26.4.2011

Minkälaisen aivovaurion täytyy ihmisen omata, että edes kehtaa puolustaa nykyistä rahajärjestelmää?

Korosta << Raha ja talous
Rahatalousjärjestelmän paljastuttua velkajärjestelmäksi, jossa jokaista varallisuuserää vastaa samansuuruinen velkaerä, on hämmennystä alkanut monien ajatuksissa herättää velasta perittävä korko. Jos kotitalouden tai yrityksen on maksettava ottamastaan lainasta korkoa pankille, eikö ole väistämätöntä, että velkojen maksu pankin luomasta rahavarallisuudesta tulee mahdottomaksi ja maksaakseen velkansa korkoineen taloudellisten toimijoiden on otettava lisää velkaa? Asiaa on syytä tarkastella kaksinkertaisen kirjanpidon ja yksinkertaisen esimerkin avulla (taulukko 1).
...
Herra Ahokas todistaa (melkein) kiistattomasti kuinka nykyinen rahajärjestelmä ajaa yritykset, kotitaloudet, valtiot ja niin edelleen konkurssiin, työttömäksi sekä lamaan. Samalla hän todistaa (melkein) yhtä kiistattomasti ameriikan ihmemaan 20. Presidentin Herra Garfield:n sanat täysin oikeaksi.
Whoever controls the volume of money in any country is absolute master of all industry and commerce. ...
Huono Suomennos:
Kuka tahansa hallitseekaan rahan määrää missä tahansa maassa, on kaiken elinkeinoelämän absoluuttinen isäntä. ...
Bump!

Yhtä asiaa Herra Kani jaksaa vain ihmetellä: Minkälaisen aivovaurion täytyy ihmisen omata, että edes kehtaa puolustaa nykyistä rahajärjestelmää?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

yritys meni konkurssiin.

:)

Ebolakani kirjoitti...

Niinpä!

Klassinen esimerkki lamasta.

Tuotantovälineet, taito sekä työvoima on olemassa, mutta vaihdonväline (raha) puuttuu.