihmiset kokivat totena että maailmassa toteutuu Jumalan tahto. Nyt raha edusta kaikkivaltaa, ja koemme että maailma muodostuu "taloudellisista realiteeteista". Enää ei politiikkakaan edusta muuta valtaa ja voimaa kuin sitä minkä raha sanelee.

Mutta todellakin: ei tämä vielä mitään -- myös kunnia kuuluu rahalle ja taloudelle. Raha, Valta ja Oikeus tulevat yhtymään. Suurista summista päättäminen ja päättäjät tulevat julistautumaan kaiken maallisen lainkäytön yläpuolelle. Sellainen paperi siis on juuri tuossa edessämme, ja siitähän tulee taloususkonnon perus- ja valtakirja, joka todellakin suojaa myös talousrikolliset niin ettei mikään rahajärjestelyille vieras moraali pääse siirtoja sotkemaan. "

"Jossain vaiheessa sitten myös taloususkonnon inkvisitio tulee astumaan kuvaan mukaan. Ensimmäisenä teuraspenkkiin joutuvat taloususkonnon syntiset eli köyhät, joilla ei mitään taloutta edes ole. Heidät eliminoidaan purkamalla olemassaoleva sosiaaliturva ja yksityistämällä terveyspalvelut. Jos asia herättää yleisempää kritiikkiä, inkvisition tulilinjalle nousevat myös vääräuskoiset ja harhaoppiset, jotka niin ikään jonkin taloustoiminnan vapautta varjelevan lain nojalla tullaan vaientamaan. "
Koko kirjoitus on luettavissa täältä:
http://jannekejo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/76477-euroopan-vakausmekanismi-on-talousrikollisten-paratiisi

Ebolakani kirjoitti...

"Harry Porter fanina en voi olla kommentoimatta tätä taikasana juttua."

Harry Porter... Joo se yhdysvaltalainen yleisurheilija. Oli muuten kova jätkä. (sori)