11.2.2011

Imperiumi, jota juuri kukaan ei tiennyt olevan edes olemassa.

IMPERIUMIT TULEVAT JA MENEVÄT - TOISET HISSUKSEEN, TOISET...

Herra Järvinen on pykännyt varsin mielenkiintoisen jutun imperiumista, jota juuri kukaan ei tiennyt olevan edes olemassa.

Ihan oikeasti.

Suurin osa ihmisistä ei oikeasti tiedä, että ameriikan ihmemaa on imperiumi, joka on potkinut ihmiskuntaa päähän (ympäri maapalloa) Toisesta maailmansodasta lähtien.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No ainakin itse on todettava, että tämä oli mulla jo tiedossa 5 vuotta sitten. Periaatteessa sen on jokainen tajunnut siitä asti kun neuvostoliitto kaatui. Ainoa todellinen toimiva oli sen jälkeen USA ja jokainen itäblokin maa, kilpaa kaatui sen syliin pelätessään joutuvansa takaisin itäisen naapurinsa syliin. Samaa yrittää suomikin. Toisen maailmansodan historia on tänäkin päivänä vahvana. Heikot turvautuu isompiin, kuin se jotenkin auttaisi. Onhan siitä tietenkin valtaapitäville hyötyä. Pääsevat loistamaan kansainvälisillä areenoilla ja puristelemaan Bushin tai Obaman käsiä ja tuntevat saaneensa jotain aikaiseksi. Kotimaassa odottaa säälittävillä nuoleskelijoilla tehtävänä antaa sankarille isopalkkainen eläkepesti, joka tietenkin kelpaa.

lautturi kirjoitti...

Kiitos linkistä.
Itse asiassa olen aika lailla samaa mieltä edellisen kommentaattorin kanssa. Veikkaan, että useimmat meistä ovat tosiaan tiedostaneet kuinka maailma makaa (isojen korporaatioiden sanelun ja US-maihinnousukengän kopinan mukaan) jo kauan. Eri asia sitten on että useimmat eivät ajattele, että A) he voisivat vaikuttaa asiaan mitenkään tai B) että heillä edes olisi velvollisuutta vaikuttaa asiaan. Ja miksi olisi halua vaikuttaa asiaan, kun se US-popo on mahdollistanut osaltaan halppistuotteet köyhistä maista, helpon ja halvan elämän (ainakin verrattuna mielikuvaan siitä mitä elämä olisi ilman nykyistä asetelmaa) jne...

Tuosta tietenkin päästään siihen, että millä hinnalla meistä jokainen on valmis myymään itsensä. Enkä muita arvostele, on tässä itsellänikin kaikenlaisia hilavitkuttimia joiden tarve on itse asiassa aika kyseenalainen. Peili on tyly kaveri - tai kuten Nietsche sanoi, kun katsoo pimeyteen tarpeeksi kauan, niin (pitää ymmärtää, että) pimeys katsoo takaisin.

Ebolakani kirjoitti...

Ollappas hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Hitlerin saksahan oli talousdemokratia. Jotenkin tuntuu, että
http://toinennakemys.wordpress.com/2010/12/19/fuller-toisen-maailmansoan-syyna-saksan-irrottautuminen-kultakannasta/

tämä juttu esim. pitäisi hyvinkin paikkansa.

Mitäpä herrat Kani sekä Järvinen ovat mieltä? Vaikuttaa aika fiksulta ja sen jälkeen onkin pitänyt kehittää holokausti-tarina, ettei totuus paljastuisi ^^.

Ebolakani kirjoitti...

Saksan ihmeenomainen nousu sotilasmahdiksi on tosiaankin mielenkiintoinen juttu.

Rahoitettiinko se, vai oliko takana velatonraha.

Erittäin mielenkiintoinen kysymys.