8.3.2011

Täällä ei ole mitään nähtäävää. Hajaantukaa!

KD julkisti verolinjauksensa
Kristillisdemokraattien tavoitteena on valtiontalouden kestävyysvajeen, noin 8 miljardia euroa, kattaminen seuraavan vaalikauden aikana eli kaksi miljardia euroa vuosittain.  Tämä merkitsee sitä, että valtio ei ota uutta velkaa vuonna 2015.
...
Öö.. okei... hienoa.
Mitähän muuta heidän talous- ja verolinjaan kuuluu? Suomen Krisillisdemokraait r.p. Veropolitiikan linjaukset 2011‐2015 (PDF)
1. Tiukka menokuri, rakenteelliset uudistukset ja tuottavuuden lisääminen.
...
Näillä keinoilla valtiontalouteen nettovaikutus yhteensä + 900 miljoonaa euroa vaalikaudessa.

2. Talouskasvun, työllisyyden ja yrittäjyyden edistäminen
...
Näillä keinoilla kestävyysvajeesta katetaan yhteensä 5,3-7,3 miljardia euroa.

3. Verotuksen tarkistukset
3.1 Eri pääomaliikkeiden verotus
...
3.2 Hyvinvointi- ja ympäristöverot
...
Näillä keinoilla kestävyysvajeesta katetaan yhteensä 1,1 miljardia euroa.
Ohgay...

Valtiontalouden kuukausitiedote, marraskuu 2010

Vuonna 2010 Suomen valtion ~52 miljardin euron budjetista ~25% oli puhdasta velkaa. Se oli siis ~13 miljardia euroa alijäämäinen.

Kristillisdemokraattien suunnitelmana on supistaa vaje noin 5 miljardiin euroon vuodessa. Käytännössä tämä (ehkä-ehkä) tarkoitaisi sitä että neljässä vuodessa, vuoteen 2015 mennessä, valtion (yhteisö, jonka jäsen olet) velka kasvaisi noin 20 miljardilla eurolla. Jonka jälkeen uutta velkaa ei enää otettaisi... Me kaikki tiedämme mitä tämä idea aiheuttaa.

Rakenteelliset uudistukset ja tuottavuuden lisääminen ovat uusliberaalista uuskieltä. Suomeksi ne tarkoittavat työttömiä. Paljon työttömiä.

Talouskasvun, työllisyyden ja yrittäjyyden edistäminen on taas loistavaa uusliberaalista uuskieltä. Suomeksi se tarkoittaa velkaantumiseen kannustavia lakeja, sääntöjä tai parhaimmassa tapauksessa jopa tukea (mm. korkotuki).

90% veroista on 100% turhia. Sillä valtio voi tulostaa itse omaa rahaa ja kuluttaa sitä kiertoon ostamalla kansalaisilta niitä palveluita joita he (kansalaiset) haluavat sen (valtion) tuottavan.

Täällä ei ole mitään nähtäävää. Hajaantukaa!

Ei kommentteja: