16.11.2010

Valuutan mallista riippumatta.

Soini: Muutama maa ansaitsisi potkut rahaliitosta
- Luonnottomat yhteenliittymät eivät toimi. Kreikka, Espanja ja Portugali pitäisi erottaa Euroopan rahaliitosta, jyrisee perussuomalaisten puoluejohtaja Timo Soini MTV3:n Huomenta Suomessa. 
...
Soinista talouskriisissä oleville maille pitäisi palauttaa niiden omat valuutat. Ne pitäisi devalvoida, ja maiden pitäisi kivuta itse pikkuhiljaa takaisin tasapainoon.
...
Herra Soini. Teidän poppooseen "loikkasi" vähän aikaa sitten eräs Herra Uusipaavalniemi.
Ole hyvä, ja mene hänen puheille. Kysy häneltä miksi, miten ja kuinka on mahdollista, että jopa Suomi (vuoden 2010 valtion budjetista ~25% on puhdasta velkaa) on täsmälleen samassa tilanteessa kuin Kreikka, Espanja, Portugali, Saksa... [lisää euvostoliiton maa]. Väitän, että hän (Herra Uusipaavalniemi) antaa sinulle hyvinkin yllättävän vastauksen. Sellaisen vastauksen, joka kertoo Sinulle, ettei omaan valuuttaan palaaminen korjaisi (velka)ongelmaa millään tavalla.

Tämä (velka)ongelma ei todellakaan korjaudu pelkästään valuutan mallia vaihtamalla. Tämä olisi vain oireen hoitamista. Syy, eli sairaus, on rahan "syntymekanismi".

Niin kauan kuin raha syntyy vain-ja-ainoastaan velkana. Niin kauan kuin korot maksetaan omasta tai toisen lainaamasta rahasta. Niin kauan kuin taloutemme perustuu velkapyramidiponzihuijaukselle. Niin kauan (ian kaikkisesti. Aamen) lopputulos on, valuutan mallista riippumatta, täsmälleen sama: La-la-lamaaargh.

Ei kommentteja: