28.7.2010

Kuusi.

Katainen: Suomesta EU:n vahvin talous
Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Suomen taloustilanne näyttää nyt kokonaisuudessaan paremmalta kuin vielä ennen lomia. Hän sanoo pitävänsä mahdollisena, että Suomi on ensi vuonna jopa EU:n taloudellisesti vahvin maa.
...
Hahhahaaaa! Eikääh!

 
Täysin käsittämätöntä! Hervotonta! Aivan uskomatonta. (sniiks.)
Nämä harhaanjohtajat ovat kerrassaan vitsikkäitä tyyppejä.

CIA:n faktakirjan mukaan 198 maasta Suomi on 21. velkaantunein maa. CNBC:n järjestämän "maailman velkaisin maa" kilpailussa Suomi on sijalla 12.

Suomen ulkomainen bruttovelka 280 -377 miljardin euron välillä (riippuen lähteestä). Tästä summasta ~95 miljardia on yksityisillä, ~78 miljardia valtiolla ja kunnilla, ~60 miljardia yrityksillä ja loput ties missä (ei voi tietää). Eikä tässä velkamäärässä ole ollenkaan ns. lupauksia maksaa, kuten eläkkeet.
Millä vtun matematiikalla Herra Katainen olettaa, että tällaisella velkataakalla Suomen taloustilanne on nyt parempi kuin ennen lomia? Ai niin
Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen matematiikan arvosana oli kuusi asteikolla 4–10.
Jokainen vuosi Suomen valtio ja sen kansalaiset maksavat pankeille yli viiden miljardin edestä korkoja. Tämän täytyy tarkoittaa sitä, että itse velanhoitokustannukset (lyhennys+korot+muut kulut) ovat huomattavasti suuremmat. Ja tämä tarkoittaa sitä, että (melkein) jokaisessa myytävässä (vienti/tuonti) tuotteen hinnassa on 20-50% pankeille maksettavaa velkaa (tavalla tai toisella).
Millä vtun matematiikalla Herra Katainen olettaa, että tällaisella velkataakalla Suomesta voi mitenkään tulla euvostoliiton taloudellisesti vahvin maa? Ai niin
Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen matematiikan arvosana oli kuusi asteikolla 4–10.
No okeih. Annetaan nyt sen verran löysää, että ei se "Jyrki-boy" yksikseen Valtionvarainministeriötä hoida.

Ei kommentteja: