7.1.2011

Kanin vuosi.

Melkein vuoden Herra Kani on kirjoitellut blogiaan. Herra Kani on (epä)loogisesti seurannut sekä kommentoinut maailman tapahtumia neljää ideaa hyväksi käyttäen.

Ensimmäinen idea perustuu Herrojen Heikkinen ja Hurme kirjoittamalle kirjalle nimeltään Hölynpölynimuri. Yksinkertaistettuna se (idea) menee näin:
Poliitikko ei voi olla yksikäsitteisen selkeä, hänhän tarvitsee kannatusta keskenään erimielisiltä ryhmiltä.
Tämä on se syy, miksi Herra Kani kutsuu mm. poliitikkoja ja virkamiehiä harhaanjohtajaksi. Kovin useasti harhaanjohtajat käyttävät moniselitteisiä lausekokonaisuuksia, jotka aluksi näyttävät ja/tai kuulostavat hemmetin hienoilta, korkealentoiselta sekä asialliselta. Mutta kun ne (lausekokonaisuudet) laitetaan oikeaan asiayhteyteen, esimerkiksi uusliberalismiin tai velkapyramidiponzihuijaukseen, niin yllättäen karmea totuus, jota hyvin suuri osa harhaanjohtajistamme (puolueesta riippumatta) on ylläpitämässä/tukemassa/luomassa, aukeaa mieltä järisyttävällä tavalla.

Toinen idea on kieltämätön tosiasia: Rahajärjestelmämme perustuu ponzi-huijaukselle. Tarkemmin sanoen velkapyramidiponzihuijaukselle. Yksinkertaisuudessaan se menee näin:
Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin).
Mutta kuten huomata saattaa, tämä on vain julma yleistys siitä karmeasta kokonaisuudesta, joka on osiensa summa:
- Pankit luovat vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman.
- Korot maksetaan omasta tai toisen lainaamasta rahasta.
- Et voi maksaa lainaasi sekä sen korkoja, ellei joku muu ole ottanut velkaa jälkeesi.
- Kaikki kierrossa oleva raha on jonkun ottamaan sekä kiertoon kuluttamaa lainaa.
Kolmas idea perustuu sille faktalle, että yli 150 maan rahajärjestelmä perustuu velkapyramidiponzihuijaukselle. Ts. näissä maissa kierrossa oleva rahamäärä on jonkun ottamaa ja kiertoon kuluttamaa velkaa. Näin ollen kun maat vievät/tuovat tuotteita ja palveluita, ne (maat) tietämättään luovat kokonaisuuden, joka voidaan kuvata yhdellä sanalla: velkapyramidiponzijärjestelmä.
Yksinkertaisuudessaan tämä idea menee näin:
Kun jollain maalla on kauppataseen ylijäämä, täytyy jollain maalla olla alijäämä.
Jokainen maa tarvitsee "velatonta rahaa", eli vientituloja, ylläpitääkseen (omassa maassa) pankkien pyörittämää velkapyramidiponzihuijausta (korot maksetaan joko omasta tai toisen lainaamasta rahasta).

Neljäs idea on keskuspankkikartelli. BIS hallitsee keskuspankkeja. Se on "keskuspankkien keskuspankki". Kaikki keskuspankit ovat kartellissa keskenään. Ne tekevät saumatonta yhteistyötä uskonnosta, yhteiskuntajärjestyksestä tai ihonväristä riippumatta. Keskuspankit hallitsevat paikallisia pankkeja. Kaikki paikalliset pankit ovat kartellissa keskenään, koska niiden vakavaraisuusvaatimus (velkapyramidiponzihuijauksen ydin) on sama. Vakavaraisuusvaatimusta nostetaan tai lasketaan BIS:n suosituksien perusteella (eli BASEL 1,2 tai 3). Se joka hallitsee vakavaraisuusvaatimusta, hallitsee lainaamista ja näin ollen itse rahaa. Se joka hallitsee rahaa, hallitsee valtiota.

Tällaisella "silmälaseilla" Herra Kani on melkein vuoden maailmaa katsellut ja sitä myös blogiinsa kommentoinut.

Herra Kanin blogi on otettu (yllättävästi) avosylin vastaan. Tähän mennessä Kaninkolo -blogilla on 45 vakiolukijaa, 16,000 (silloin tällöin) palaavaa vierailijaa sekä noin 50,000 vierailua. Kaikki tämä yhden vuoden aikana! Tämä on yllättävää. Varsinkin kun ottaa huomioon aihealueen ja Herra Kanin hevletin huonon Suomen kielen oikeinkirjoittamisen.

