15.3.2011

Moikka pojat! Kuis menee?

Poliisi voi pian vakoilla tietokonettasi?
Hallituksen esittämä pakkokeinolain uudistus heikentäisi tietoturvaa.

Lakiesitys sallisi poliisin asentaa rikoksesta epäillyn tietokoneelle vakoilu- ja seurantaohjelmia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että poliisi saisi tehdä salaisia tietomurtoja.

Tätä varten tietokoneiden käyttöjärjestelmiin pitäisi luoda takaportti. Viestintäviraston Cert.fi-palvelun mukaan tätä takaporttia voisivat hyödyntää myös hakkerit.

...
Samasta aiheesta:  Poliisin oikeus tietomurtoihin vaarantaa tietoturvan
...Uuden tarkkailukeinon päätarkoitus on antaa mahdollisuus seurata tietokoneita tai niihin verrastettavia laitteita paikasta riippumatta, analysoida laitteen verkkoliikennettä ja tutkia rikostutkinnan kannalta oleellisiksi epäiltyjä asiakirjoja.
...
Ja jatkuu: Poliisin uusi pakkokeinolaki räikeästi perustuslain vastainen
... kahdestasadasta kansanedustajasta n. 70 oli poissa kaikissa perjantain 11.3 äänestyksissä.

Viimeisen äänestyksen luvut olivat 86 JAA, 42 EI, 71 poissa. Uudelle pakkokeino- ja poliisilaille on todistettavasti alle puolen eduskunnan kannatus.
...
...laki menee nk. toiseen käsittelyyn huomenna, tiistaina 15.3, jolloin lakiin ei saa tehdä enää muutoksia (ainoastaan ponnen), jää nähtäväksi, onko silloinkin eduskunnan kokoonpano sellainen, että paikalla on alle 2/3 kansanedustajista?

...
Käytännöllisesti katsoen jokaisessa käyttöjärjestelmässä on takaportti, jonka ohjelman valmistaja on sinne tahallisesti luonut. Suomessa (melkein) kaikki Internet-liikenne kulkee FICIX-nimisen palveluntarjoajan kautta, joka mahdollistaa (melkein) täydellisen salakuuntelun. Jokainen tietokone on mahdollista jäljittää IP-osoitteen ja/tai MAC-osoitteen perusteella verkkokytkimiä ja reitittimiä pitkin suoraan kotiovelle asti.

Tämä ei ole mitään foliohattukamaa. Nämä ovat faktoja. Ja mikä hauskinta: Poliisilla on jo nyt täysi laillinen oikeus tehdä edellä mainituilla asioilla mitä ikinä näkevätkään tarpeelliseksi. SUPO:sta puhumattakaan (Moikka pojat! Kuis menee?).

Joten miksi esitutkinta-, pakkokeino- ja poliisilainsäädäntöä yritetään selkeyttää paketilla, johon
...kuuluu kaksi hallituksen esitystä, joihin sisältyy 93 lakiesitystä. Yhteensä nämä esitykset ovat noin 310 000 sanaa, eli lähes tuhannen äidinkielen ylioppilasaineen verran.
...
Ottaen huomioon hallituksemme uusliberaalit vinkeet, annan Herra Orwell:n vastata.


"Big Brother is watching you."

Huono Suomennos: Isoveli valvoo.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Laki ja järjestys". Valitettavasti liian monen pikkusieluisen ja vallanhaluisen poliitikon märkä toiveuni. Suomalaiseen virkakulttuuriin ei kuulu käsite henkilökohtainen yksityisyyden suoja ja se kyllä valitettavasti näkyy joka asiassa. Eihän tästä ole pitkäkään aika, kun elettiin suomettuneessa suomessa ja kansalaisen ainoa tehtävä oli puida nyrkkiä taskun pohjassa. Tässähän on ilmiselvästi vain paluu vanhoihin tuttuihin asioihin. Vapauden tuulien haistelu päättyi 2001 syyskuun 11.päivä.

lautturi kirjoitti...

Kuvat puhuvat enemmän kuin monta sanaa...
1984manual.jpg

Ebolakani kirjoitti...

Miten niin sen ei pitänyt olla manuaali? Höh!

:))

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kansallisen turvallisuuden nimissä pitää kaikki olla kontrolloitavissa. Eihän siitä mitään tule jos kytätään vain liivi-jengiläisiä ja taparikollisia. Kyllä tavallisen kansan joukossakin on henkilöitä jotka tekevät rikoksia, tai ainakin ajattelevat jotain rikokseen viittaavaa. Nämä oletettavat ja potenttiaaliset pahantekijät täytyy etsiä kansan syvistä riveistä näillä uusilla pakkokeinopykäliä hyväksikäyttäen.

Ehdottaisin kansallisen turvallisuuden nimissä, että autoihin on asennettava sateliittipaikannin jonka tiedot menee suoraan poliisin tiedostoihin.
Näin ylinopeussakotus saataisiin
ihan todsellista ajokäyttäytymistä
vastaavaksi. Siis yhdeltä kauppareissulta kymmenet sakot.
Tai nähtäisiin missä olit silloin kun joku rikos jossain tapahtui, tosi kätevää. Tietomäärän kasvaessa olisi tietysti kasvatettava poliisin henkilöstöä.
Sehän antaisi työtä ja työpaikkoja ja samalla rikokseen tuomittavien määrä lisääntyisi ja oikeulaitosta olisi kasvatettava. Bkt kasvaisi ja hyvinvointivaltion ylläpitämisen
rahoitus turvattu. Ai niin virkamiehethän ei kasvata verokertymää, mutta bkt:tä kylläkin. Siitähän päättäjien mukaan on kysymys kun maata pelastetaan konkurssilta.

Taisi olla liikaa sarkasmia ja seassa poliisi sana. Eiköhän IP-osoitteeni tallentunut mahdollisten sisäisten uhkien tuomien henkilöitten rekisteriin. Jo ei, niin lisätään sanat. Dynamiitti, C4- räjähde, eduskuntatalo, kirjepommi, poliisimurha, 357 ja 44 Mangnum.

Ebolakani kirjoitti...

Hähähähäää!