15.2.2011

Orjatyövoima.

A2 Teema: Työpahoinvointi-ilta

Herra Kanista tämä on "keskustelu" oli huvittava.
Miksikö? Ohgay...
1. Omavastuu aika.
Kun jäät työttömäksi et saa 7 päivään rahaa mistään.
2. Lomakorvauksen jaksotusaika.
Kun jäät työttömäksi ja satut olemaan niinkin ovela, että otat Ay-liikkeiden verellä ja lihalla taistelemat lomarahat käteen (eli et pidä niitä lomina) jaetaan se (saamasi summa) liiton päivärahalla, josta saatu summa on se määrä päiviä, jolloin et saa rahaa mistään.
3. Mikäli työstä irtisanoutuu ilman lain mukaista pätevää syytä napsahtaa työttömyysturvalain mukainen rangaistuskarenssi ja päivärahamenetys usean kuukauden ajalta.
4. Kun olet "kärsinyt" karensit, seuraavan kuukauden ajan kirjoitat lomakkeeseen arkipäivien kohdille työtön ja viikonlopuille vapaa.Tämän jälkeen viet täytetyn lapun toimistoon, joka käsittelee sen niin nopeasti kuin voi. Tämä voi tarkoittaa jopa puolentoista kuukauden ajanjaksoa, jolloin et saa rahaa mistään.

Käytännössä nämä edellä mainitut asiat tarkoittavat sitä, että irtisanoessasi itsesi et saa rahaa mistään 2-6kk.
(No joo. Aina on se sossu, mutta mikäs pandoran lipas siellä odottaakaan!)

Suomeksi: Ay-liikkeet (joihin EK kuuluu) ovat ajaneet työntekijän pakkorakoon, jossa hänen on vastaanotettava paskaa vasemmalta ja oikealta. Tästä johtuen tämä keskustelu oli kerta kaikkiaan hysteeristä.

Jos tämä "peli" pelattaisiin oikein työntekijältä poistetaan kaikki karenssit. Ihan jokaikinen. Mitään oikeaa perustelua näille karensseille ei ole. Anteeksi, anteeksi. On niille olemassa syy: Orjatyövoima.

Ei kommentteja: