25.5.2011

Raha on velkaa ja toisinpäin. (Pengar är skuld, och vice versa.)

Soini sai heti kyytiä lamaheitosta - vastahyökkäys tuli nopeasti
- Euroopan unionilla on taloudellinen kuolio. Taudin syy on ylivelkaantuminen, Soini sanoi.
Nykyisessä järjestelmässä ylivelkaantuminen on täysin luonnollista. Ei tätä turhaan kutsuta velkaan perustuvaksi taloudeksi. Ilman velkaa yli 150 maan talous ei yksinkertaisesti toimi. Yksinkertaistettuna homma toimii näin:
ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). 
tai toisin sanoen
rahan kierto alkaa vasta sen jälkeen, kun joku on mennyt pankkiin ja lainannut sen sieltä.
Ja koska pankki lainaa vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman niin
korot maksetaan omasta tai toisen lainaamasta rahasta.
Ja tämä tarkoittaa sitä, että koko touhu perustuu ponzille. Tarkemmin sanoen velkapyramidiponzihuijaukselle, jossa kaikki paitsi pankit pelaavat maagista tuolileikkiä.

Valitettavaa on, että itse ongelmaa kierrellään ja kaarrellaan sanomalla, että joku on ylivelkaantunut tai että joku maa ei ole velkakestävä (mitä ikinä tämä tarkoittaakin?).

Miksi näin? Miksi Herra Soini valitsi sanansa tällä tavalla?

Tätä pitää hieman alustaa.
Pankkivaltuusto nimittää Suomen (keskus)pankin johtokunnan, (ilmeisesti) pääjohtajaa lukuun ottamatta, ja sen tehtävänä on valvoa Suomen (keskus)pankin sekä Rahoitustarkastuksen toimintaa. Suomen (keskus)pankki on itsenäinen. Se on hallitusjärjestelmän ulkopuolella toimiva "viranomainen", joka vastaa toimistaan euvostoliiton keskuspankille. Euvostoliitossa rahan "syntymekanismista" huolehtiminen on delegoitu yksityisille osakeyhtiöille, joita pankeiksi kutsutaan. Ja näitä keskuspankit valvovat.
Olipas hieno alustus.
Eteenpäin!

Pankkivaltuusto koostuu kansanedustajista ja he valitsevat Suomen (keskus)pankin johtokunnan. Mutta siihenpäs "kansanvalta" sitten loppuukin. Rahan "syntymekanismi" ei ole millään tavalla eduskunnan, hallituksen ja/tai siellä toimivien virkamiesten vallassa (tai on, mutta vain päättämällä otetaanko velkaa vai ei). Ja tästä johtuen se (rahan "syntymekanismi") on aihe johon yksikään kansanedustaja ei koske. Se ei enää kuulu heille. Asiasta on päätökset tehty ja se on loppuun käsitelty: (itsenäinen) keskuspankki hoitaa rahapolitiikan. Eikä ole mitään syytä ottaa tätä asiaa uudelleen käsittelyyn, koska asiantuntijat (talouspapit eli päin hevlettiä koulutetut ekonomistit) sanovat näin. Hauskinta tässä on se, että keskuspankin itsenäistämisen myötä eduskunnasta on tehty keskuspankkiirien tahdon kumileimasin.

Tästä syystä rahan "syntymekanismista" ei puhuta. Tästä syystä mm. Herra Soini (vaikka tietäisikin totuuden: raha on velkaa ja toisinpäin) valitsi sanansa juuri niinkuin valitsi.

(Ja yhtäkkiä. EDIT!) Tässä ei ole mitään järkeä. Tämä käy täysin järkeen, koska näin toimiessaan jokainen kansanedustaja sekä virkamies (tietoisesti tai tietämättään) suojelee pankkien pyörittämää velkapyramidiponzihuijausta.

Hitto vie! Velkaantuminen on seurausta jostain. Se ei ole syy. Ja niin kauan kuin itse syyhyn, eli rahan "syntymekanismiin", ei oteta mitään kantaa tulevat harhaanjohtajamme tekemään päätöksensä väärältä pohjalta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/?issue=889

"Poliitikot ottavat yhä enemmän lainaa, jotta he voisivat maksaa pankeille, jotka vastapalveluksena lainaavat yhä enemmän rahaa valtioille, jotta tämä Ponzi-huijaus ei romahtaisi."