:)

Kiitoksia kaikille. Kiitoksia Sinulle. Kiitoksia kuluneesta vuodesta.

Eteen päin!

11 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Kiitokset Kanille oivallisesti kiteyttäen paljastamista keskuspankkikartellin luomista ja harhaanjohtajien avustamista hämärä- ja pahuuspuuhista! Lisäpuhdin toivotukset myös tälle vuodelle jatkaa yhä mojovammin samaan malliin :)

Anonymous kirjoitti...

Ennen kaikkea, kiitokset Herra Kanille!
Ei ole mitenkään yllättävää, että totuudelle on tuhatmäärin kysyntää.
Herra Kani puhuu totta.
Totuus kuulostaa ihanalta aina ja yhä uudelleen, tuoreesti päivitettynä.

Toisaalta, kannettu vesi ei pysy kaivossa. Olen yrittänyt kertoa tuttavapiirissä, että Kani on rautaa. No, aika on kuulla ja aika on ymmärtää. Asiat tapahtuvat vasta, kun niiden aika on kunkin kohdalla tapahtua. Harmillisen usein vasta omakohtainen kärsimys kirkastaa ajattelun näiltä osin.
Löpinät sikseen: Herra Kanin blogityö on ansiokasta kansanvalistustyötä turhan kärsimyksen vähentäjänä.
Joku aina kuulee. Ja ymmärtää. Onneksi.
Kiitos!

lautturi kirjoitti...

Hyvin on kani puputtanut nykysysteemin idean - ja antaa kaikille "miellyttäviä" makupaloja järjestelmän herkuista, iso kiitos myös sinulle työstäsi.

Yritän muistaa laittaa seuraavaan videopätkääni myös tämän sivun www-osoitteen, ehkä sitäkin kautta himpun verran lisää lukijoita saisit.

Voimia uuteen vuoteen (^_^)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia itsellesi, kun viitsit näitä juttuja kirjoittaa. Valitettavasti itse löysin tänne vasta loppu vuonna. Olen toki linkittänyt eteenpäin ;)

Suurin osa pitää tätä huuhaana, koska vain pankkivirkailijat tietää mitä siellä pankissa tapahtuu eikä se kuulemma ihan näin mene, kun kerrot. Heh

T: Myy

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos sinullekin hyvistä jutuista.

Tuli tuosta Basel 3:sta mieleen, että milloinkas sen sisältämät korkeammat pankkien varantovaatimukset astuvat voimaan. Syksyn 2008 kurssipudotuksen sanottiin jossain johtuneen sikäli juuri edelliskesänä nousseista varantovaatimuksista (Basel 2). Nyt ne ovat jossain vaiheessa nousemassa taas, jolloin pankkien lainahanat suljetaan ja uusi deflatorinen lama iskee.

Anonyymi kirjoitti...

kiitoksia hienosta vuodesta. kuulostaa aika pieneltä tuo 45 vakiolukijaa, itse käyn päivittäin ja omasta kaveripiiristä löytyy lähemmäs 10 vakiolukijaa.
itsellä ohittanut jo lukukeroissa suomalaisten sanomalehtien netti lehdet.
jatka samaan malliin

Ebolakani kirjoitti...

BASEL -säännöstöistä liikkuu enemmän huhuja ja väärää tietoa kuin Matin ja Mervin sekoiluista.
On melkein mahdotonta löytää selkeää ja tolkkua esitystä siitä mitä, milloin, miten ja kuin BASEL 3 tekee. Aikaisemmista puhumattakaan.

Herra Kani on tällä hetkellä siinä käsityksessä, että vakavaraisuusvaatimusta (BASEL III) kasvatetaan pikkuhiljaa vuosien 2013-2019 välisenä aikana.

Ebolakani kirjoitti...

Kaikille kiitokset kiitoksen kiitoksesta.

Mr. Crow kirjoitti...

Samalla lailla eteenpäin Herra Kani!
Ja kiitokset myös USS Enterprisen Kapteeni Picardille!

Anonyymi kirjoitti...

ja kiitokset täältäkin
jaoin linkkiä
palautetta tuli, eivät halua lukea maailmanlopun
juttuja. katsokoot sitten vaikka urheilua tms
mulla ainakin tarve tietää ikävistäkin asioista

1/45 ps.onko tässä vain 1v. mennyt

Ebolakani kirjoitti...

No mutta. Hyvää iltaa. Tai huomenta.

Ne ihmiset, jotka eivät ajattele huomista elävät täysillä. Se on se tämä hetki, joka on tärkein.

Vitut tulevista sukupolvista.


Juu. Kyllä. Vuosi meni että vilahti.