29.4.2011

Miten hyvinvointivaltio pelastetaan säästämällä ja leikkaamalla?

Muistatko tämän? Hyvä. Annetaanpas seuraavien linkkien puhua omaa kieltään.

Valtiontalouden kuukausitiedote, maaliskuu 2011
Valtiontalouden kuukausitiedote, helmikuu 2011
Valtiontalouden kuukausitiedote, tammikuu 2011

Katsotaanpas viimeisintä:

Edelleenkin ~10 miljardia pakkasella eli Suomen valtion (yhteisön, jonka jäsen olet) budjetti on noin ~20% alijäämäinen.

Säästö- ja leikkauslistoista tulee legendaariset.

Tässäpä hyvä kysymys: "miten hyvinvointivaltio pelastetaan säästämällä ja leikkaamalla?"

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, mun näkemyksen mukaan vaihdon välineen, eli rahan, jota työn tekemistä vastaan ihmisille annetaan, vähentämisellä ei sitten mitenkään voida lisätä ihmisten hyvinvointia ja vaurautta. Mutta ei kai siinä mitään, irtisanotaan kaikki fu*king työntekijät joka puulaakista ja katsotaan kuinka talous nousee ja pörssikurssit kurkottaa. Vttu.

Mr.Crow kirjoitti...

Vastaus kysymykseesi "miten hyvinvointivaltio pelastetaan säästämällä ja leikkaamalla?" : Ei mitenkään. Leikkaus- ja säästötoimet kykenevät vain pitkittämään tilannetta, eivät ratkaisemaan sitä. Tosin en tiedä kuinka kauan erilaisella keplottelulla pystytään systeemiä ylläpitämään, se voi jopa vaikuttaa toimivalta jos suuremmat katastrofit kyetään välttämään keinottelulla. Todellisia ratkaisuvaihtoehtoja on kaksi. 1. Koko paskan annettaan romahtaa ja sitten luodaan uusi järjestelmä 2. Ennakkoidaan ja luodaan uusi järjestelmä ennen romahduksen tapahtumista.

Anonymous kirjoitti...

Talsassa Jan Hurri tänään:

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/05/01/kriisi-paattyy-saneerauksiin-lehman-pelottelu-liioittelua/20116106/12