20.6.2011

Kaksi ääliömäisen itsestään selvää asiaa.

Eurooppa odottaa nyt Kreikkaa – ”Varkaat!”
Eurooppa on valmis myöntämään uuden 12 miljardin lainaerän Kreikalle, mutta maan on ensin suostuttava uusiin säästötoimiin. Näin kuului euroryhmän viesti Luxemburgissa maanantai-iltana.
...
Herra Kani haluaisi osoittaa kaksi ääliömäisen itsestään selvää asiaa.

Ensimmäiseksi, tuolla 12 miljardilla maksetaan vanhaa velkaa. Eli uudella velalla maksetaan vanhaa. Joten mistä siis rahat uuden velan maksamiseen? Jos niitä ei ole nytkään, niin mistä ihmeestä ne ilmaantuvat myöhemmin?

Toiseksi, mm. vuonna 2009 Kreikalla oli aika reipas vaihtotaseen alijäämä: SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Ateena - Maatiedosto Kreikka
...
Kreikan kokonaistuonti oli 48,1 miljardia euroa vuonna 2009 ja kokonaisvienti 14,4 miljardia euroa eli ulkomaankauppa oli 33,7 miljardia euroa alijäämäinen.

...
Eli vuonna 2009 jokaikinen kuukausi on jostain kaivettu ~2.8 miljardia euroa kattamaan tuontitavaroiden ostot. Joten millä rahalla niitä tuontitavaroita nyt ostetaan? Ei ainakaan euvostoliitolta saatavalla "tukipaketilla", koska sillä maksetaan vanhaa velkaa.

Ja sitten asiasta puuhun.

Vilkaiseppas tätä. Valitettavasti lontoon murteella. Ei jaksa Suomentaa. Sori. Tyyppi käy läpi muutamia median ilmoille heittelemiä valheita Kreikasta mm. siitä kuinka laiskoja he ovat
sekä siitä, että Kreikassa jäädään eläkkeelle keskimäärin 53 vuoden iässä
(Huom! Käppyrässä EL tarkoittaa Kreikkaa. EL itsessään tarkoittaa Ellas. Älä kysy, en tiedä?)

1 kommentti:

Timppa kirjoitti...

Ellas = Hellas = Kreikka. KVG.