9.12.2010

Olisiko tovi aikaa?

Ouluun suunnitellaan rahatonta taloutta aikapankissa
Tarvisetko muuttoapua ja voisit vastavuoroisesti kutoa vaikka palkaksi sukat? Mutta mitä jos muuttomies tarvitsisi sukkien sijaan ennemminkin ruohonleikkuria lainaan. Näitä palveluksia voi ostaa aikapankin rahayksiköillä, toveilla.
...
Hienoa!
Hyvä hyvä. Lisää tällaista.

3 kommenttia:

Tapiiri kirjoitti...

Ongelma tässä vaan on se, miten mitäkin työsuoritusta arvotetaan (hinnoitellaaan?) Hyvä ajatus kuitenkin. Ihan kuulostaa kommunismilta. Ajatus, joka olisi voinut toimia.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä Timpan kanssa. Ei se raha ole ongelma, sehän on nerokasta. Jos nykyinen trendi vie neofeodaalisuuteen niin kyllä tuollaiset "kaksi kananmunaa työkalua vastaan" vie sitten jo suoraan kivikauteen.Nykyiset ongelmat piilevät rahapolitiikassa ja muissa rakenteellisissa järjettömyyksissä. Raha on nykyaikana, ja luultavasti tulevaisuudessakin välttämättömyys, pitää vain suunnitella järjestelmä jolla ihmiskunta kokonaisuudessaan eniten siitä hyötyisi.

Ebolakani kirjoitti...

Kommunismi, kapitalismi, ateismi... hohhoijaa.

Merkityksettömiä. Aatteita, jotka vievät ajatuksen pois itse asiasta.

Jos kaksi aikuista päättää, että tämä ja tuo Tovi tästä tai tuosta asiasta voidaan vaihtaa keskenään, niin mitä tekemistä tällä on kommunismin kanssa?

Ei yhtään mitään.

Tässä on takana jotain huomattavasti hienompaa. Jotain suurempaa, kuin "pelkkä" raha. Tätä ei aivan heti päältä päin huomaa.