6.3.2011

Pankille on palautettava siltä lainattu tuote 102% takasin

Rahan piilotajunta
...
Nykyinen rahamme on sopimus, jossa pankki lupaa antaa rahaa, jota sillä ei ole ja asiakas lupaa maksaa tämän rahan pankille takaisin korkoineen, tai luovuttaa omaisuutensa pankille mikäli ei siihen kykene.
...
Juuri näin!

Pankki on yksityinen osakeyhtiö, joka luo tuotteensa laillisella kirjanpitokikkailulla tyhjästä. Pankki lainaa tuotettaan sitä tarvitsevalle kolmella ehdolla. Ensimmäinen ehto on, että lainattu tuote palautetaan 100% takaisin. Toinen ehto on, että lainatusta tuotteesta täytyy maksaa muutama prosentti korkoja. Esimerkiksi 2% edestä. Eli pankille on palautettava siltä lainattu tuote 102% takasin. Ja kolmas ehto on, että lainan vakuudeksi on laitettava jotain (esim. omaisuutta).

Yksi pieni ongelma: Korot voidaan maksaa vain-ja-ainoastaan pankin omalla tuotteella. Täsmälleen sillä samalla, jota se (pankki) luo laillisella kirjanpitokikkailulla tyhjästä täsmälleen lainattavan pääoman verran. Mikään muu tuote ei käy. Mistä, miten ja kuinka korot maksetaan?

Aivan oikein! Korot maksetaan omasta tai jonkun muun pankista lainaamasta tuotteesta.

Ja mikä parasta: korot ovat pankille 100% puhdasta voittoa!

Aivan ällistyttävä liiketoimintamalli. Kerta kaikkiaan loistava.

"Täs' olis teille kaikille kax euroo. Mut sit tää kax euroo täytyy palauttaa mulle takas. Ja sit niinku korkojen kans. Eli se kax euroo ja sit niinku 10 senttii päälle. Ne olis sit ne korot. Ja sit tosiaan teil' o' vaan ne kax euroo, josta ne korot maksetaan. Ja sit se kuka ei kykene maksaa kahta euroo takas plus niitä korkoi, menettää omaisuutensa. Nonii. Onx tää nyt selvä? Et näin tää peli toimii... Hyvä ja sit' sitä peliä prkl! VERTA PAKKIIN!!"

Ei kommentteja: