28.9.2010

Suomen (keskus)pankin ja Herra Liikasen puheet ovat täyttä huuhaata.

Suomen Pankki nosti talousennustettaan reippaasti
Suomen Pankki on nostanut talousennustettaan reippaasti. Keskuspankki ennustaa Suomen bruttokansantuotteen kasvavan tänä vuonna 2,6 prosenttia. Ensi vuonna talouskasvu nopeutuu 3,0 prosenttiin.
Samasta aiheesta: Suomen Pankki: Taantumakuoppa kurotaan umpeen 2012 mennessä
"Suhteellisen maltillinen elpymisvauhti merkitsee, että taantuman aikaansaama tuotannon kuoppa umpeutuu vain vaivoin vuoteen 2012 mennessä. Taantumaa edeltäneelle kasvu-uralle ei ole paluuta ilman sellaisia rakenteellisia toimenpiteitä, joilla lisätään työn tarjontaa ja parannetaan tuottavuutta", sanoi Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen Euro&Talous -julkaisun tiedotustilaisuudessa.
Jatkuu: Pääjohtaja Liikanen: Suhdannenousu ei yksin korjaa talouden ongelmia
”Tulojen ja menojen epäsuhta alkaa korjaantua, kun talouden kasvu elpyy. Suhdannetekijöiden merkitystä ei kuitenkaan pidä yliarvioida. Merkittävä osa julkisen talouden vakauttamisesta jää muilla keinoin tehtäväksi, pääjohtaja Liikanen tähdensi. Vielä vuonna 2012 julkisen talouden alijäämän ennustetaan olevan liki 2½ % suhteessa BKT:hen.
Ja jatkuu: Liikanen: Ei tupladippiä
...
”Vaikka viime aikoina on nähty suuria tuotannon kasvulukuja, elpyminen ei kokonaisuudessaan ole muodostumassa kovin vahvaksi Suomessa”, Liikanen sanoo pankin tiedotteessa.
...
Ohgay...

Luottokantatietoja vuosina 1975-2010 eli antolainauskanta, velkakirjat, sekkitililuotot, vekselit ja sun muut lainat: 264 miljardia puhdasta velkaa.
Tämä koostuu mm. ~100 miljardista asuntolainoja, ~78 miljardista valtion ja kuntien lainoja, ~60 miljardista yritysten lainoja ja loput ties mistä (ei voi tietää).

Jokainen vuosi pelkästään Suomen valtio ja sen kansalaiset maksavat pankeille yli viiden miljardin edestä korkoja. Tämän täytyy tarkoittaa sitä, että kaikkien yhteen lasketut velanhoitokustannukset (lyhennys+korot+muut kulut) ovat huomattavasti suuremmat.
Ja kuten muistat:
Pankit luovat laillisella kirjanpitokikkailulla vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman. Näin ollen korot maksetaan joko omasta tai toisen lainaamasta rahasta.
...
(Suuri osa suomalaisista asuu velattomissa asunnoissa.)
Tästä syystä M3, eli kierrossa oleva rahamäärä leijuu ~130 miljardissa eurossa.
Tarkoittaa siis sitä, että kierrossa oleva rahamäärä on puolet pienempi kuin velkojen vastaava.

Suomeksi sanottuna:
Mikäli yksi, useampi tai jokainen seuraavista ei toteudu:
- Valtio (eli yhteisö, jonka jäsen olet) ottaa rautaisesti lisää velkaa.
- Vienti tuplaantuu (vähintään).
- Tuonti puolittuu (ts. omavaraisuus kasvaa).
- Kansalaiset ottavat järjettömästi lisää velkaa.
ovat Suomen (keskus)pankin ja Herra Liikasen puheet kasvu-uralle palaamisesta, tulojen ja menojen epäsuhdan korjautumisesta, elpymisestä ja sun muusta täyttä huuhaata.

2 kommenttia:

JL kirjoitti...

Miltäs tämäinen tilanne näyttää tällä hetkellä???.

Ebolakani kirjoitti...

Tuonti ylittää viennin.

Valtio ottaa velkaa (mutta ei tarpeeksi. Ja säästää/leikkaa samaan aikaan).

Kansalaisten velkataakka ei kasva entiseen malliin.

Kaiken kaikkiaan synkältä.