10.11.2010

Paljonko se kello on! (Nää otsikot on jotenkin vaikeita Herra Kanille.)

Verokilpa jatkuu veloista huolimatta - Suomenkin yritysverotus alas
Valtiovarainministeriön mukaan kansainvälinen verokilpailu pakottaa Suomenkin keventämään yritysten maksamaa yhteisöveroa. Sen vastapainoksi kuluttamisen verotusta kiristetään.
...
Ministeriön vero-johtaja, ylijohtaja Lasse Arvela tukee ajatusta.


-Kyllä meidän on edelleen pidettävä huolta siitä, että suuretkin yritykset voisivat täällä viihtyä ja voisivat ehkä pitää tätä kotipaikkanaan, kotiuttaa tänne voittojaan ja ehkä jopa investoida tänne. Joku voi ehkä nauraa, nythän investoinnit pyrkivät karkaamaan muualle.
...
Yhteisveron laskun jatkuminen Suomessakin jättää valtion elvytysvelkojen lyhentämisen tai edes jarruttamisen nyt tavallisen kuluttajan kannettavaksi nousevana arvonlisäverona.
...
Lainataanpas erästä toista blogia: Mitä olisi tutkittava
Jos verotus on noin keskeinen elementti yritysten sijoittumisen kannalta, sopinee kysyä, miksi Uzbekistan ja Montenegro, joissa yritysverokannat ovat maailman alhaisimmat, eli 9 %, eivät ole onnistuneet verokilpailussa?
...
Niinpä niin. Tässä touhussa ei ole mitään järkeä.
Arvonlisäverolla (niin kuin muillakin veroilla) kerätty raha päätyy tavalla tai toisella valtion ja/tai julkisensektorin velkojen takaisinmaksuun. Tämä tarkoittaa muutamassa vuodessa sitä, että kierrossa on yhä vain vähemmän ja taas vähemmän rahaa. Mikäli tätä tilannetta ei korjata ottamalla rautaisesti lisää velkaa (yksityistä/julkista/jne.) koko velkapyramidiponzihuijaus tulee kaatumaan sisäänpäin. Tämä taas tarkoittaa sitä, että työpaikat katoavat (niin julkiset kuin yksityisetkin), verotulot katoavat ja loppujen lopuksi ostovoima häviää. Ja sitten se on La-la-la-lamaaargh!

Lyhyesti sanoen: Yhteisöveroa alentamalla yritetään (nimenomaan yritetään) maksimoida yritysten voittoja mahdollisimman lyhyellä aikajänteellä.

Ps.
Menee täysin uusliberaalisen opin mukaisesti.

2 kommenttia:

Mr Crow kirjoitti...

Hyvää infoa. Ei olis mitään sähköpostia tai muuta vermettä jonka kanssa vois lähettää parit kysymykset, kun ei tän plokin kautta oikee kehtaa.....?

Ebolakani kirjoitti...

Täh? Miksi ei?
Mitä hävettävää kysymyksissä on?

Ei ole olemassa kuin tyhmiä vastauksia.

:)