19.4.2011

Juu-ja-joo. Se ylittää euvostoliiton vakaus- ja kasvusopimuksen.

Herra Tyrväinen teki jotain mihin moni talouspappi ei kykene. Ja siksipä Herra Kanin huomioi hänet toistamiseen: Ekonomisti: Huonon tulevaisuuden riski kasvoi
- Voi puhua pysähtyneisyyden maista. Saksa on tässä suhteessa poikkeus. Se on luonut itselleen kadehdittavan kilpailukyvyn.
Lainataanpas itseä.
Strong Export Industry

...In 2009, Germany exported goods worth a total of 826.4 billion euros (18.5% less than in 2008), and its surplus of exports over imports tallied 155.4 billion euros.
...
Huono Suomennos:
...Vuonna 2009 Saksa vei tavaroita yhteensä 826,4 miljardin euron arvosta (18,5% vähemmän kuin vuonna 2008), ja sen viennin ylijäämä tuontiin nähden täsmäsi 155,4 miljardiin euroon.
...
Tämä luku ei todellakaan kerro vielä mistään mitään.
Eteen päin!
Finance, taxes and public service
... In 2009, a financial deficit of EUR 105,5 billion was recorded for all public budgets.
...
The debt (Credit market debt and loans for strengthening cash resources) recorded in the overall public budget ran up to EUR 1,694.4 billion at the end of 2009.
...
Huono Suomennos:
...Vuonna 2009, 105,5 miljardin euron taloudellinen vaje kirjattiin kaikista julkista talousarvioista.
...
Velka (luottomarkkinoiden velka ja kassavaroja vahvistavat lainat) kirjattiin kasvaneeksi koko julkisen sektorin budjetissa 1,694 miljardiin euroon vuoden 2009 loppuun mennessä.
...
 European parliament - Household Indebtedness in the EU (PDF)

Kuvan otsikko (niin kuin noin): Yhteenlaskettu kotitalouksien velka EU27 vuosina 2004, 2007 sekä 2009 (miljoonaa euroa)

CIA:n faktakirjan mukaan vuonna 2010 Saksan julkinen velka oli 78.8% bruttokansantuotteesta (Juu-ja-joo. Se ylittää euvostoliiton vakaus- ja kasvusopimuksen).

Suomeksi: Saksalla on varsin mukava vaihtotaseen ylijäämä, mutta vastineeksi heillä on (ehkä) euvostoliiton syvimmälle velkaantunein julkinen sektori. Kotitalouksista puhumattakaan. Yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, ettei vientivoitoista pääse "nauttimaan" kuin hyvin pieni osa Saksalaisia. Pankit etunenässä. Ja tämä tarkoittaa sitä, ettei Saksan talouden tarvitse ottaa kuin pienehkö tönäisy ja se on lamassa.

Tilanteeseen on päästy hyvin yksinkertaisilla lääkkeillä: Translated abstract of the Federal Ministry of Finance`s Monthly Report August 2009 (PDF)
Verottamalla työtä (wages = palkka), kulutusta (turnover taxes) ja energiaa (energy taxes).

Tällainen verotuksen painottaminen on oire. Se on oire siitä, että harhaanjohtajat ovat "omistajien" taskussa ja tekevät mitä vain ylläpitääkseen heidän tuotto-osuuttaan (jos nyt näin voi sanoa). Samalla harhaanjohtajat kuitenkin haluavat miellyttää yhä vain kasvavaa velkaorjien armeijaa. Ja koska verotulot "tunneloituvat" "omistajien" tileille (joita ei juurikaan veroteta), on valtio ajautunut rahoittamaan sosiaalietuuksia, projekteja ja sun muita julkisia toimintoja velkaantumalla yksityisille osakeyhtiöille, joita pankeiksi kutsutaan.

Herra Tyrväisen ihailema Saksan kilpailukyky on vain uusliberalismia, jolla on pyritty palauttamaan pääoman kasautumiseen otolliset olosuhteet ja taloudellisen eliitin valta-aseman.

Valitettavasti rahajärjestelmämme on nollasummapeli. Näin ollen jokainen euro, joka tunneloidaan 1% kansasta on pois lopulta 99%. Tällainen aiheuttaa aina laman. Tällainen degeneroi yhteiskuntajärjestelmän neofeodaaliseksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tyrväinen on näemmä tällä hetkellä pankkien äänitorvi http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/heinäluoma-kuka-maksaa-timo-tyrväisen-palkan/622176 Aktian omat sijoitukset alkaa pikkuhiljaa kusta käsiin ja hätä on kova. Nyt jokainen yrittää kotouttaa voittonsa mahdollisimman nopeasti ja jos se ei onnistu, siirretään hienossa lahjapaperissa se muille kärsittäväksi, kuten tässä tapauksessa veronmaksajille.

Ebolakani kirjoitti...

Siinä vaiheessa kun hipit vetelevät hihoistaan M.A.D uhkauksia on äärimmäisen selvää koko juttu on yhtä suurta kusetusta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Professori+Holmstr%C3%B6m+kyseenalaistaa+EUn+keinot+velkakriisiss%C3%A4/1135265536836?ref=tf_iHSuutisboksi_p1

lähetti:

Pieni(ebola)kani