22.10.2010

Automaatiomutaatio.

Hallitus ja keskeiset työmarkkinajärjestöt käynnistivät keväällä 2010 valmistelun Kestävän talouskasvun ja työllisyyden ohjelmasta.
Tällainen siitä nyt sitten tuli:  Kestävän talouskasvun ja työllisyyden ohjelma (PDF)
90 kappaletta toinen toistaan mielenkiintoisempia ideoita kestävään talouskasvuun ja työllisyyteen.
Ei muuten mitään, mutta tässä koko pamfletissa (sori) on yksi pieni ongelma.
Otetaan hemmetin huono esimerkki:
Teiden, ratojen ja meriväylien ylläpidossa on kasvavaa tarvetta toimenpiteisiin, joilla edistetään elinkeinoelämän logistiikan toimintaedellytyksiä, tuetaan orastavaa talouskasvua sekä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta.
...
Huomasitko? Etkö? Nooh tottakait sinä huomasit! (Älä yritä hassuttaa vanhaa.) Se yksi pieni ongelma on raha. Työryhmä on perustanut ohjelman ajatukselle, joka mahdollista aina (iankaikkisesti ja aamen) eeppisen epäonnistumisen: "raha vain on". Me kaikki tiedämme, ettei "raha vain ole". Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). Ja pikkaisenkaan järjellä varustettu ihminen kykenee tajuamaan minkälaisia ongelmia velkaantuminen aiheuttaa. Vähän niin kuin näin:
Teiden, ratojen ja meriväylien ylläpidossa on kasvavaa tarvetta toimenpiteisiin, joilla edistetään elinkeinoelämän logistiikan toimintaedellytyksiä, tuetaan orastavaa talouskasvua sekä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta. Mutta mikäli näitä toimenpiteitä toteutetaan velkaantumalla yksityisille osakeyhtiöille, joita pankeiksi kutsutaan, on sillä verotusta kasvattava vaikutus, joka tuhoaa juuret orastavalta talouskasvulta.
Se vanha muna-kana -ongelma, eli kumpi tulee ensin: Velka vai talouskasvu.

:)

Herra Kani odottaa innolla kuinka ehkäpä seitsemän ohjelman "innovaatiota" tulee näkemään päivän valon jonkinlaisen groteskin automaatiomutaation muodossa (niissä kohdissa mainitaan ICT).

Ei kommentteja: