16.6.2011

Koska äänestit menetit oikeutesi valittaa kaikille muille, paitsi sille (kansan)edustajalle jota äänestit

Herra Järvinen on pykännyt kasaan videon, joka käsittelee selkokiellä minkälainen euvostoliiton vakausmekanismi (EVM) oikeasti on.

Katso, kuuntele ja kysy yksi kysymys: Miksi, oi miksi, Herra Katainen ja monet muut harhaanjohtajat haluavat Suomen (sinut, rakas veronmaksaja) mukaan tähän junaan?

Tämän lisäksi valtionneuvosto on naputellut asiasta Suomen kielisen kirjelmän sekä Englannin kielisen jatkokirjeen (joka oikeastaan on EVM:n sopimusluonnos) joiden perusteella pitäisi muodostaa valtiosopimus. Muutama kohta Suomen kielisestä versiosta oli hieman erillainen kuin Englannin.

Esimerkiksi jos-ja-kun EVM:n toimitusjohtaja havaitsee hallinnoimansa rahoituslaitoksen olevan ajautumassa sellaiseen tilanteeseen, jossa sen maksukyky tai muut velvoitteet velkojilleen heikentyvät niin:
Suomen kielinen versio:
Toimitusjohtajan on pyydettävä jäseniä maksamaan vielä maksamatta olevaa pääomaa, jos se on tarpeen sellaisen tilanteenvälttämiseksi, jossa EVM tulee kyvyttömäksi maksamaan maksujaan tai muita velvoitteitaan velkojilleen. ... Toimitusjohtajan on tehtävä pyyntö heti, kun hän havaitsee, että EVM:n varat eivät riitä velvoitteiden maksamiseen täysimääräisesti niiden eräpäivinä. Jäsenet sitoutuvat sopimuksella maksamaan määräykseen perustuvat pääomat, kun toimitusjohtaja sitä pyytää.
Ja sitten Englannin kielinen:
The Board of Governors may call in authorized unpaid capital at any time and set an
appropriate period of time for its payment by the ESM Members.
...
ESM Members hereby irrevocably and unconditionally undertake to pay on demand any capital call made on them by the Managing Director pursuant to this paragraph, such demand to be paid within seven (7) days of receipt of such demand.
...
Äärettömän huono Suomennos:
Johtokunta voi vaatia milloin tahansa maksettavaksi maksamattoman pääoman sekä asettaa asianmukaisen ajanjakson maksusuorituksen tekemiseen EVM:n jäseniltä.
...

Täten EVM:n jäsenet peruuttamattomasti sekä ehdoitta sitoutuvat maksamaan vaadittaessa minkä tahansa pääoma vaatimuksen, jonka toimitusjohtaja tämän kohdan nojalla tekee, tällainen vaatimus on maksettava seitsemän (7) päivän sisällä vaatimuksen vastaanottamisesta.
...
Anteeksi mitä? Jarkko sieltä takaa huutelee, että eihän toimitusjohtaja koskaan käytä asemaansa hyväksi.
Noh, normaalisti (mitä tämä nyt ikinä tarkoittaakaan) tämä saattaisi pitää paikkansa. Mutta nyt on kyse EVM:stä, jonka (kiitoksia €tana):
hallintoneuvoston jäsenet, johtokunnan jäsenet ja varajäsenet, toimitusjohtaja, henkilökunta ja komiteoiden jäsenet sekä edellä mainittujen neuvonantajat on vapautettu kaikista oikeudellisista menettelyistä, jotka kohdistuvat heidän toimintaansa mainittua tehtävää suoritettaessa.
Nyt sitten se foliohattu päähän ja eikun harhaanjohtajille soittamaan. Juu, kyllä luit oikein. Soita! Ota se puhelin kouraasi, aukaise tämä, etsi edustaja jolle äänesi annoit ja kysy: "Onx kiire? Ai on. Noh, mikäs tämä EVM oikein on? Luin juuri, että..."

Nimittäin, koska äänestit menetit oikeutesi valittaa kaikille muille, paitsi sille (kansan)edustajalle jota äänestit.

Ainiin. Melkein unohdin.
Mikäli äänestämäsi edustaja ei mennyt läpi, tai et äänestänyt, voit valittaa niin paljon kuin haluat ja aivan kenelle tahansa haluat.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

osaatko tavata K.U.S.E.T.U.S ?

Anonyymi kirjoitti...

"Mikäli äänestämäsi edustaja ei mennyt läpi, tai et äänestänyt, voit valittaa niin paljon kuin haluat ja aivan kenelle tahansa haluat. "

\o/ WOOOOOOOOOOOOOOOOOO.

Anonyymi kirjoitti...

Kuules Kani. Yleensä pupujussit on helvetinmoisia lisääntymään, missä viipyy se ebolapupujen armada kenen kanssa voin kantaa Kataisen kavereineen eduskuntatalosta pihalle?

Ebolakani kirjoitti...

"Yleensä pupujussit on helvetinmoisia lisääntymään"

Meemit lisääntyvät hitaammin. Sori.

Ebolakani kirjoitti...

"K.U.S.E.T.U.S"

kultainen suihku? Tai kultasuihku?

:)

Anonymous kirjoitti...

Joko täällä on ollut esillä tämä Antti Ronkaisen teksti EVM:stä?

http://anttironkainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/75236-kansojen-varallisuuden-ry%C3%B6st%C3%B6retki-%E2%80%93-n%C3%A4in-toimii-euroopan-pysyv%C3%A4-vakausmekanismi

Ebolakani kirjoitti...

Kiitoksia Anonyymi.
Olet paras.