13.1.2011

Ällistyttävät yhteneväisyydet.

Ja taas kerran Herra Laasonen iskee lauseensa niin ytimekkäästi pöytään, ettei voi kuin ihailla.
Lumedemokratia - velka valtapolitiikan perustana
...
Olemme oman mielemme synnyttämän ja ylläpitämän taloudellisen pelin vankeja. Olemme rahajärjestelmämme vankeja. Rahan, joka yhä enenevässä määrin on abstraktia ja näkymätöntä ja joka haitallisuudessaan ja taantumuksellisuudessaan on jopa keskiaikaista kirkkoa tuhoisampi. Rahajärjestelmä synnyttää työpakkoon perustuvan orjayhteiskunnan, kääntää ihmiset toinen toisiaan vastaan, tuhoaa ympäristön ja sysää ihmiset henkiseen pahoinvoinnin ja ahdistuksen kautta planetaariseen itsetuhoon.
...
Suhteemme nykyisen rahajärjestelmään on täsmälleen samankaltainen kuin lapsella on häntä (seksuaalisesti) hyväksikäyttävään vanhempaan.

Yhteneväisyydet ovat ällistyttävät.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kansa kärsii Tukholmasyndromasta.
Siis puoluselemme ja kumarramme orjuuttajaa eli kaappaajaamme pankkijärjestelmää.

Velkaan perustuva rahajärjestelmä on se, joka meitä juoksuttaa yhä kiihtyvällä vauhdilla kohti henkistä ja fyysistä nääntymispistettä. Kiire ja stressi on vain puettu nykyisen kiireellisen elämän menon kaapuun.
Vaikka kiire johtuu rahan perässä juoksemisesta jota ei voida saavuttaa, koska rahan ja juoksijan
välissä on korko joka estää päämäärän.

Ebolakani kirjoitti...

Hyvin sanottu.

Anonymous kirjoitti...

Psykiatria tuntee mielen mekanismin, jossa uhri samastuu pahoinpitelijäänsä, liittyy tähän ja alkaa puolustaa tämän tekoja.

Kun järkytys on tarpeeksi suuri, se torjutaan alitajuntaan. Näin aikaa voitetaan mielen toipumiseen, vaikkakin tästä joudutaan maksamaan se hinta, että todellisuus havaitaan vääristyneesti.

Parisuhdeväkivallan uhrien auttaminen on epäkiitollista, koska on hyväksyttävä uhrin järjenvastainen käytös.
Uhri puolustaa lyöjää ja vähättelee hengenvaaraa.

Ääriliberalistinen talouspolitiikka ja velkaan perustuva rahajärjestelmä voivat jatkua, koska uhrien psyyken monet puolustusmekanismit (aggressoriin samastumisen lisäksi) suojelevat tajuamasta todellisuutta oikein.
Media ja poliitikot auttavat todellisuuden vääristämisessä.
Uhriksi tunnustautuminen ja harhoista vapautuminen vaatisivat aikaa, hoivaa ja oikeaa informaatiota.

Sellaisesta ei ole juuri merkkejä. Tukholman-syndroomaa vahvistetaan mediassa monipuolisella pelottelupropagandalla, joka korostaa aggressorin uhkaavuutta.
Harhoihin pakeneminen saa jatkua.