17.9.2010

Väärentäminen on niiin eilistä.

The US Does Not Own Or Control Its Money System
Mielenkiintoinen juttu siitä miksi ja miten ameriikaan ihmemaa ei omista, saatikka hallitse sen omaa rahajärjestelmää. Paljon asiaa. Ei jaksa Suomentaa. Kommenteista löytyi helmi:
jelyfish:
A little tidbit I picked up is that China was allowed to charter a bank in the US.  This happened during the last crash.  Since, we have a fractional banking system... A charted bank is essentially allowed to create money.

To be clear, China can print yaun deposit in their US chartered bank and then lever it up.  Hence, creating US dollars.  Counterfeiting is soooo yesterday. ...
Huono Suomennos:
Pieni makupala jonka nappasin on sellainen, että Kiinan sallittiin perustaa pankki ameriikan ihmemaahan. Tämä tapahtui edellisessä romahduksen aikana. Koska meillä on fraktionaalinen pankkijärjestelmä... pohjimmiltaan pankin sallitaan luoda rahaa.


Ollakseni selkeä, Kiina tulostaa talletuksen Juaneissa ameriikan ihmemaahan perustettuun pankkiin, jonka jälkeen se voidaan vivuttaa. Näin ollen, luoda dollareita. Väärentäminen on niiin eilistä. ...
Ruotsi kuuluu euvostoliittoon, mutta sillä on oma valuutta. Suomessa on Ruotsalaisia pankkeja. Suomessa on euro, sekä fraktioanaalinen pankkijärjestelmä... Mahdollisuudet ovat rajattomat (demonista naurua)!

Ainiin. Melkein unohtui. :)
1986, kun pääomaliikkeet vapautettiin ("Rahoitusmarkkinoiden liberalisointi") Suomen (keskus)pankin toimesta, alkoi Suomen alamäki.  Jostain kumman syystä ulkomaalainen lainaraha oli halvempaa kuin Suomalainen ja... Nooh. Me kaikki tiedämme miten kävi noin viisi vuotta myöhemmin?
(Suosittelen vertaamaan Islannin pankkikriisiä Suomen vastaavaan. Vaikka Islannin kriisin lopputulos on vielä  hieman auki, niin molemista tapauksista löytyy varsin mielenkiintoinen yhtymäkohta: euvostoliittoon liittyminen pelastaa.)
Jokatapauksessa.
Tällä hetkellä, tässä järjestelmässä melkein jokainen pankki on Trojan puuhevonen, jonka avulla voidaan kyykyttää valtiota.
Herra Jefferson on edelleenkin täysin oikeassa.

Ei kommentteja: