29.11.2010

Mikä onkaan tämä pelastuspaketti?

Ireland Wins $113 Billion Aid; Germany Drops Threat on Bonds
...
Ireland said it will pay average interest of 5.8 percent on the loans, which break down into 45 billion euros from European governments, 22.5 billion euros from the IMF, 17.5 billion euros from Ireland’s cash reserves and national pension fund. ...
Huono Suomennos:
...
Irlanti sanoi, että se maksaa keskimäärin 5,8 prosenttia korkoa lainoista, joka jakaantuu 45 miljardia euroa euvostoliiton valtioilta, 22,5 miljardia euroa IMF:ltä, 17.5 miljardia Irlannin käteisvarannosta sekä kansallisesta eläkerahastosta.

...
Kyllä luit oikein! Kansallisesta eläkerahastosta. Eivätkä korotkaan ole täysin oikein: Ireland’s misery continues,what sort of bail out is this?
...
There is an interesting claim about the interest rate too as it says that it would be 5.8% if all the funds were drawn down today. So let us do some number crunching.

...
... in total then the interest rate on them is approximately 7.5%.
...
Huono Suomennos:
On olemassa mielenkiintoinen väite koroista, joka sanoo että se olisi 5.8%, jos kaikki varat nostettaisiin tänään. Tehkäämme hieman numeromurskausta.
...
... yhteensä sitten korko niistä on suunnilleen 7.5%

...
Eli 85 miljardia, 7,5% korolla noin 6 miljardia per vuosi, joka tarkoittaa tätä: EU ja IMF löivät Irlannin pelastuspaketin lukkoon
...
Irlannilla on vuoteen 2015 asti aikaa hilata budjettivajeensa alle 2,75 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Maa joutuu kuitenkin käyttämään viidenneksen bkt:staan korkojen maksuun vuoteen 2014 saakka.
...
CIA:n faktakirjan mukaan vuonna 2009 Irlannin BKT viiletti tuossa 172 miljardin dollarin paikkeilla. Euroina tuo on noin 130 miljardia. (Suosittelen huomioimaan sen, että BKT koostuu suurimmalta osaltaan euron siirtelystä vasemmasta kädestä oikeaan.)

Mikä onkaan tämä pelastuspaketti? Ei tämä ole mikään "pelastuspaketti". Tämä on valloittajan (velkojat) siirtomaalleen (Irlanti) määräämä sotakorvaus.

Eipä siinä. Suomen vuoro on tulossa. Vuonna 2010 valtion budjetista ~25% on puhdasta velkaa (= alijäämäinen).

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on jo oikeasti vähän ¤%&tun pelottavaa...

http://www.irishtimes.com/newspaper/finance/2010/0122/1224262842120.html

http://royaldutchshellplc.com/2009/01/31/ireland-sitting-on-a-fortune-exclusive-eur5trillion-oil-field-could-defeat-recession-but-gloom-grows/

http://www.nytimes.com/2008/08/24/business/worldbusiness/24iht-ireoil.4.15590087.html

"Royal Dutch Shell with estimated reserves of around 1 trillion cubic feet of natural gas, will replace the Celtic Sea fields and help spur drilling in the Atlantic margin."

1 biljoona kuutiota maakaasua?! Ja öljyä!? WTF!?

Irlanti on siis euroopan Saudi-Arabia, mutta pakotettiin juuri ottamaan maan BKT:n verran lisäävelkaa, jotta hyeenat saa imettyä verta ja luonnonvaroja?!

Suomi tulee menettämään IMF:lle, Maailman Pankille, Wall Streetin ja Lontooseen NWO verenimijöille vesivarat, Talvivaaran, kaikki uraaniesiintymät ym. luonnonvarat... ei voi mitään... tämä on niiiiiin selvästi crash by design, että pitää olla aivokuollut jos sitä ei nyt viimeistään tajua!

--Pietro

Anonyymi kirjoitti...

Taisi mennä puurot ja vellit sekaisin. Ei laina ole mikään "sotakorvaus".

Ebolakani kirjoitti...

Ohgay.

Pankit toimivat Troijan hevosena ja antoivat lainaa jokaiselle, joka kykeni hengityksellään sumentamaan peilin. Tämän jälkeen harhaanjohtajia neuvottiin tekemään valtion verotuloja alentavia toimenpiteitä. Ja kun velkapyramidiponzihuijaus pääsi lakipisteeseensä asti, alkoi alamäki (verotulot loppuivat ja ponzi kaatuu). Nyt alamäessä "tukea" antaa euvostoliitto/IMF mutta niin, että voivat kirjaimellisesti sanella erilaisia asioita toteutettavaksi seuraavan muutaman vuoden aikana.
Herra Rehn antoi jo ensimmäisen käskyn: http://www.rte.ie/news/2010/1129/imf2-business.html
The EU Commissioner for Economic Affairs, Olli Rehn, has said that it would not be advisable for any new government in Ireland to attempt to renegotiate either the interest rate on the EU/IMF loan or the use of the National Pension Reserve Fund in repairing the banking sector.
Suomeksi: Herra Rhen sanoi, ettei uuden hallituksen ole suositeltavaa yrittää uudelleen neuvotella lainapaketin korkoja tai Kansallisen eläkerahaston käyttöä.
Vaikka Herra Rhen ei suoraan sanokaan mitään lainan ehdoista, pankkijärjestelmän "uudelleen rakentaminen" tarkoittaa sitä. Nimittäin tämä "pelastuspaketti" oli yksi monista. Niitä tulee vielä lisää ja jokaisen mukana tulee aina pieni ehto.

Niin kauan kuin pankit pysyvät pystyssä, eikä velkoja nollata, on Irlannin kansa ikuisessa velkaorjuudessa yksityisille osakeyhtiöille, joita pankeiksi kutsutaan. Ja täsmälleen niin kauan Irlanti tulee vastaanottamaan uuden ja taas uuden "pelastuspaketin".

Toisin sanoen Irlannin demokratia lopetettiin juuri. Irlannista tuli euvostoliiton liittotasavallan jäsen.

Heidät valloitettiin. Sotakorvauksena he menettävät kaiken mitä ns. yhteistä omaisuutta voidaan ja saadaan myytyä sekä eläkkeensä. Mutta tämä ei vielä riitä. Heistä tehdään teollisuuden halpatyövoimareservi.

Suosittelen huomioimaan sen, että Suomessa tapahtuu täsmälleen sama. Ja jopa täsmälleen samalla kaavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tuossa anonyymin postauksessa lukee noin niin kuin suomeksi?
Se, että omistaa hemmetisti maakaasua, mutta mitä muuta?

Mina ei jummarra lontoo kieli, mutta kohta opin pakolla venajaa??

T: nimetön anonyymi

Ebolakani kirjoitti...

Siinä meinataan, että eräs monikansallinen öljy-yhtiö on löytänyt vtusti maakaasua Irlannin laitamilta ja haluaa porata ne pois.