7.2.2011

Kannustaa niin muaan prkeelesti. Vol. 3

Lasten kotihoidontuen määrä vaikuttaa työllistymispäätöksiin
Valtiotieteiden maisteri Tuomas Kosonen väittää Helsingin yliopistossa 11. helmikuuta tarkastettavassa väitöksessään, että lasten kotihoidontuen määrä vaikuttaa työllistymispäätöksiin ja että kotihoidontuen kuntalisä on varsin kallis ratkaisu.
...

Kososen tutkimustulosten mukaan kotihoidontuen suuruudella on yllättävän suuri vaikutus vanhempien työllistymispäätöksiin. Kuukaudessa 100 euroa lisää tukea johtaa tulosten mukaan 3 prosenttia pienempään työllisyyteen pienten lasten äideillä työllisyysasteen ollessa n. 35 %. 
Kososen tutkimustuloksia voidaan hyödyntää talouspolitiikan päätöksenteossa. Suhteellisen suuren työllisyysvaikutuksen johdosta yhteiskunnan näkökulmasta näitä tulonsiirtoja, jotka on kohdennettu vain pois töistä oleville, kannattaisi pienentää.
...
Odota, odota. Ei tässä vielä kaikki.
Kotihoidon tuet ajavat naisia köyhyysloukkuun
Tutkijat arvostelevat rajusti suomalaista kotihoidon tukijärjestelmää, joka voi pahimmillaan ajaa naiset köyhyysloukkuun sekä vaikeaan työttömyyskierteeseen.
...

Pienten lasten äitien työmarkkina-asema on numeroiden valossa heikentynyt 2000-luvulla.

– 25 vuotta voimassa ollut kotihoidon tuki ei toimi enää tämän päivän vaativassa työelämässä. Järjestelmä on tullut tiensä päähän, analysoi sosiaalipolitiikan tutkija Tapio Rissanen.
...
Eli, eli. Leikataan kodinhoidontuki pois ja samalla myös kuntalisä, koska nämä alentavat työllisyyttä ja aiheuttavat ongelmia työllistymisessä.

Vttu mitä paskaa.

Ongelma on nyt aivan täysin muualla kuin kodinhoidontuessa tai kuntalisässä. Ongelma on tässä:
Velka = Ostovoima = Työpaikka.
Vaihdonvälineestä on tullut ensisijainen este vaihdannalle. Tämä on jokaisen työttömän ja työnantajan ongelma.

Mutta mikäs siinä. Leikataan pois vain. Tämä käy täysin järkeen, koska:
Tämä on kovin normaalia toimintaa Neofeodalismiin degeneroituvalta entiseltä hyvinvointiyhteiskunnalta. Lisää hyviä kannustimia luvassa. Uskokaa pois. 
(Kannustaa niin muaan prkeelesti.)

7 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Olisiko kyse tavanomaisesta vaalienalustempusta? Silloinhan hallituksesta ja virkamieskunnasta kuuluu vakavia äänenpainoja yllättävistä veronkorotuksista, terveydenhoitomaksujen nostosta ja lasten ja vanhusten laitosruokailun määrärahojen supistamisesta. Viinan ja bensan hintaa olisi myös nostettava. Vaalienalusviikolla joku kokoomus-/kepuministeri peruuttaa uhkaukset niin, että asia näyttää puolueen ansiolta.

Anonyymi kirjoitti...

ny ei ummarra.

miten työttömän ja työnantajan ongelmat vaikuttavat kodinhoidontukeen?

Ebolakani kirjoitti...

Työttömien ja työnantajien ongelma, eli vaihdonvälineen niukkuus, aiheutuu siten, että pankit "imevät" kaiken taloudellisen ylijäämän pois (lainanhoitokulut). Tästä johtuen säästämisaste on hemmetin alhainen. Ja tästä johtuen mitään löysää ei sallita. Lyhyentähtäimen voitot ovat prioriteetti yksi (korot), joka sulkee pois pitkän tähtäimen toiminnot mm. lapsien kasvatuksen.

Tapiiri kirjoitti...

Hmm.. muistan joskus lukeneeni, että kunnan ylläpitämä päivähoito, varsinkin päiväkodeissa, on varsin kallis palvelu ja haluttiin patistaa varsinkin työttömiä hoitamaan lapsensa itse. Tästä on nyt muutama vuosi, mutta veikkaan, ettei päivähoito ainakaan halventunut ole. Edellämainittuun tutkimukseen nähden hiukan ristiriitainen tieto.

Ebolakani kirjoitti...

Kuntalisän tarkoitus on juuri tämä.
Kannustaa äitejä pitämään lapsensa kotona, koska kunnan tarjoaman päivähoidon hinta on kovempi.

Mutta on se prkle kumma.
Ennen isäntä kykeni omalla työllään elättämään akan ja kolme pentua. Nykyään tämä on käytännössä mahdotonta.

Palkkamaltti on kiva asia.

:)

Anonyymi kirjoitti...

Kunnan päivähoitopaikka maksaa noin 1000 e/kk/yli 3-vuotias lapsi
ja
noin 1500 e/kk/alle 3-vuotias lapsi.

Perhepäivähoito on hieman halvempaa kunnalle.

Yksi päivähoitopaikka vie siis jopa 2-4 kuntaan veroa maksavan kuntalaisen verotulot.


Kuntalisä maksaa keskimäärin noin 200 e/lapsi kunnalle, ja sitä saa kun hoitaa lapsensa kotona (kaikki kunnat eivät maksa kuntalisää).
Kotihoidontuki taas tulee valtiolta/rahastoista ja on ansiosidonnainen, mutta silti nettosumma on yleensä pienempi kuin tuo 1000 e/kk/lapsi.

Henkilökohtaisesti ajattelen, että koko juttu menee suunnilleen näin:
naiset vs. miehet vs. maahanmuuttajat työmarkkinoilla = työvoiman ylitarjonta > matalapalkkaisuus työvoiman ylitarjonnan takia.

Kotona olevat naiset vähentävät työvoiman tarjontaa ja aiheuttavat siten paineita palkankorotuksiin.
Tästä syystä "kotona lasten kanssa lorvivia naisia" korvaamaan täytyy tuoda maahanmuuttajia.

Yksinkertaistin luonnollisesti ;)

Yst.terv.

Riikka Söyring

Ebolakani kirjoitti...

Heheheheee!

Hyvin päätelty.

:)