27.8.2010

Kataklysminen imploosio.

The Great Deleveraging Lie
...
Total credit market debt peaked at $52.9 trillion in the 1st quarter of 2009. It is currently at $52.1 trillion. The GREAT DE-LEVERAGING of the United States has chopped our total debt by 1.5%. 
...
During the Great Depression of the 1930′s Total Credit Market Debt as a % of GDP peaked at 260% of GDP. As of today, it stands at 360% of GDP.
...
After two years of supposed deleveraging, frugality and mass austerity, the balance is $13.5 trillion. Consumers have buckled down and have paid off 2.2% of their debts, it seems.

...
If consumer debt was $13.8 trillion at the end of 2008 and the banks have since written off 5.66% of that debt, total write-offs were $800 billion. If total consumer debt now sits at $13.5 trillion, then consumers have actually taken on $500 billion of additional debt since the end of 2008. The consumer hasn’t cut back at all. 
...
Huono Suomennos:
...
Koko luottomarkkinoiden velka oli suurimmillaan 52,9 biljoonaa dollaria vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä. Tällä hetkellä se on 52.1 biljoonaa dollaria. Ameriikan ihmemaan VALTAVA
VELANMAKSAMINEN leikkasi velkamme kokonaismäärää 1.5%
...
1930-luvulla Suuren Laman (Great Depression) aikana koko luottomarkkinoiden velka nousi huippuunsa 260% BKT:sta. Tänään, se on 360% BKT:sta.

...
Kahden vuoden oletetun velantakaisinmaksun, säästäväisyyden ja massiivisen niukkuuden jälkeen, saldo on 13.5 biljoonaa dollaria. Kuluttajat taipuivat ja maksoivat pois 2,2% veloistaan, siltä näyttäisi.
...
Jos kuluttajien velka oli vuoden 2008 lopussa 13.8 biljoonaa dollaria ja pankit ovat sittemmin antaneet anteeksi 5,66% tuosta velasta, lopullinen mitätöinti koski 800 miljardia dollaria. Jos kuluttajien velka on nyt 13.5 biljoonassa dollarissa, niin kuluttajat ovat ottaneet 500 miljardia dollaria lisää velkaa loppuvuoden 2008 jälkeen. Kuluttajat eivät ole supistaneet kuluttamistaan lainkaan.
...
Koko velkasaldo ja koostumus
Tämä koko homma on vasta alussa! Me olemmekin oikeasti vasta Taantumassa. Lama ei ole vielä edes alkanut.

Anteeksi Kapteeni Picard. Selitän.
Shadow Government Statistics - Money Supply Charts
Virallisen totuuden (tm) mukaan kierrossa oleva rahamäärä supistuu ~2% nopeudella. Epävirallisen totuuden mukaan 6%. Ei ole merkitystä kumpi on oikeassa, jonnekin rahaa katoaa ja paljon.
Jos se (raha) ei mene velkojen maksuun niin minne sitten? Kani on sitä mieltä että korkoihin.
Kani on sitä mieltä, että ameriikan ihmemaassa suurin osa velallisista maksaa lainaamastaan rahasta pelkät korot.
Ja jos näin on... tämä järjestelmäkriisi on vasta aluillaan.
Syy tähän on äärimmäisen yksinkertainen.
Pikakurssi velkapyramidiponzihuijauksesta:
Ennen kuin dollari voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen dollari on velkaa. Se tarkoittaa myös sitä, että pankkiin on palautettava enemmän rahaa kuin sieltä on saatu (tästä korot pitävät huolen), koska  pankit luovat tyhjästä vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman (ei korkoja). Näin ollen korot maksetaan toisen ja/tai omasta lainaamasta rahasta. Mikäli kukaan ei ota lainaa jälkeesi (siis jos olet ottanut lainaa) et voi maksaa velkaasi takaisin (korkoineen), koska kierrossa oleva rahamäärä ei kasva tai pysy samana.

Eli mitä enemmän velalliset maksavat pelkkiä korkoja, sitä syvemmäksi kasvaa kuilu kierossa olevan rahamäärän ja velan välillä. Ja sitä syvempi Lamasta tulee.

Enää ei taideta tarvita kuin uusi "Flash Crash" ja se on sitten siinä.  Ameriikan ihmemaan velkapyramidiponzihuijaus kaatuu kuin... öö... hmm.. ehkäpä kataklysminen imploosio kuvaa asiaa parhaiten.

Great Depression tulee näyttämään piknikiltä siihen verrattuna mitä on tulossa.

Ei kommentteja: