23.8.2010

Kumpi on (se) oikea ongelma: velka vai raha joka syntyy velkana?

At £4.8 Trillion In Total Debt Including Unfunded Liabilities, UK Debt Is Six Times More Than The Official Number
... According to the UK's Institute of Economic Affairs (IEA), the country's national debt is £4.8 trillion once state and public sector pension liabilities are included, or £78,000 for every person in the UK.
...
Huono Suomennos:
...UK:n taloudellisten asioiden laitoksen (IEA) mukaan, maan valtionvelka on 4.8 biljoonaa puntaa kun valtion ja julkisen sektorin eläkevastuut sisällytetään mukaan, tai 78000 puntaa jokaista henkilökohti UK:ssa.
...
Otetaanpas uusiksi:
CIA:n faktakirjan mukaan Englannissa (eli UK:ssa) oli vuonna 2009 kierrossa 5.3 biljoonaa punta ja samana vuonna sen ulkomainen bruttovelka (gross external debt) oli ~9 biljoonaa puntaa.
(UK eli Englanti.)
Ja kun mukaan lasketaan 1.4 biljoonaa julkisen sektorin eläkevastuita ja 2.7 biljoonaa valtion eläkevastuita saadaan yhteenlasketuksi luvuksi 13,1 biljoonaa puntaa sitä ihteään, eli velkaa.

Siinäpä Herra Cameronille työmaata valtiontalouden kuntoon saamiseksi menoja leikkaamalla (kiitti €tana): How can we re-think government to deliver more for less?

Mitähän tähän nyt sanoisi?
Jos harhaanjohtajien ja "asiantuntijoiden"  aivot on ensin täytetty paskalla, niin mitä sitä voidaan loppujen lopuksi saavan aikaiseksi? Paskaa.
Nyt olisi viimeinkin aika aloittaa ajattelemaan laatikon ulkopuolelta. Kumpi on (se) oikea ongelma: velka vai raha joka syntyy velkana?

Ei kommentteja: