27.7.2010

BASEL III (jatkuu)

(Jatkoa tälle.)

Näyttää siltä, että keskuspankkiirit ja "sääntelijät" ovat päässeet yksimielisyyteen yli 150 maata koskevasta velkapyramidiponzihuijauksesta eli BASEL 3 -säännöstöstä.

Tässä jutussa on kolme mielenkiintoista asiaa.
1. BIS hallitsee keskuspankkeja. Se on "keskuspankkien keskuspankki". Kaikki keskuspankit ovat kartellissa keskenään. Ne tekevät saumatonta yhteistyötä uskonnosta, yhteiskuntajärjestyksestä tai ihonväristä riippumatta. Keskuspankit hallitsevat paikallisia pankkeja. Kaikki paikalliset pankit ovat kartellissa keskenään, koska niiden vakavaraisuusvaatimus on sama. Vakavaraisuusvaatimusta nostetaan tai lasketaan BIS:n suosituksien perusteella (eli BASEL 1,2 tai 3). Se joka hallitsee vakavaraisuusvaatimusta, hallitsee lainaamista ja näin ollen itse rahaa. Se joka hallitsee rahaa, hallitsee valtiota.
2. BASEL 3 -säännöstö tulee olemaan vain kirjanpidollinen "tausta-ajo" vuoteen 2018 asti.
3. Basel III, the Banks, and the Economy
...
Higher capital ratios. The consultative document did not specify figures, but made clear that the minimum acceptable Tier 1 and Tier 2 risk-weighted capital ratios would be raised.

...
Huono Suomennos:
...
Korkeammat pääomaosuudet. Konsultatiivinenasiakirja ei täsmennä lukuja, mutta teki selväksi, että alinta mahdollisinta Tier 1 ja Tier 2 riskipainotettua pääomanosuutta olisi nostettava.

...
Nyt pitää hieman alustaa:
Tier 1 ja Tier 2 (on niitä kolmaskin) ovat määritelmiä erillaisille vakuuksille. Esimerkiksi valtion velkakirjat menevät Tier 1:n.
Tämän lisäksi jokaisessa Tier:ssä on jokaiselle vakuudelle määritelty pankin oman pääomanosuus. Esimerkiksi valtion velkakirjoissa pankin oman pääomanosuus on 5%.
Eli: Valtioiden AAA++ luokitellut velkakirjat lasketaan Tier 1:n vakuudeksi ja tätä kyseistä vakuutta vastaan lainaa myönnettäessä pankin pääomanosuus on 5%. Näin ollen pankki luo valtion velkakirjaa vastaan lainattavasta rahasta 95% täysin tyhjästä.
Eikä tässä vielä kaikki!
Tier 1, 2 ja 3 vakuudet lasketaan pankin pääomaksi. Esimerkiksi valtioiden AAA+++ velkakirjat lasketaan 100% pääomaksi pankille. Mutta esimerkiksi yrityslainat lasketaan vain 50% pankin pääomaksi.
(Mikä tekee tästä touhusta mieltäkääntävän on se, että korot maksetaan omasta tai toisen ottamasta lainasta. Eli suurin osa pankkien pääomasta on A: jonkun velkaa tai B: jonkun velallisen maksamia korkoja.)
Olipa huono alustus. Eteenpäin!
Tier 1,2 ja 3 ovat yhtä kuin vakavaraisuusvaatimus, eli koko velkapyramidiponzihuijauksen ydin. Ja kun-ja-jos vakavaraisuusvaatimusta nostetaan, lainahanat tiukentuvat entisestään.

Eli se mitä keskuspankkiirit juuri päättivät tarkoittaa kahta asiaa: lama tulee syvenemään entisestään ja vuodesta 2018 lähtien vielä vähän lisää.

Velka = ostovoima = työpaikka.

Samasta aiheesta: Will Basel III Recommendations Cause a Bond Bubble
(Suosittelen lukemaan ko. artikkelin kommenttiosuudesta derryl nimimerkkisen kaverin kommentin. Piitkä. En jaksa Suomentaa. Paaljon asiaa.)

Ei kommentteja: