30.6.2011

Jos Herra Kani olisi harhaanjohtaja.

Kreikka säästöpäätösten edessä (video)

Herra Uotila ja Herra Kiander olivat tänään Huomenta Suomi -ohjelman vieraina. Pari asiaa tuli erittäin selväksi.

Ensinnäkin, Euroopan yhdentyminen on eräänlaista europerheen perustamista.
Toiseksi, kun europerheeseen liitytään, siitä ei erota.

Eli herra Uotilan ja Herra Kianderin mukaan euvostoliitto on kuin eräänlainen Cosa nostra, johon kerran liityttyään on siitä täysin mahdotonta erota... ainakaan elossa. Ja mikä hauskinta he ovat täysin oikeassa!
Kreikan pankkipomo pelkää: ei-tulos olisi itsemurha
Kreikan keskuspankin pääjohtaja Georgis Provopoulos sanoo, että säästöohjelman hylkääminen merkitsisi itsemurhaa Kreikalle.
Kreikka takaisin drakmaan? Hurja skenaario
Ero olisi vaikea prosessi, joka karkottaisi pääomia Kreikasta. Pahimmassa tapauksessa Kreikalla ei olisi enää varaa ostaa öljyä tai viljaa.
Nyt, jos Herra Kani olisi harhaanjohtaja, hautaisin nämä herrat jonkun virkamiesmuseon syvimpään kolkkaan hoitelemaan jotain arkistoa. Samalla varmistaisin, etteivät he enää koskaan antaisi haastatteluja saatikka lausuntoja julkisuudessa. On nimittäin äärimmäisen vaarallista, että joku menee ja möläyttää näinkin suoraan minkälainen euvostoliiton oikea luonne on.

4 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

"Euroryhmä ei voi erottaa Kreikkaa tai mitään muutakaan euromaata rahaliitosta...jäsenyydestä... eurosta eroamiseen ei ole olemassa lakitekstiä..."

Tämän täytyy olla vitsi. Sopimus ei ole voimassa, jollei se kata oleellisia seikkoja kuten eroamismenettelyä. Ja voi olla, etteivät euvostoliiton kanssa allekirjoitetut sopimuspaperit ole laillisia monesta muustakaan painavasta syystä.
Hämmästyttävää, ettei kukaan ole siitä kiinnostunut.

Voidaan hyvin perustella näkemystä, ettei mikään EU-valtio ole tätä nykyä todellisuudessa mitenkään velvollinen leikkimään euvosto-imperiumin jäsenvaltiota. On €-imperiumin keskuskomitealta ja cosanostra-liittolaisilta luonnollisesti tarkoituksenmukaista painostaa jäseniä maksuihin, vakausmekanismeihin ja hallintovallan luovutukseen. Mutta onko se laillista?
Se, että "jäsen"valtiot ovat toimineet arveluttavasti viimeiset parikymmentä vuotta suostuessaan vaatimuksiin ei riitä perusteluksi sille, että jatketaan samaan malliin, vaikkakin vasta matkan varrella on tajuttu, että vastassa on järjestäytynyt rikollisorganisaatio.

Kylmää olkapäätä öykkäreille. Ei rikollisten kanssa pidä ruveta neuvottelemaan.

Ebolakani kirjoitti...

Jonkun asian laillisuuteen ei voida kauheasti vedota. Ja kaikenlisäksi: lait ovat tulkinnan varaisia.

Herra Kani näkisi ongelman hieman toisin: kuka tästä touhusta hyötyy?

Selvää on, ettei ainakaan Suomen kansa (ketään syrjimättä) ja niinpä tämä koko paketti on todella kyseenalainen.

Anonymous kirjoitti...

Asiantuntemus ei tähän alkuunkaan riitä, mutta, jos laillisuusaspekti ei ole perälauta, johon ihmiskuntaa riivaava tuhatpäinen megahirvitys saadaan aina kulloinkin eri historian aikoina pysähtymään, niin mikä sen pysäyttää?

Ebolakani kirjoitti...

Järki. Tolkku. Ymmärrys.

?