15.9.2010

Herra Kani nostaa hattua Herra Kataiselle

Katainen budjettikeskustelussa: Hallitus on tarkan paikan edessä
Valtiovarainministeri Jyrki Katainen puhui valtion vuoden 2011 talousarvioesityksen ja budjettilakien lähetekeskustelussa eduskunnassa tiistaina.
...
"Luottamuksen hinta voi olla miljardeja euroja. Jos maksaisimme valtiolainoista samoja korkoja kuin Euroopan ongelmamaat, jäisi meille miljardeja vähemmän rahaa kouluihin, terveyskeskuksiin ja vanhainkoteihin"
...

Herra Kani nostaa hattua Herra Kataiselle. Toista kertaa "palvelusaikanaan" hän kertoo asiat niin kuin ne ovat: Koko yhteiskuntajärjestelmämme on pankkijärjestelmän loppukäyttäjä. Ts. Olemme täysin riippuvaisia pankkien myöntämistä lainoista.

Pitääkö vääntää rautalangasta?
Paljastetaan rahan valhe! -ryhmän Toni kysyi Suomen (keskus)pankilta: "Häviääkö raha vai ei, kun laina on maksettu ja kirjanpito pyyhitty?" Tässä palanen keskuspankin vastauksesta:
"Kaikki varsinainen raha on nykyään keskus- ja muiden pankkien velkoja. Vastaavasti se on kotitalouksien, muiden yritysten kuin pankkien ja muiden ei-pankkien saamisia keskus- ja muilta pankeilta. Rahaa ei yksinkertaisesti voi syntyä ilman, että pankkien velat kasvavat."
Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). Velka = Ostovoima = Työpaikka.

Ei kommentteja: