24.4.2011

Kaljuksi vain.

Greeks 'planning debt restructuring'
Greece is considering ways to restructure its debt – such as by extending the life of its loans – two national newspapers claimed on Friday, joining a flurry of recent reports on the prospect that Athens might be forced to default.
...
Huono Suomennos:
Kreikka harkitsee tapoja velkojen uudelleenjärjestelyyn - kuten pidentämällä laina-aikaa - kaksi valtakunnallista päivälehteä väitti Perjantaina, littyen mukaan raporttien kuuroon joiden mukaan on mahdollista, että Ateena on pakotettu laiminlyömään maksunsa.
...
Greek 30 Year Bond Cash Price: 50 Cents
For a stunning reminder of just how much of a haircut the market is expecting on Greek debt in actual cash terms, look no further than the country's 30 Year bonds. These are now trading just above 50 cents on the euro.
...
Huono Suomennos:
Mahtava muistutus siitä, miten paljon (tukan)leikkuuta markkinat odottavat Kreikan velasta rahallisesti, katso vain maan 30 vuoden velkakirjoja. Ne ovat nyt kaupan vain hieman yli 50 senttiä eurosta.
...
Greece "Velvet Restructuring" Imminent, Blames Upcoming Second Bankruptcy On Citigroup Trader
...
Greek social security fund which holds about €28 billion in Greek debt. In other words, pension haircut of up to 50% are coming.
...
Huono Suomennos:
...
Kreikan sosiaaliturvajärjestelmän rahasto omistaa noin 28 miljardin euron edestä Kreikan velkaa. Toisin sanoen eläkkeisiin on tulossa jopa 50% (tukan)leikkaus.
...

Citi Expects A 76% Haircut On Greek Debt (And 95% If Country Waits 4 Years) For Debt/GDP Ratio Back Down To 60%
...
Cut 76% of the debt now (to get Debt/GDP to a healthy 60%), or wait until 2014... and impose a 95% haircut.
...
Huono Suomennos:
...
Leikataan velkataakkaa 76% nyt (saadaan velka / BKT terveelle 60% tasolle), tai odotetaan vuoteen 2014... ja määrätään 95% (tukan)leikkaus.

...
Ei ole olemassa mitään "terveellistä" velkatasoa. Tai on ja se on tasan 0%. Ainiin. Suomi muuten lainasi Kreikalle rahaa. Paljonko?
Suomen osuudet Islannin, Latvian ja Kreikan lainoista sekä takausvastuusta Irlannin tukilainalle

Suomen osuudet lainapaketeista ja maksamat lainat, milj. euroa (tilanne 5.4.2011)
Islanti
Latvia
Kreikka
YHTEENSÄ
Suomen osuus
320
324
1 480
2 124
Maksettu
160
-
788
948
Eli Suomen valtio (yhteisö, jonka jäsen olet) on epäsuorasti tukenut eri eläkeyhtiöiden "sijoituksia" noin 1.5 miljardilla eurolla (maksettu ~800 miljoonaa). Ja jatkuu: 95% Suomen kreikkatakauksista veronmaksajien maksettavaksi
jukkatx
Kreikan yhteenlaskettu tukipaketti oli muistaakseni 115 miljardia euroa. Paljonkas tasta olikaan Suomen? Oliko se vain 1.5 mrd? Jos se oli nain pieni, niin silloin Heinaluoman veikkaus siita etta miljardi meni, osuisi oikeaan.
...
Mietitaanpas siis hetkinen. Jos menetetaan 76% 1.5 mrdsta, se on 1.14 mrd euroa.

Mita saa 1.14 mrdilla eurolla?

...julkinen sektori voisi Kreikkatakuiden sijaan tarjota minka tahansa sellaisen tyopaikan joka ei TUOTA MITAAN -- eli ei tuota lainkaan voittoa -- 63000lle tyottomalle. Jos Suomen virallinen tyottomyys oli 250000 (en muista oliko), talla kuitattaisiin neljannes tyottomyydesta.
...
Pointtini on se etta tuollainen 'pikkumenetys' kuin miljardi on iso raha. Juuri siksi poliitikot haluavat verrata sita mieluummin koko budjettiin. Tai jotkut meidan nykyiseen velanottoon. Mutta mitas jos kerrankin verrattaisiin siihen mita silla rahalla saa!
...
Eli Kreikka tulee uudelleenjärjestelemään velkansa. Tämä oli itsestään selvää ennen kuin edes koko "tukipakettia" alettiin Kreikalle väsäämään. Velkaantumista johtuvaa ongelmaa ei voida ratkaista velalla (mutta tämä ei ollutkaan "tukipaketin" tarkoitus). Enää jää yksi kysymys: kuinka paljon? Minkälaisen (tukan)leikkuun Kreikka tekee? Sitä ei vielä moni tiedä.

Herra Kani on sitä mieltä, että kaljuksi vain. Täydet 100% on hyvä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihmeenlisiä finanssineroja nämä meidän politiikot.
Muistan 70-luvun kun Walco Sorsa kunnostautui kuvaputkitehtaan väkisin pystyttämisessä.
Ei auttanut asiantuntioitten varottelut. Vaan koitui kokeilu, joka maksoi 570 milj. mk. oli silloin iso raha tuhottavaksi.

Tuli IT-huuma ja Nolla-pekka Heinonen kunnostautui ostamalla umts-ilmaa muutamalla miljardilla.

Lipposenkin piti jättää kädenjälkensä ja onnistui hienosti myymällä valtionyhtiöitten osakkeita alennusmyynnillä sijoittajille. Unohtamatta edellisen laman velallisten velkojen myyminen 5% käyvästä hinnasta ulkomaiselle yhtiölle. Ei käynyt, että velalliset olisi ostaneet edes 10%:lla omat velkansa.

Kysynkin, mistä näitä maan tuhoajia oikeen sikiiää? Ilmeisesti puoluetoimistoista, riippumatta puoluekannasta.

Ebolakani kirjoitti...

"Ihmeenlisiä finanssineroja nämä meidän politiikot."

Edustuksellinen demokratia on siitä jännä asia, ettei harhaanjohtajilla ole mitään (oikeaa) vastuuta mistään.

Tästä niitä maan tuhoajia sikiää.